ΝΕΑ ΘΥΕΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ…ΣΚΟΠΙΑΝΟ

5/5 (4)

Δεν έφταναν οι τρικυμίες στην Ορθοδοξία που προκάλεσε ο Βαρθολομαίος με την αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας, τώρα δείχνει πρόθεση να προχωρήσει και στην αναγνώριση της λεγόμενης «αυτοκέφαλης μακεδονικής εκκλησίας» των Σκοπίων.

Όπως αναφέρεται τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Όλιβερ Σπασόφσκι δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το εκκλησιαστικό ζήτημα της χώρας.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να προσκληθούν στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου αντιπρόσωποι της Εκκλησίας της Σερβίας, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο προκάτοχος του κ. Σπασόφσκι, Ζόραν Ζάεφ.

Βέβαια αν γυρίσει κανείς τον χρόνο πολύ πιο πίσω στο 2013 ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του στους εορτασμούς στην σερβική πόλη Νις για τα 1.700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων χαρακτήριζε την αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», ως «μη χριστιανική, παραεκκλησιαστική οργάνωση που υποστηρίζεται από κρατικές δομές».

Προέβη σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, με αφορμή και την υπόθεση του φυλακισμένου τότε Αρχιεπισκόπου Αχρίδας Ιωάννη.

Ο ρόλος που παίζει το Φανάρι στο Σκοπιανό είναι τουλάχιστον…περίεργος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *