ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΟΓΜΑ : ΚΑΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ

5/5 (9)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ένα πολύ χαρακτηριστικό σημερινό της δημοσίευμα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοινώνει ότι η έκταση της Τουρκίας δεν είναι 783 χιλιάδες κυβικά χιλιόμετρα αλλά…1 εκατομμύριο 245 χιλιάδες κυβικά χιλιόμετρα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Η νέα αυτή σχεδόν διπλασία έκσταση της Τουρκίας, είναι η έκταση που προσδιορίζεται με τον νεοσύστατο όρο που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια ως Γαλάζια Πατρίδα, Mavı Batan τουρκιστί.

Αυτό είναι το επίσημο πλέον νέο κυβερνητικό και καθεστωτικό δόγμα της σύγχρονης Τουρκίας, που το αποδέχεται σχεδόν πλην ελαχίστων εξευρέσεων, όλο το πολιτικό φάσμα της γειτονικής χώρας, (μοναδική παραφωνία το φιλοκουρδικό κόμμα που όμως είναι σε σκληρό διωγμό).

Αντιλαμβάνεται κάνεις τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για την χώρα μας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επεκτατικότητας του νεοτουρκικού ουσιαστικά ιμπεριαλισμού.

Όσοι αιθεροβάμονες ακόμα πιστεύουν ότι κυρίως με «άνωθεν» εντολές θα ημερέψει το «θηρίο» μάλλον «αγρόν ηγόραζον»

Η μόνη σωστή αντιμετώπιση αυτή της κατάστασης, είναι η άνευ όρων εθνική συσπείρωση εκτός του μειοδοτικού πολιτικού συστήματος και επίσης, η συνεργασία με άλλες δυνάμεις που επίσης έχουν το ίδιο πρόβλημα με την Τουρκία και ευτυχώς υπάρχουν πολλές άλλες δυνάμεις που πολύ θα εύχονταν την κατρακύλα της γειτονικής χώρας στα τάρταρα.

Προς το πάρων όμως θα πρέπει να συνέρθουμε και να αφήσουμε τις μάσκες και τα άλλα καραγκιοζλίκια και να κοιτάξουμε πως θα αντισταθούμε και να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν αστειεύεται σε όλη την Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, που θα καταρρεύσει με πάταγο αν γίνει θερμή σύγκρουση των δυο χωρών. Αυτά σίγουρα δεν τα θέλουν ούτε η Ευρώπη ούτε οι ΗΠΑ.

Ας το σκεφτούν καλύτερα και ας συνεργαστούν να βάλουμε φρένο στον νέο τοπικό Χίτλερ, γιατί αν ξεσπάσει η μόρα, θα πάρει πολλούς μαζί της πολύ πιο πέρα από την Ελλάδα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *