ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ…ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

5/5 (5)

Με ένα νέο άρθρο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά το πολυσυζητημένο άρθρο του, συνεχίζει τη σειρά των παρεμβάσεων στα εθνικά θέματα της χώρας.

Εντύπωση κάνει στους δημοσιογραφικούς κύκλους η εμμονή του στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο. Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αναρωτιέται πως και έτσι ξαφνικά ο άνθρωπος των Ιμίων και του γκριζαρίσματος του Αιγαίου συνεχίζει τις σφήνες παρεμβάσεις με κεντρικό άξονα την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από την Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα πως αυτό θα προκαλέσει αντιδράσεις από την Τουρκία και από άλλες χώρες όπως ΗΠΑ και Ρωσία.

Όπως αναφέρει ο κ. Σημίτης σε άρθρο του στην κυριακάτικη Καθημερινή, «είναι απλοϊκό να ταυτίζουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη με την ανοιχτή θάλασσα.

Η αιγιαλίτιδα ζώνη είναι έδαφος του παράκτιου κράτους, κάτω από την κυριαρχία του, ενώ η ανοιχτή θάλασσα διακρίνεται για την απουσία κυριαρχίας. Το παράκτιο κράτος έχει γι’ αυτό το δικαίωμα να ορίζει το καθεστώς που αφορά τη διέλευση πλοίων στην αιγιαλίτιδα ζώνη».

Αυτά προς…γνώση και συμμόρφωση

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *