ΝΕΟΣ ΥΠΕΞ : «ΝΑ…ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»!!!

5/5 (2)

Δυσάρεστο σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του νέου υπουργού Εξωτερικών. κ Νίκου Δένδια. με τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν τι ;;;. τα ελληνικά κεκτημένα από διεθνείς συνθήκες/

Ποιος θα τολμήσει να το κάνει αυτό ;

Συγκεκριμένα είπε : «Ελλάδα και Τουρκία θα μπορούσαν να συνεργαστούν στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πρακτορείο Bloomberg, λέγοντας πως οι ενέργειες αυτές δεν προχωρούν γιατί υπάρχει η διένεξη στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να δημιουργήσουν ανάπτυξη, ευημερία και σταθερότητα στην περιοχή, και στο τέλος της ημέρας να ξαναγίνουμε φίλοι. Υπάρχουν χιλιάδες ευκαιρίες συνεργασίας, από τον τουρισμό μέχρι και εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Απλά κατονομάστε το και θα δείτε ότι υπάρχει», είπε ο Ν.Δένδιας.

Η ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο από τότε που η κυβέρνηση του Ερντογάν προχώρησε στις έρευνες για ενεργειακούς πόρους, εντείνοντας την διένεξη με την Κύπρο.

Την Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Νίκου Δένδια, συμφώνησαν να αναστείλουν τις περισσότερες από τις υψηλοβαθμες επαφές με την Τουρκία, καθώς και να παγώσουν τις χρηματοδοτήσεις στην χώρα. Παρόλα αυτά δεν επέβαλλαν ακόμη κυρώσεις που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στις Τουρκικές εταιρείες που είναι αναμεμιγμένες με τις γεωτρήσεις στην περιοχή.

«Για εμάς δεν τίθεται θέμα με τον αριθμό των κυρώσεων» είπε ο Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια συνέντευξης στην Ελληνική Πρεσβεία στις ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη.

«Πρέπει να κάνουμε την Τουρκία να καταλάβει ότι έτσι δεν προοδεύουμε ούτε εμείς, ούτε αυτοί, ούτε η Κύπρος, αλλά ούτε και η σταθερότητα στην περιοχή» συμπλήρωσε.»

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *