ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΝΗ WHITE HELMETS. ΕΝΑ ΟΣΚΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛ-ΚΑΪΝΤΑ(Βίντεο)

5/5 (1)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μια παρουσίαση μιας ώρας βίντεο παρέχει άφθονα στοιχεία για τη συνεργασία της White Helmets με ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, όπως οι Jabhat al Nusra, Hayat Tahrir al-Sham (Front Nusra), Jayesh al-Islam, Ahrar al-Sham, Nour al-Zinki, Jund al-Aqsa, Ο Ισλαμικός στρατός κατάκτησης.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Exposing the White Helmets : Collated Video Evidence of Terrorist Collusion – Over 50 Video Clips

«They don’t care about us». White Helmets true agenda

https://pbs.twimg.com/media/CzA2VUxXEAA0m1v.jpg

Ένα κολάζ των φωτογραφιών συνδέει τους φίλους της οικογένειας Μπάνια …………. αποκεφαλισμένα παιδικά … και το καλοκαίρι 2016 με ένα Αγόρι και ασθενοφόρων.

Η οικογένεια Μπάνια με τον Ερντογάν στην Τουρκία

https://pbs.twimg.com/media/C0M-hkhWQAEC6RJ.jpg

Ο πατέρας του Bana al-Abed Ghassan με τους τρομοκράτες της Front-Al-Nusra …

https://pbs.twimg.com/media/C0OV4ctXcAAXy84.jpg

Η περίπτωση των White Helmets

Netflix and the White Helmets, hand in hand with al Qaeda

Το δίκτυο «Netflix» ανακοίνωσε την προβολή μιας ταινίας-ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της οργάνωσης «White Helmets» που δραστηριοποιείται στη Συρία. 
Η (φερόμενη ως) Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ενεργεί αμερόληπτα, ουδέτερα και προς όφελος όλων των Σύρων», σώζοντας άμαχους, που παγιδεύονται σε βομβαρδισμένα κτήρια ή τραυματίζονται κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, σύμφωνα με τα όσα προβάλλει το δίκτυο Netflix και όσα λένε οι παραγωγοί. Φυσικά, η πολιτιστική βιομηχανία των ΗΠΑ δεν επιστρατεύεται για πρώτη φορά, για να διορθώσει τις αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής της υπερδύναμης και να κατευθύνει την διεθνή κοινή γνώμη. Και σε αυτή τη περίπτωση, φυσικά, η επιχειρούμενη διαστροφή της πραγματικότητας είναι γιγαντιαίων διαστάσεων.

Η εν λόγω οργάνωση δεν είναι απλά «Μη Κυβερνητική», αλλά… πολυκυβερνητική. “Follow the money”, όπως λένε και οι Αμερικανοί, για να ανακαλύψεις πίσω από τα «Λευκά Κράνη» τους μεγαλύτερους υποστηρικτές: 23 εκατ. $ από τις ΗΠΑ, 29 εκατ. $ από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ … μόλις 4,5 εκατ. $ από την Ολλανδία.

Η οργάνωση ιδρύθηκε από τον Βρετανό σύμβουλο ασφάλειας, James Le Mesurier, το 2013 και αρχικά μέλη της οργάνωσης αποτέλεσαν διάφορες ομάδες ενόπλων που εισέβαλαν στο Χαλέπι. Στη συνέχεια, οι άνδρες εκπαιδεύτηκαν από τον Le Mesurier (με εμπειρία στην κορυφαία εταιρεία ασφάλειας “Blackrock”, συνεργαζόμενη και με τη CIA) στη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, στα συροτουρκικά σύνορα.

Οι δραστηριότητες της οργάνωσης ποικίλουν: Μια βασική εκδούλευση προς τη Δύση, είναι η παραγωγή ψευδών ειδήσεων κατά της συριακής κυβέρνησης και του καθεστώτος Άσαντ, ώστε να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και κατά ένα τρόπο να αποσιωπηθούν οι βαρύτατες ευθύνες του ΝΑΤΟ και ειδικά των ΗΠΑ για την δημιουργία του χάους του συριακού εμφυλίου. Ακόμα και «σκηνοθετώντας» τραυματισμούς παιδιών. Παράλληλα, βοηθούν στη δικτύωση και την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, συχνά παρέχοντας πληροφορίες και δεδομένα.

Τα «Λευκά Κράνη» διαθέτουν ελάχιστες ιατρικές γνώσεις, που εξαντλούνται σε χορήγηση πρώτων βοηθειών. Άλλωστε φρόντισαν νωρίς να διαλύσουν την επίσημη οργάνωση Πολιτικής Προστασίας της Συρίας, που ήταν επιφορτισμένη με τη φροντίδα και την περίθαλψη των αμάχων. Και για να τα καταφέρουν, άσκησαν βία, ακόμη και δολοφόνησαν κρατικούς αξιωματούχους. Και σαν θλιβερή υπενθύμιση, κατά την χορήγηση πρώτων βοηθειών, δεν ξεχνούν μαζί με γάζες και επιδέσμους, να περιφέρουν και αυτόματα όπλα.

Τα μεγαλύτερα πυρά, βέβαια, τα δέχεται η οργάνωση από «φίλιες» δυνάμεις• Η κρατούσα λογική του «τεθνεώς δεδικαίωται», δεν ισχύει επ’ ουδενί και η τραγική δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού δεν μας στερεί το δικαίωμα να της καταλογίσουμε όσα η ίδια είχε πει για τα «Λευκά Κράνη»:
«… πολλοί οργανισμοί, είτε πρόκειται για τα Λευκά Κράνη ή για άλλους οργανισμούς, έχουν πραγματικά πολύ καλές ιδέες για το πώς οφείλουμε να λειτουργούμε σε καταστάσεις πολιορκίας και εμφυλίου πολέμου. Έχουν πραγματικά πολύ καλές ιδέες για το πώς θα πρέπει να διανέμεται το χρήμα, να βοηθούν, να σκέφτονται δημιουργικά για το πώς λειτουργούν, ιδέες τις οποίες το Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης (του Ηνωμένου Βασιλείου) θα έπρεπε να ακούσει».

Πολύ πολιτικά ακούγονται τα επιχειρήματα της Jo Cox για έναν «αμερόληπτο και ανεξάρτητο» οργανισμό με καθαρά «ανθρωπιστικό» χαρακτήρα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μια απόφαση των υπεύθυνων της ασφάλειας των ΗΠΑ έρχεται να δικαιώσει τις κατηγορίες για στενές σχέσεις της οργάνωσης με παραστρατιωτικά και τρομοκρατικά δίκτυα• στις 18/4/15 ο Ραέντ Σαλέχ, ηγέτης των Λευκών Κρανών, απελάθηκε από το αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, ως ύποπτος για τρομοκρατία!

Ο εκπρόσωπος του State Department, προσπαθώντας μάταια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, δήλωσε πως «όταν ανακαλύπτουμε κάποιο άτομο ύποπτο για τρομοκρατία, ενεργούμε ανάλογα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα διαρρήξουμε κάθε δεσμό με την ομάδα που ανήκει το συγκεκριμένο άτομο».
Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να αναδείξουμε ένα από τα τελευταία… ανδραγαθήματα της «ανθρωπιστικής» οργάνωσης• τον σκοτεινό ρόλο στο σαμποτάζ της ύδρευσης της Δαμασκού.

Στις 22/12/16, οι εγκαταστάσεις ύδρευσης στην κοιλάδα Barada μολύνθηκαν με βενζίνη, ενώ ως αντίποινα στις προσπάθειες ανακατάληψης της περιοχής από τον συριακό στρατό, οι εγκαταστάσεις ανατινάχθηκαν και καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά, αφήνοντας τον πληθυσμό της Δαμασκού πρακτικά χωρίς καμία πρόσβαση σε νερό.

«Ομάδες πολιτών», εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην κοιλάδα, η οποία απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από την Αλ Κάιντα, καθώς άλλες δυνάμεις ενόπλων ήταν υπέρ της εκεχειρίας. Έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς τις υπογραφές του κειμένου-πρότασης εκεχειρίας:

https://www.alfavita.gr/sites/default/files/u47/whitehelmets2.jpg

Το σήμα δεν είναι άλλο από το λευκό κράνος, το σήμα τις ομώνυμης οργάνωσης, η οποία συνυπογράφει μαζί με τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες ενόπλων, (πολιτικούς) όρους εκεχειρίας!
Οι εν λόγω ομάδες, μαζί και τα Λευκά Κράνη, θεωρούν πως έχουν τη δύναμη και το δικαίωμα να στερούν από τον πληθυσμό της Δαμασκού την πρόσβαση σε νερό. Είναι απορίας άξιον όμως, πως μπορεί η «ανθρωπιστική» ιδιότητα, να συμπίπτει με την ανοιχτή συνεργασία με ομάδες όπως η Αλ-Κάιντα. Και είναι σαφές πως τα Λευκά Κράνη, ούτε «ανθρωπιστικό» χαρακτήρα έχουν, ούτε «αμερόληπτα και ουδέτερα και προς όφελος όλων των Σύρων» λειτουργούν, αλλά λειτουργούν κατ’ εντολή ΝΑΤΟϊκών κύκλων, ως “intelligence service”, διαμεσολαβητές, αγγελιαφόροι, ενίοτε και ως εκτελεστές, του Ισλαμικού Κράτους.

alfavita.gr/

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται από την έναρξη του πολέμου στη Συρία. Ο Συριακός Στρατός, με τη καθοριστική συμβολή της Ρωσίας, του Ιράν, και της Χεζμπολά ελέγχει πλέον το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας έχοντας θέσει τα θεμέλια μίας νίκης που λίγα χρόνια νωρίτερα φάνταζε αδύνατη. Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, μόνο μία ακόμη πιο άμεση στρατιωτική παρέμβαση της Δύσης, με τη μορφή μίας ακόμη «ανθρωπιστικής επέμβασης», μπορεί να εμποδίσει την ολοκληρωτική επικράτηση του Συριακού στρατού. Η πρόκληση μίας τέτοιας επέμβασης, με ανθρωπιστικό πρόσχημα και καθόλου ανθρωπιστικό αποτέλεσμα, είναι εδώ και χρόνια η βασική αποστολή της πολυθρύλητης οργάνωσης των White Helmets (Λευκά Κράνη).

Τα Λευκά Κράνη εισέρχονται στο διεθνές προσκήνιο το 2013, όταν η υποτιθέμενη «επανάσταση» στη Συρία έχει εξελιχθεί σε πραγματική στρατιωτική σύγκρουση. Από την ιστοσελίδα τους (1) παίρνουμε τις πρώτες πληροφορίες που οι ίδιοι παρουσιάζουν: “δημιουργηθήκαμε από ομάδες πολιτών που αυθόρμητα σχημάτιζαν ομάδες διάσωσης σε περιοχές που είχαν απελευθερωθεί από το καθεστώς Άσαντ”, ενώ στην ίδια ιστοσελίδα πληροφορούμαστε ότι η πρώτη τους εκπαίδευση στα καθήκοντά τους ως «πολιτική προστασία» έλαβε χώρα στην Τουρκία. Αυτοπαρουσιάζονται ακόμη ως μία «ουδέτερη, αμερόληπτη οργάνωση» που στόχο έχει να βοηθήσει «όλους τους Σύριους». Έκτοτε, τα Λευκά Κράνη αποτελούν βασική πηγή ενημέρωσης και πληροφοριών για τα Δυτικά ΜΜΕ, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται ως ηρωική, ανθρωπιστική οργάνωση που με το ειρηνικό τους έργο περιορίζουν τις απώλειες αμάχων από τους «ανηλεείς βομβαρδισμούς των Πούτιν-Άσαντ».

Η πραγματικότητα όμως είναι ελαφρώς διαφορετική. Ήδη από την αρχή της λειτουργίας τους τα Λευκά Κράνη λαμβάνουν γενναιόδωρη χρηματοδότηση από όλες τις Δυτικές κυβερνήσεις που επιθυμούν την ανατροπή του Άσαντ. Στη πραγματικότητα, η ίδια τους η ίδρυση οφείλεται σε έναν Βρετανό πρώην στρατιωτικό, τον James Le Mesurier (2), με πολυετή παρουσία σε διάφορα θέατρα «ανθρωπιστικών επεμβάσεων», με πιο σημαντική τη θητεία του ως αξιωματούχος των Βρετανικών Στρατιωτικών Μυστικών Υπηρεσιών στη Πρίστινα του Κοσόβου, ενώ εργάστηκε και σε ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας που συνδέονται με τη διαβόητη εταιρία μισθοφόρων Blackwater.

Από την ιστοσελίδα τους μαθαίνουμε ότι η χρηματοδότηση τους προέρχεται από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Καναδά, Δανίας, Νέας Ζηλανδίας, Ολλανδίας κ.α., αλλά και από άρκετές ΜΚΟ που συνδέονται με τις παραπάνω κυβερνήσεις. Η στήριξη της δύσης στη συγκεκριμένη οργάνωση έφτασε μέχρι το σημείο να προταθεί για Νόμπελ Ειρήνης το 2016, ενώ ντοκιμαντέρ που παρουσίαζε την δράση της κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Χαλεπίου βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2017.

http://www.toperiodiko.gr/wp-content/uploads/2018/03/helmets8.jpg.pagespeed.ce.PHEPGGknT8.jpg

Στην εξέλιξη του πολέμου η δράση και οι συνεργάτες των Λευκών Κρανών άρχισαν να αποκαλύπτονται με τη βοήθεια πολυάριθμων φωτογραφιών και βίντεο. Η οργάνωση πλέον στιγματίζεται για την εξόφθαλμη συνεργασία με τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως η Αλ-Κάιντα και κατηγορείται ότι σκηνοθετεί τις αγαπημένες των Δυτικών ΜΜΕ σκηνές διάσωσης αμάχων πολιτών.

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται μία εξαιρετικά «αμήχανη» στιγμή για τα Λευκά Κράνη: Τα πρώτα δευτερόλεπτα διασώστες και διασωζόμενος είναι απολύτως ακίνητοι, και ξαφνικά ο άτυχος τραυματίας ουρλιάζει από πόνο και οι διασώστες τρέχουν να τον περιθάλψουν. Όταν διέρρευσε το συγκεκριμένο υλικό, η δικαιολογία της οργάνωσης ήταν ότι ..αναπαριστούσαν το Mannequin Challenge ως μέσο ευαισθητοποίησης του κοινού για τα τεκταινόμενα στη Συρία.

White Helmets mannequin challenge fake rescue video

Στο επόμενο βίντεο, τα Λευκά Κράνη είναι παρόντα σε εκτέλεση ατόμου στην Ντεράα από τζιχαντιστική οργάνωση και σπεύδουν να μαζέψουν το πτώμα. Το βίντεο είναι εξαιρετικά σκληρό.

WHITE HELMETS CHEERING

Η παρουσία τους σε ακόμα μία εκτέλεση, η «απόρριψη» ακέφαλων πτωμάτων φαντάρων του Συριακού στρατού σε συνεργασία με άλλη μία τζιχαντιστική οργάνωση, αλλά και η χρήση παλαιότερων εικόνων ως νέων παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο.

White Helmet member allegedly caught on camera disposing of beheaded soldiers (GRAPHIC)

Στο παρακάτω link, η ανεξάρτητη δημοσιογράφος Vanessa Beeley αποκαλύπτει τις σχέσεις στενού συνεργάτη του επικεφαλής των Λευκών Κρανών με τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως η Αλ-Κάιντα και άλλες:

http://www.toperiodiko.gr/

Το 2012, ο Βρετανός πολεμικός ανταποκριτής John Cantlie πέφτει θύμα απαγωγής από το Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.). Μαζί του, ο Αμερικανός δημοσιογράφος James Foley, που αργότερα εκτελέστηκε σε «απευθείας μετάδοση». Οι τρομοκράτες του Ι.Κ. όμως επεφύλασσαν διαφορετική μοίρα για τον Βρετανό συνάδελφο του James Foley: Ο Cantlie παραμένει ζωντανός σαν αιχμάλωτος της οργάνωσης και εμφανίζεται σε προπαγανδιστικό βίντεο του I.K. Παρά την θέληση του, παρουσιάζει την ζωή και την ιδεολογία των μαχητών του Ι.Κ. στη πόλη Χαλάμπ της Συρίας. Στο 8ο λεπτό του βίντεο, μαχητικά του Συριακού στρατού βομβαρδίζουν τις θέσεις των τζιχαντιστών, και οι γνωστοί ανθρωπιστές με τα λευκά κράνη κάνουν την εμφάνιση τους.

(2017) This Aleppo Video Exposes Truth on the White Helmets

Δεκάδες φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη σχέση των Λευκών Κρανών με την Αλ-Κάιντα και λοιπές τζιχαντιστικές οργανώσεις έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο.

http://www.toperiodiko.gr/wp-content/uploads/2018/03/xhemplets5.jpg.pagespeed.ic.1AHWdpmDmC.jpg

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *