ΝΕΟ ΡΩΣΙΚΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

erdogan_putin_gorusmesi_iptal_mi_kremlin_sozcusu_acikladi_h82585_dceb7Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η Ρωσία ακυρώνει την πραγματοποίηση της συνόδου του μεικτού τούρκορωσικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου που θα γίνονταν στις 15 Δεκεμβρίου στην Μόσχα και μάλιστα παρουσία των δυο προέδρων, της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτην.

Η συνάντηση αυτή είχε αποφασιστεί στην σύνοδο των G-20 που είχε γίνει στις 14 Νοεμβρίου στην Αττάλεια της Τουρκίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δυο χωρών, πριν όμως ξεσπάσει η μεγάλη κρίση με τη κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Στην Άγκυρα είχαν μια αμυδρή ελπίδα ότι τελικά θα πραγματοποιούταν το Συμβούλιο προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών και ίσως μια χρυσή ευκαιρία για να γίνει μια συνάντηση κορυφης, που θα «ηρεμούσε» τα πνεύματα για να μην συνεχιστούν οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας που ήδη πλήττουν καίρια την τουρκική οικονομία.

Οι ελπίδες αυτές όμως διαψευστήκαν καθώς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dimitri Peskov, δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα γίνει το Συμβούλιο και συνεπώς ακυρώνεται κάθε πιθανότητα συνάντησης μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν.

Μήπως νόμιζαν πως έτσι εύκολα θα ξεμπέρδευαν ?

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 14 Δεκ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *