ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ…ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

4/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το πόσο έχει αρχίσει και ξεφεύγει επικίνδυνα η κατάσταση με τον Κορονοιό στην Τουρκία, φαίνεται εκτός από την καραντίνα που έθεσε ο αιφνιδιαστικά ο Εντογάν σε 31 μεγάλες πόλεις, προκαλούντα κυριολεκτικά τον πανικό το βαρίδι της Παρασκευής και από τα συνεχή έκτακτα μέτρα που παίρνονται στον τουρκικό στρατό.

Όπως αναφέρεται στα τουρκικά ΜΜΕ με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, εξ αιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του Κορονοιού αποφασίστηκε να διακοπούν όλες οι αποστρατεύσεις με την λήξη της θητείας, καθώς και οι κατατάξεις νεοσυλλέκτων στον στράτευμα μέχρι νεοτέρας διαταγής.

Η απόφαση αυτή αφορά εκατοντάδες χιλιάδες νέους, στρατεύσιμους και μη και όπως αναφέρεται παρατείνεται μέχρι τις 19 Μαΐου, ουσιαστικά αδρανοποιώντας μια κινητήρια δύναμη του τουρκικού στρατού.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, επίσης διακόπτονται όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του τουρκικού στρατού.

Είχε προηγηθεί το κλείσιμο όλων των στρατιωτικών σχολών και την απαγόρευση όλων των δημοσίων εκδηλώσεων, τελετών κλπ στις ένοπλες δυνάμεις.

Οι πληροφοριες αναφέρουν ότι ο ιός έχει χτυπήσει και τις δυναμεις της αστυνομίας και της τουρκικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου είχε διαρρεύσει σε ΜΜΕ ότι ο Κορονοιός έπληξε την τουρκική Γενική Ασφάλεια. 15 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και δυο Γενικοί Διευθυντές από την Κωνσταντινούπολη, έχουν νοσήσει από τον Κορονοιό. Άλλοι 8 αξιωματικοί που υπηρετούν στην Γενική Ασφάλεια Κωνσταντινούπολης, είναι επίσης θετικοί στο τεστ για τον Κορονοιό.

Και έπεται συνέχεια.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *