ΞΑΝΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

4.75/5 (16)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Νέο κύκλο πολεμικών συγκρούσεων ανταρτικών ομάδων με τις δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος έχουν αρχίσει στον τουρκικό Πόντο, με μια πρώτη κανονική μάχη στις 15/5 στην περιοχή Ματσούκα της Τραπεζούντας, όπου σκοτώθηκε ένας αξιωματικός της Στρατοχωροφυλακής, ο Osmangazi Çetingöz, ενώ υπήρξαν αλλοι 8 νεκροι και πολλοί τραυματίες στις τουρκικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, το κουρδικό ΡΚΚ σε συνεργασία με εγχώριες ποντιακές ανταρτικές ομάδες έχει ανοίξει τέσσερα κυριολεκτικά μέτωπα στον τουρκικό Πόντο και τις επόμενες μέρες αναμένονται και άλλες συγκρούσεις που θα καταστήσουν την περιοχή σαν εμπόλεμη ζώνη.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ανοίγουν μέτωπα στις περιοχές Τραπεζούντας, Κερασούντας, Γκιουμούσχανέ, (Αργυρούπολη) και Ορντού. Στις περιοχές αυτές έχει παρατηρηθεί τελευταία μεγάλη κινητικότητα από ανταρτικές ομάδες και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συμπλοκές στα χωριά Mesudiye, Maçka, Şebinkarahisar και Torul, για τις οποίες δεν έχουν μεταδώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ήδη από την περίοδο 2015-2016 οι αντάρτες έχουν οργανώσει ένοπλα τιμήματα στην περιοχή του Πόντου και πριν από ένα χρόνο, στις 2 Μαΐου του 2016 στην τοποθεσία Doğankent και Kavraz Deresi της Κερασούντας, στο φράγμα είχε γίνει βομβιστική επίθεση στο φράγμα Yaşmaklı με νεκρούς και τραυματίες.

Η κατάσταση έχει ήδη ανησυχήσει την Άγκυρα, καθώς και στο παρελθόν είχε ξεσηκωθεί η περιοχή και για τον λόγο αυτό στέλνονται ενισχύσεις στην τοπική Στρατοχωροφυλακή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Αγαπητέ κύριε Νικόλαε Χειλαδάκη , όλα εκτελούνται όπως τα σχεδίασαν πολλά χρόνια πριν.
    Δεν μπορώ να καταλάβω , γιατί δεν επεμβαίνουν άι είδιες ενδιαφερόμενες δυνάμεις στο Σερβικό ολοκαύτωμα και να τελειώνουμε με του ανθρώπινους αλληλοσκοτωμούς , μια και καλή για να σωθούν οι υπόλοιποι ??????.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *