(Νά ΚΟΥΜΠΩΘΟΥΜΕ τώρα;) «Κλίμα» για να είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα, που θα εισάγει το εμβόλιο (!…) από ΗΠΑ, δημιουργεί ο Τζέφρι Πάϊατ. . . . . . . Κ.Μητσοτάκης για εμβόλιο: «Όπως είπε και η Melinda Gates πρέπει να διανεμηθεί σε όλους»

5/5 (5)

Κ.Μητσοτάκης για εμβόλιο: «Όπως είπε και η Melinda Gates πρέπει να διανεμηθεί σε όλους»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε στην τηλεδιάσκεψη δωρητών της ΕΕ για την εύρεση εμβολίου για τον κορωνοϊό, στο οποίο τάχθηκε υπέρ της καθολικής πρόσβασης στο εμβόλιο, μάλιστα αναπαράγωντας και τα λόγια της γυναίκας του Bill Gates, Melinda Gates.

Η ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά και η διασφάλιση της διαθεσιμότητάς του σε προσιτή τιμή στον παγκόσμιο πληθυσμό, ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρωθυπουργού, 

Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάσκεψη δωρητών προκειμένου να στηριχθεί το έργο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της επιστημονικής κοινότητας για την ανάπτυξη γρήγορης και ισότιμης πρόσβασης σε διάγνωση και θεραπεία του κορωνοϊού, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας Coronavirus Global Response.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι το εμβόλιο θα πρέπει να αποτελέσει παγκόσμιο δημόσιο αγαθό, διασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση όλων των χωρών στην καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς η ασφάλεια του καθενός οδηγεί στην ασφάλεια όλων.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση του Πρωθυπουργού: «Σε ευχαριστώ πολύ Ursula von der Leyen και θα ήθελα να σε συγχαρώ για αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Πρόκειται για πρωτοβουλία που πραγματικά ενώνει τον κόσμο και τις δυνάμεις μας στον κοινό αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Ελλάδα. Αρχίζουμε, σταδιακά, να χαλαρώνουμε τα πολύ περιοριστικά μέτρα που είχαμε λάβει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων επτά εβδομάδων. Έχουμε υπάρξει σχετικά πετυχημένοι στην “επιπεδοποίηση” της καμπύλης αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι εκτός εάν ανακαλύψουμε εμβόλιο δεν θα είμαστε απολύτως ασφαλείς.

Για αυτόν τον λόγο η ανακάλυψη και η απόδειξη της αποτελεσματικότητας ενός εμβολίου θα είναι μία από τις κύριες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε, ως ανθρωπότητα. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Το εμβόλιο θα πρέπει να παραχθεί σε επαρκείς ποσότητες, στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να είναι διαθέσιμο, σε προσιτή τιμή, σε ολόκληρο τον παγκόσμιο πληθυσμό, αρχής γενομένης με τους πιο ευάλωτους.

Και πρέπει να διανεμηθεί παγκοσμίως σε ισότιμη βάση. Καμία χώρα ή περιοχή δεν πρέπει να έχει μονοπωλιακή πρόσβαση στο εμβόλιο. Όταν μιλάμε για μεταδοτικές ασθένειες, όπως ανέφερε και η Melinda Gates, η ασφάλεια του ενός είναι η ασφάλεια όλων.Συνεπώς, προσυπογράφω το κάλεσμα και άλλων ηγετών που έχουν λάβει μέρος σε αυτή τη διάσκεψη, το εμβόλιο -όποτε εφευρεθεί- θα πρέπει να κηρυχθεί παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.

Πιστεύω ότι αυτό είναι μία αρχή στην οποία πρέπει να συμφωνήσουμε και ένα σημαντικό μήνυμα που όλοι πρέπει να στείλουμε σήμερα.Από την πλευρά μας, με χαρά προσφέρω 3 εκατομμύρια ευρώ στην κοινή μας προσπάθεια, πέραν των ελληνικών θεσμών και ιδιωτικών ιδρυμάτων που έχουν ήδη προβεί σε σημαντικές δωρεές στον αγώνα κατά του Covid-19 και επίσης θα συνεισφέρουν ενεργά σε αυτό το παγκόσμιο κάλεσμα

.Ένα τελευταίο σημείο: Ευελπιστώ ότι μπορούμε να επιδείξουμε την ίδια αφοσίωση σε κοινή δράση για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης πρόκλησης της γενιάς μας, την κλιματική αλλαγή, η οποία επίσης απαιτεί παγκόσμια αντίδραση. Σας ευχαριστώ πολύ».πηγηoneiropagida

(Νά ΚΟΥΜΠΩΘΟΥΜΕ τώρα;) «Κλίμα» για να είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα, που θα εισάγει το εμβόλιο (!…) από ΗΠΑ, δημιουργεί ο Τζέφρι Πάϊατ. . .

ΤΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ;
«Η περίπτωση της (μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας) ‘Pfizer’, είναι ένα από τα παραδείγματα – ναυαρχίδες επενδύσεων του αμερικανικού τομέως της υγείας στην Ελλάδα και μάλιστα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορούν ακόμη να γίνουν,
περιλαμβανομένων της στήριξης της μακράς παράδοσης της Ελλάδος στήν βιομηχανική παραγωγή γενοσήμων και της μεγάλης της δυνατότητας για κλινικές δοκιμές. 


Είμαι πολύ περήφανος που ο κορυφαίος επιδημιολόγος των Ηνωμένων Πολιτειών Dr. Anthony Fauci αναγνώρισε στον Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα, τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδος διεθνώς στις κλινικές δοκιμές για το φάρμακο ‘Remdesivir’ της ‘Gilead Sciences’. 


Ελπίζουμε ότι αυτές οι κλινικές δοκιμές θα επεκταθούν (;;;) στην Ελλάδα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων (;;;) του υπουργείου Υγείας.»
Η παραπάνω αναφορά του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάϊατ, είναι από την συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα τα «Τα Νέα». 


Αλλά και το προηγούμενο διάστημα οι τηλεδιασκέψεις που έκανε με διάφορους παράγοντες, πολιτικούς , δημοσιογράφους, ακόμα και δηλώσεις του, δημιουργούσαν ένα κλίμα που ήταν ένα σαφές μήνυμα κυρίως στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, η Ελλάδα είναι και κυρίως πρέπει να παραμείνει μια ασφαλείς χώρα.


Οι γεωπολιτικές και γεωοικονομικές εξελίξεις που δημιουργούνται από την Πανδημία, είναι τέτοιες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν όλους τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και μαζί και τα συμφέροντα της Αθήνας.  Αυτή την Στρατηγική σχέση θα προσπαθήσουν να την διαφυλάξουν και οι δύο πλευρές.


https://www.viadiplomacy.gr/klima-gia-na-ine-i-ellada-i-proti-chora-pou-tha-isagi-to-emvolio-apo-ipa-dimiourgi-o-tzefri-paiat/?fbclid=IwAR3HCWbwYHGdb38Z7_5NWA401SKwANRFEwG-Fl4Q6VBQkRrwdTjAw2bDlhs

Ο οικοφασισμός και ο Big Brother που είναι Πράσινος… Οι ψευδοπροφήτες του Αποκαλυπτικού Τέλους της deep ecology μ΄αφορμή το Covid. Η μετανοητική και λυτρωτική οικολογία….

Ο Philippulus ο προφήτης ανέλαβε και πάλι υπηρεσία.Πιστεύαμε ότι ήταν κλεισμένος σ΄ένα ψυχιατρικό άσυλο, διαδίδεται με τα ραδιοκύματα. Απλώς άλλαξε όνομα, ονομάζεται Yves Cochet, Agnès Sinai, Pablo Servigne, Jared Diamond ή Raphaël Stevens – όλοι οι απόστολοι της «βαθιάς οικολογίας» της οποίας ο Arne Næss  (Άρνε Ντέκε Έιντε Νες ήταν Νορβηγός φιλόσοφος ιδρυτής της βαθιάς οικολογίας) ήταν στην εποχή του (1973) ο Νέος Μεσσίας. Ο κορονοϊός τους έδωσε φτερά και επιχειρήματα.

Ο Jean-Pierre Le Goff συνόψισε πρόσφατα την κατάσταση: «Κατά τη διάρκεια της ίδιας της πανδημίας, η τιμωρητική και λυτρωτική οικολογία συνέχισε να μας παραδίδει τα μαθήματά της. Η πανδημία θα ήταν ένα «σημάδι» ή ένα «τελεσίγραφο» που μας έστειλε η «Φύση» ή η συνέπεια των «οικολογικών αμαρτιών» μας. “Και για να υπογραμμίσουμε την εγγύτητα αυτής της collapsology καταρρευσολογίας/καταστροφολογίας με την” κατάρρευση “της 40ης Ιουνίου και το διάσημο λόγο του Pétain:” Πληρώνουμε το τίμημα των λαθών μας “….

Παρόλο που οι αληθινοί οικολόγοι, όσοι έχουν καταστήσει την κατάρρευση του πολιτισμού μας τον πυθμένα του εμπορίου, θα ήθελαν η επιδημία να είναι πιο έντονη. “Είμαστε ακόμα μακριά, θρηνεί ο Yves Cochet, από μια πανδημία τόσο μεταδοτική όσο η γρίπη και τόσο ισχυρή όσο ο Έμπολα, με θνησιμότητα 50% -εμείς δεν είμαστε παρά μόνο στο 2% – κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση παγκοσμίως.

Εκεί, φαίνεται ότι η πανδημία είναι αρκετά σταθερή, ότι δεν υπήρξε μετάλλαξη “-” αλλά δεν ξέρουμε πώς θα αποδειχθεί “, προσθέτει με απληστία ο πρώην υπουργός που ζει σε μια ανεξάρτητη φάρμα περίπου πενήντα εκταρίων, φτωχαδάκι. Στον κόσμο της «deep ecology », είναι πάντα καλύτερο να είσαι πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και άρρωστος.

Ευτυχώς, το χειρότερο είναι σχεδόν σίγουρο, στην έξοδο από την κρίση: «Πρέπει να μειώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, να πάμε προς την απο-ανάπτυξη. Διαφορετικά θα είναι πόλεμος… “………..Ο Pablo Servigne, ένας από τους εφευρέτες της «collapsology», προσφέρει τις λύσεις του. “Ανακαλύψτε ξανά τη βραδύτητα. To σύνδεσμος με τους γείτονές μας. Η επιστροφή των ζωντανών….”

Αυτή η μετανοητική οικολογία, όπως λέει ο Le Goff, εδώ και καιρό κήρυξε την Αποκάλυψη. Γνωρίζουμε ότι “η γη δεν λέει ψέματα” . …..Ο ιός που εκδηλώνεται σε πόλεις – πολύ λιγότερο στην ύπαιθρο είναι ένα σημάδι, ε – είναι το βολικό μέσο για την απαραίτητη μετάνοια και ριζική αλλαγή.

Η επερχόμενη ύφεση, η οποία θα είναι πολύ πιο σοβαρή, σε ανθρώπινες βλάβες, από την ίδια την επιδημία, είναι ένα avantage για τους αποστόλους της παρακμής και της αποχώρησης. Η παγκοσμιοποίηση, που παρουσιάστηκε ως πρόσφατη εφεύρεση, όταν υπήρχε ήδη στην αυτοκρατορία των Χετταίων ή στην κλασική Ελλάδα, είναι υπεύθυνη για την ταχεία εξάπλωση του ιού;

Ας σταματήσουμε λοιπόν τις συναλλαγές με ισοδύναμο υψηλού άνθρακα και καλλιεργoύμε τον κήπο μας. Η Saint Greta Thunberg έδωσε ένα παράδειγμα αρνούμενη να πάρει αεροπλάνο. Έκτοτε διασχίζουμε τον Ατλαντικό με το κουπί. Ή κολύμπι. Εκτός αυτού, οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί σημαντικά χάρη στην επιδημία – αυτό είναι γεγονός.

Ας συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι – και πάρα πολύ κακό αν δεκάδες εκατομμύρια φτωχοί βρεθούν αύριο, ακόμη και φτωχότεροι μαζί μας. Και αντιστεκόμαστε στις πιέσεις που θα ήθελαν μια επιστροφή στην «κανονικότητα»: ο « κόσμος του μετά» δεν θα μοιάζει με «τον κόσμο του πριν», λένε οι προφήτες.

Καθόλου πρωτότυπο/ αυθεντικό. Ο René Barjavel, εν μέσω παγκόσμιου πολέμου, φαντάστηκε, με τον Ravage (19434), τη δυσκολία επιβίωσης μετά από έναν πλανητικό κατακλυσμό. Ο Robert Merle εξύφανε έναν μετα-αποκαλυπτικό μύθο, τον Malevil (1972), με το ίδιο θέμα, διηγούμενος την επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων.

Η επιστημονική φαντασία με θέμα την εξαφάνιση έκανε θαύματα στη δεκαετία του 1950 και 1960, από τον Richard Matheson (Je suis une légende, 1954) έως τον Brian Aldiss (Barbe-grise, 1966). Ζούσαμε τότε υπό την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, και η Ελβετία δεν εξουσιοδοτούσε νέες κατασκευές παρά μόνο αν ήταν επανδρωμένες μ’ ένα αντιπυρηνικό καταφύγιο εφοδιασμένο με … ζυμαρικά, αποθέματα νερού ..

Back to the trees !! Ο οικοφασισμός αναπτερώνεται και παρέχει επιχειρήματα για τον ολοκληρωτικό συγκεντρωτισμό τα τελευταία χρόνια – και τους τελευταίους δύο μήνες. Με τον ίδιο τρόπο όπως στον εκπαιδευτικό τομέα, οι ελευθεριακοί à la Ivan Illich άνοιξαν το δρόμο για τους φιλελεύθερους, οι βαθιοί οικολόγοι ανοίγουν το δρόμο για αυταρχικές δημοκρατίες.

Και οι εφαρμογές κατασκοπείας που θα πολλαπλασιαστούν αύριο στα smartphone μας θα δώσουν στην Αστυνομία της Σκέψης πολύτιμες πληροφορίες για τις παραβάσεις μας του κανόνα. Δεν το ξέραμε, αλλά ο Big Brother είναι ντυμένος στα πράσινα.

Η θρησκεία (σσ.αυτής της Νέας Εποχής) δεν απουσιάζει από τον επίσημο λόγο: η απαγόρευση παραλιών.. ο εντοπισμός πεζοπόρων από πολλά ελικόπτερα, το κλείσιμο δημόσιων κήπων δεν έχει καμία δικαιολογία προφύλαξης: απλώς στοχεύουν να καταδικάσουν την ευχαρίστηση, σε μια εποχή συλλογικής μετάνοιας.

Το lockdown, όπως επιβλήθηκε, μοιάζει έντονα με μια πράξη παράνομης συμπεριφοράς – προάγγελος “αποκαλύψεων” που βρίσκonται ήδη σε εξέλιξη: τέλος τoυ 35 ωρου υπέρ του 48 ωρου, κατάργηση μέρους της άδειας, εκβιασμός κατ’ επανάληψη, διευκόλυνση πρόσληψης και απόλυσης, και αναμφίβολα, πολύ γρήγορα, εξάλειψη της ελάχιστης αμοιβής.

Η οικολογική υπέρβαση θα είναι το μέτρο κι ο κανόνας του αύριο και θα διοχετεύσει σε κάθε κυβέρνηση που ονειρεύεται να πειθαρχήσει τους πολίτες της ως την υπακοή πτώματος το ονειρεμένο πλαίσιο των μελλοντικών της εισβολών στο πεδίο της ελευθερίας – — καθημερινή μείωση, καθημερινός χλευασμός. reseauinternational 10/5/20

Δεν είναι τυχαίο που αναδείχθηκε Πράσινος Οικουμενικός Πατριάρχης που θα διαχειριζόταν με θεοφιλή τρόπο σοφό και υψηλή διάκριση την κρίση covid19 σφραγίζοντας τις εκκλησιές και δίνοντας εντολή να μην γίνει Επιτάφιος Ανάσταση Μυστήρια Θεία λειτουργία με συμμετοχή πιστών να μην γίνει Πάσχα…….

dimpenews.com

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr


Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *