ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΨΩΝΙΖΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ» – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!.. «Κώδικας Επιβιώνουμε»: Δικαίωμα στην εξαίρεση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

5/5 (1)

«Κώδικας Επιβιώνουμε»: Δικαίωμα στην εξαίρεση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα σούπερ μάρκετ, τις δηλώσεις Σύψα, αλλά και την γενικότερη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με αυτή, το Κίνημα Επιβιώνουμε αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την θολή εικόνα δια της ατόπου απαγωγής: Ποια άτομα και με ποιο τρόπο δικαιούνται να μην φορούν μάσκα υποχρεωτικά…
Με έκπληξη ακούσαμε τον κο Σύψα, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», να λέει ότι η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας (και όχι της υγειονομικής) να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ είχε «συμβολικό» χαρακτήρα, ώστε να μην ξεχνούν οι πολίτες ότι ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ. Θα μπορούσε άραγε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο με τον συνεχή βομβαρδισμό που δέχονται οι πολίτες 24/7 από τα ΜΜΕ;

Το Κίνημα Επιβιώνουμε επανέρχεται στο θέμα της μάσκας μετά την έντονη Διαμαρτυρία του για την υποχρεωτική χρήση μάσκας πριν 3 μήνες, η οποία προφανώς τότε συνέβαλε στον να μην είναι υποχρεωτική παντού και πάντα, όπως αναμενόταν εκείνη την ημέρα να ανακοινωθεί στην καθημερινή ενημέρωση του κοινού.

Καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας, οι πολίτες δέχονται συνεχώς αντιφατικά μηνύματα για πολλά θέματα, ένα από αυτά είναι η χρήση της μάσκας. Αρχικά ήταν καλό να την φορούν όσοι υποτίθεται νοσούν ή έχουν ασθενείς στο περιβάλλον τους, τώρα για να μην κολλήσουν οι ίδιοι. Πρώτα μας έλεγαν δεν χρειάζεται, μετά έγινε μερικώς υποχρεωτική, τώρα γίνεται και «συμβολική».

Στις τελευταίες «οδηγίες» που ανακοινώθηκαν για το είδος της μάσκας, αλλά και ποιοι εξαιρούνται του υποχρεωτικού κανόνα, θα σταθούμε αυτή τη φορά, υπενθυμίζοντας και όσα είπαμε στο παρελθόν.

Αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε στις 24/7/20:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χρήση υφασμάτινης μάσκας απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 2 ετών, σε ανθρώπους με δυσκολία αναπνοής, σε ανθρώπους που έχουν χάσει τις αισθήσεις τους, ή σε ανθρώπους που για λόγους ανικανότητας, δεν μπορούν να την αφαιρέσουν χωρίς βοήθεια.

Ωστόσο οι οδηγίες του ΠΟΥ αναφέρουν κι άλλες περιπτώσεις στις «εξαιρέσεις» που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη:

Οι ακόλουθες πιθανές βλάβες και κίνδυνοι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με προσοχή κατά την υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης στόχευσης συνεχούς χρήσης ιατρικής μάσκας, όπως:
μόλυνση λόγω χειραγώγησης της μάσκας από μολυσμένα χέρια. (48, 49)
πιθανή αυτομόλυνση που μπορεί να συμβεί εάν οι μάσκες δεν αλλάζουν όταν είναι βρεγμένες, λερωμένες ή κατεστραμμένες
πιθανή ανάπτυξη αλλοιώσεων του δέρματος του προσώπου, ερεθισμών, δερματίτιδα ή επιδείνωση της ακμής, όταν χρησιμοποιείται συχνά για πολλές ώρες (43, 44, 50)
οι μάσκες μπορεί να είναι δυσάρεστες στη χρήση (41, 51)
λανθασμένη αίσθηση ασφάλειας, που οδηγεί σε δυνητικά λιγότερα προσήλωση σε καλά αναγνωρισμένα προληπτικά μέτρα όπως ως φυσική απόσταση και υγιεινή χεριών
κίνδυνος μετάδοσης σταγονιδίων και παφλασμών στα μάτια, εάν η μάσκα δεν συνδυάζεται με την προστασία των ματιών
μειονεκτήματα ή δυσκολία στο να τις φορούν συγκεκριμένοι ευάλωτοι πληθυσμοί, όπως εκείνοι με ψυχική υγεία, διαταραχές, αναπτυξιακές αναπηρίες, κωφοί και δυσκολία ακοής και παιδιά
δυσκολία να τις φοράτε σε ζεστό και υγρό περιβάλλον

Γιατί, λοιπόν, αυτή η «έκπτωση» στις ελληνικές οδηγίες παραβλέποντας πολλές κατηγορίες ατόμων και περιβαλλοντικές συνθήκες; Μήπως γιατί το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι ζεστό, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, και υγρό, κάτι που δημιουργεί εύκολα δυσκολία σε αυτόν που την φοράει;

Τώρα, σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία και τις διαταραχές, σε αυτές κατατάσσονται περιπτώσεις όπως το άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διπολική διαταραχή, φοβίες (κλειστοφοβία – έχει συσχετισθεί και με την χρήση μάσκας) και πολλές άλλες και όχι μόνο η παράνοια και σχιζοφρένεια ή πιθανά αναπνευστικά προβλήματα. Που σημαίνει ότι πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι πιθανά πάσχουν από ελαφριά ως σοβαρά συμπτώματα τέτοιων διαταραχών, θέτουν σοβαρό κίνδυνο στην υγεία τους φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και στα σούπερ μάρκετ, εκτός όλων των άλλων χώρων.

Και τι θα κάνουν αν αρχίσουν να νιώθουν κάποια αδιαθεσία; Θα αρχίσουν να βγάζουν και να ξαναβάζουν την μάσκα, να την βάζουν κάτω από το πιγούνι τους, που σύμφωνα με τις οδηγίες εμπεριέχει κινδύνους, ή να κάνουν υπομονή μέχρι να λιποθυμήσουν ή πάθουν άλλη κρίση, γιατί πρέπει να “εισπράξουν” τον συμβολισμό;

Το άλλο αντιφατικό των γενικότερων οδηγιών είναι ότι προτείνουν να μην φοριούνται από ανθρώπους που έχουν χάσει τις αισθήσεις τους, ενώ οι οδηγίες για όσους σπεύδουν να βοηθήσουν κάποιον που πνίγεται στη θάλασσα (αφορά όχι σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό) είναι να του παρέχουν την οποιαδήποτε βοήθεια (όχι φιλί ζωής) αφού πρώτα του έχουν βάλει ένα πανί ή μάσκα στο πρόσωπο!

Ένα άλλο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, είναι καθαρά κοινωνικό, και έμμεσα ενθαρρύνεται και από την κυβέρνηση, να “την λέμε σε όσους δεν φορούν μάσκα”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα παρεξηγήσεις, διενέξεις, ακόμα και μπούλινγκ μεταξύ των πολιτών, με το αποτέλεσμα ο “αρνητής” να υποχρεούται να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν φοράει μάσκα και να αποκαλύπτει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, είτε σε συμπολίτες χωρίς καμία δικαιοδοσία, είτε σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις ή ακόμα και όργανα επιβολής νόμου.

Ως εκ τούτου, και σύμφωνα με τα άρθρα του Συντάγματος, άρθρο 2 § 1, άρθρο 21 § 3, άρθρο 9Α, άρθρο 5Α και όλων Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συμβάσεων για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, το Κίνημα Επιβιώνουμε αποφάσισε να εκδώσει μια κάρτα που θα μπορούν να φορούν όσοι πολίτες έχουν λόγους να εξαιρούνται της απόφασης υποχρεωτικής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και δημόσιους χώρους.

Επίσης ζητά από την κυβέρνηση να παρέχονται δωρεάν από τα σούπερ μάρκετ οι μάσκες στους καταναλωτές που τους στήριξαν οικονομικά και αύξησαν τα κέρδη τους κατά την περίοδο του λοκντάουν. Ακόμα και να αυξήσουν τις υπηρεσίες ντελίβερι στο σπίτι, με προτεραιότητα σε άτομα άνω των 65 ετών, μονογονικές οικογένειες ή πολύτεκνους.

Επίσης συνιστά στους καταναλωτές συμπολίτες μας να περιορίσουν τις αγορές στα μεγάλα σούπερ μάρκετ στα απολύτως απαραίτητα, και να ενισχύσουν την τοπική αγορά και τις μικρές επιχειρήσεις όπου θα βρουν προϊόντα όπως κρέας, ψάρια, μαναβική, γαλακτοκομικά, ψωμί και είδη αρτοποιείου σε σαφώς καλύτερες ποιότητες. Μπορεί να είναι κατά τι ακριβότερα, αλλά διατροφικά πολύ πιο κατάλληλα από τις επεξεργασμένες τροφές και εκείνες των μεγάλων επιχειρήσεων, και η οικονομία μπορεί να έρθει σε μια ισορροπία κάνοντας καλύτερο διαμοιρασμό κατανάλωσης (περισσότερα λαχανικά και όσπρια, λιγότερο κρέας και κακής ποιότητας τυριά και αλλαντικά) κάτι που είναι σύμφωνο με την Μεσογειακή διατροφή και το ευ ζειν.

Αυτή είναι η κάρτα του Κινήματος Επιβιώνουμε, με ονομασία Κώδικας Επιβίωσης, που μπορούν να κατεβάσουν, εκτυπώσουν, ακόμα και πλαστικοποιήσουν οι πολίτες για να τις φορούν στο πέτο – ανάλογες κάρτες έχουν κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό από κινήματα και οργανώσεις που προασπίζονται θέματα υγείας και δημοκρατίας πολιτών:

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για εκτύπωση και το παρακάτω pdf:

kodikas epivionoume

πηγή

πηγή 

ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΨΩΝΙΖΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ» – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!..

=π.Δ… ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΩ ΜΑΣΚΑ KAI ΟΥΤΕ ΚΑΝΩ ΤΕΣΤ, ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ… ΕΣΥ ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΘΕΣ….. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ…. ΤΩΡΑ….!!

ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΨΩΝΙΖΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ».

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ «ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ» ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ !!!


ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΚΑΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ» ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΑΠΟ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19.


ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ COVID-19 ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ.


ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.


ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ «ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ» ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΕΚΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ. ΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΕΝΑΝ ΠΕΛΑΤΗ !!!


ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ…


Καλό Πνευματικό Αγώνα αδελφοί Χριστιανοί.


Ύπομονή κι έχει ο Θεός….

ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΨΩΝΙΖΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ» – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΠΗΓΗ>>> Βίντεο Ορθοδοξίας

Δεκάδες απολυμαντικά χεριών περιέχουν ένα τοξικό συστατικό.

The U.S. Food and Drug Administration (FDA) has identified at least 77 hand sanitizers that contain dangerous levels of methanol, a toxic substance that can cause nausea, nerve damage and blindness when absorbed through the skin and death, if ingested.
In June, the FDA issued a warning about nine tainted hand sanitizers made by a company called Eskbiochem, Live Science previously reported, but since then, the agency has flagged dozens of additional products that contain dangerous levels of methanol, also known as wood alcohol, The Washington Post reported. The agency keeps a running list of these sanitizers on its website and notes that the products pose a particular risk to young children, who may accidentally ingest them, and for adults who purposefully drink the products as an alcohol substitute.

Πηγή : https://www.livescience.com/methanol-tainted-hand-sanitizer-safety.html

Μετάφραση γιά το scripta manent :
Δεκάδες απολυμαντικά χεριών περιέχουν ένα τοξικό συστατικό. Πώς ξέρετε ότι το δικό σας είναι ασφαλές;
www.livescience.com

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εντοπίσει τουλάχιστον 77 απολυμαντικά χεριών που περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα μεθανόλης, μια τοξική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, βλάβη στα νεύρα και τύφλωση, όταν απορροφηθεί μέσω του δέρματος, και θανάτου σε περίπτωση κατάποσης.
Τον Ιούνιο, η FDA εξέδωσε μια προειδοποίηση για εννέα μολυσμένα απολυμαντικά χεριών που έγιναν από μια εταιρεία που ονομάζεται Eskbiochem, ανέφερε προηγουμένως η Live Science αλλά από τότε, ο οργανισμός έχει επισημάνει δεκάδες επιπλέον προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα μεθανόλης, επίσης γνωστά ως αλκοόλ από ξύλο, η Washington Post ανέφερε. 
Ο οργανισμός διατηρεί μια λίστα με αυτά τα απολυμαντικά στον ιστότοπό του και σημειώνει ότι τα προϊόντα ενέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο για τα μικρά παιδιά, τα οποία ενδέχεται να τα καταπιούν κατά λάθος, και για ενήλικες που πίνουν σκόπιμα τα προϊόντα ως υποκατάστατο αλκοόλ.
Αλλά πώς αρχίζουν να μολύνονται τόσα πολλά προϊόντα με μεθανόλη; Πιθανότατα, η αύξηση προέρχεται από ατημέλητες διαδικασίες παραγωγής, όπου οι παραγωγοί ενδέχεται να μην αφαιρούν σωστά τη μεθανόλη που προκύπτει φυσικά κατά την απόσταξη αλκοόλ ή μπορεί να παραβιάζουν τις οδηγίες της FDA ξεκινώντας με έναν ήδη αποσταγμένο διαλύτη υψηλής μεθανόλης ως βάση τους, ανέφεραν πηγές στο Live Science. (Τα αποστάγματα μεθανόλης είναι ένα κοινό συστατικό στα αντιψυκτικά και στα καύσιμα αγώνων.)
Και δυστυχώς, ενώ οι ειδικοί μπορούν να μυρίσουν τη διαφορά μεταξύ μεθανόλης και αιθανόλης, οι περισσότεροι καταναλωτές δεν θα είναι σε θέση να εντοπίσουν αυτήν τη διαφορά. Και η «μεθανόλη» δεν θα αναφέρεται στα συστατικά της φιάλης. Αντ ‘αυτού, οι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγξουν τη λίστα των προϊόντων απολυμαντικών που ανακαλούνται από το FDA για να βεβαιωθούν ότι τα δικά τους δεν είναι σε αυτό και να αποφύγουν άγνωστες μάρκες, ανέφεραν οι ειδικοί στο Live Science.
Η μεθανόλη μπορεί να είναι θανατηφόρα σε αρκετά χαμηλές δόσεις: Η κατάποση μόλις 2 κουταλιών της σούπας (30 ml) μεθανόλης μπορεί να είναι θανατηφόρα για ένα παιδί και 2 έως 8 ουγκιές (60 έως 240 χιλιοστόλιτρα) μπορεί να είναι θανατηφόρα για έναν ενήλικα, Live Science προηγουμένως έχουν αναφερθεί. Ακόμα κι αν εφαρμοστεί μόνο στο δέρμα, η μεθανόλη μπορεί να απορροφηθεί και να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια και νευρική βλάβη, δήλωσε ο Δρ William Banner, Ιατρικός Διευθυντής του Κέντρου Πληροφόρησης Δηλητηριών και Φαρμάκων της Οκλαχόμα και προηγούμενος πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Κέντρων Ελέγχου Δηλητηρίων. Ζωντανή επιστήμη.
Η τοπική μεθανόλη μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για παιδιά, τα οποία έχουν μεγαλύτερη αναλογία επιφάνειας δέρματος ως προς το σωματικό βάρος σε σύγκριση με τους ενήλικες, πρόσθεσε ο Banner. Τούτου λεχθέντος, οι καταναλωτές πιθανότατα θα πρέπει να εφαρμόζουν το προϊόν επανειλημμένα (όπως το κάνει με το απολυμαντικό χεριών) για να απορροφήσει μια δόση αρκετά υψηλή για να δηλητηριάσει, είπε.
Η FDA βρίσκει έναν παραγωγό τοξικών απολυμαντικών χεριών
Αποφύγετε τοξικά απολυμαντικά χεριών από το Eskbiochem. Τα προϊόντα περιέχουν μεθανόλη, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα όταν απορροφάται από το δέρμα, ή γίνεται κατάποση.
Σχολιο scripta manent πρός προβληματισμό : Εάν για ένα τόσο σοβαρό θέμα που καταστρέφει ζωές, οικονομίες, και ανθρώπινες ελευθερίες, παρατηρείται μια αδιαφορία από τους υπεύθυνους που έχουν ενταχθεί στη λίστα για την προστασία του παγκόσμιου πληθυσμού από τον κοροναϊο, πώς θα εμπιστεύεται ο κόσμος το εμβόλιο από τούς ίδιους; 


Και δεν είναι που έχει πληρωθεί η και που έχει κάνει ζημιά, είναι πού κατά κανόνα δεν σε υπολογίζει κανένας κατά κόσμο, παρά μόνο ως τσέπη και ως πειραματόζωο. 
Και εάν για ένα προβληματικό αντισηπτικό που έχει αγοραστεί το πετάς, εκ των υστέρων αφού προηγουμένως έχει χρησιμοποιηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες, ένα πιθανό προβληματικό εμβόλιο που θα έχει δοθεί πρός χρήση, που ίσως πάλι εκ των υστέρων αποδειχθεί προβληματικό, πώς θα το πετάξεις; 
Εκεί πλέον ο χρήστης τού εμβολίου θά είναι ένα έρμαιο θύμα που θα φέρει στο σώμα του τις όποιες παρενέργειες σημάδια από τα νύχια τών ισχυρών τής γης, για όσο έχει φτιαχτεί νά έχει δράση, η και όσο θά ζει ακόμη. 
Δεν αλλάζει το δόγμα της νέας τάξης. Ο λαός θά παραμένει πάντοτε έρμαιο αιώνιο θύμα καιροσκόπων, γιά το χρήμα καί τήν εξουσία. 

V for Vendetta. Μία ολοκληρωτική δικτατορία εξ’ αιτίας ενός ιού….

Μία ταινία του 2005 με τίτλο «V for Vendetta» αφορά μια ολοκληρωτική δικτατορία που κερδίζει τη δύναμή της δημιουργώντας μια κοινωνία φόβου εξ’ αιτίας ενός φερόμενου ιού που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. 
Στην ταινία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προωθούν την προπαγάνδα που βασίζεται στο φόβο και την ωθούν στην τηλεοπτική οθόνη κάθε νοικοκυριού και στους δρόμους της πόλεως. 
Ο αυταρχικός δικτάτορας υπόσχεται ασφάλεια, αλλά όχι ελευθερία.  Το σταθερό θέμα είναι: «αυτό είναι για την ασφάλειά σας» που επαναλαμβάνεται σε όλη την ταινία. 
Το πιο σημαντικό είναι ότι η ταινία τελειώνει με το ξύπνημα της κοινωνίας και το διεφθαρμένο, φασιστικό καθεστώς διαλύεται.

Ποια χρονιά είναι η ταινία; … 2020

A 2005 film titled “V for Vendetta” is about a totalitarian dictatorship that gains its power by creating a society of fear due to an alleged virus spreading throughout the world. In the film the media pushes fear-based propaganda on the television screen of every household and on the city streets. 


The authoritarian dictator promises security but not freedom. 

The constant theme of “this is for your safety” is repeated throughout the film. 
Most importantly the film ends with society waking up and the corrupt, fascist regime is dismantled. What year is the film set? … 2020


ΠΗΓΗ

Σχόλιο από Secret Real Truth μέσω βίντεο:


‘Φόβος: Ο Δούρειος Ίππος της Εξουσίας’

«ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *