ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ S-400 ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ…ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΕΩΣ!

4.94/5 (18)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Απογοήτευση διακατέχει την Άγκυρα για το θέμα της αγοράς από την Ρωσία των πυραύλων S-400, καθώς στην συνάντηση που έγινε πρόσφατα στο Σότσι μεταξύ του Ερντογάν και του Πούτιν, οι Τούρκοι διαπίστωσαν ότι οι Ρώσοι είναι μεν πρόθυμοι να τους πουλήσουν μόνο τρεις συστοιχίες, αλλά από την άλλη ζητούν υπέρογκα ποσά.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Ρώσοι ζήτησαν από την Τουρκιά για την πώληση των S-400 και μόνο τριών μονάδων, ποσά πάνω από 1,5δις δολάρια, ποσό που κρίθηκε από πρώτη εκτίμηση υψηλό από την τουρκική πλευρά.

Εκτός όμως από αυτή την πρώτη απογοήτευση, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Ρώσοι έθεσαν κάποιους καθοριστικούς όρους για την πώληση των S-400 όπως η χρήση τους μόνο μετά από… ρωσική άδεια (!!!), ειδικά για την Συρία η ρωσική πλευρά ήταν απόλυτα απαγορευτική.

Και στο θέμα της τεχνολογίας οι Ρώσοι ήταν πολύ φειδωλοί καθώς όπως αναφέρεται έδειξαν ότι έχουν τον τρόπο να μην μεταδοθεί η τεχνολογία παραγωγής των πυραύλων στην τουρκική πλευρά.

Μετά από όλα αυτά μάλλον… «άνθρακας» ο τουρκικός θησαυρός!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 6 Μαΐ. 2017

    […] Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Ρώσοι ζήτησαν από την Τουρκιά για την πώληση των S-400 και μόνο τριών μονάδων, ποσά πάνω από 1,5δις δολάρια, ποσό που κρίθηκε από πρώτη εκτίμηση υψηλό από την τουρκική πλευρά. Εκτός όμως από αυτή την πρώτη απογοήτευση, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Ρώσοι έθεσαν κάποιους καθοριστικούς όρους για την πώληση των S-400 όπως η χρήση τους μόνο μετά από… ρωσική άδεια (!!!), ειδικά για την Συρία η ρωσική πλευρά ήταν απόλυτα απαγορευτική. Και στο θέμα της τεχνολογίας οι Ρώσοι ήταν πολύ φειδωλοί καθώς όπως αναφέρεται έδειξαν ότι έχουν τον τρόπο να μην μεταδοθεί η τεχνολογία παραγωγής των πυραύλων στην τουρκική πλευρά. Μετά από όλα αυτά μάλλον… «άνθρακας» ο τουρκικός θησαυρός! ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *