«Μπαϊράκι» από την Μουσουλμανική Ένωση μετά από κλείσιμο τζαμιού: «Καταπιέζεται η θρησκευτική μας έκφραση»

5/5 (2)

Έντονη αντίδραση των Μουσουλμάνων οι οποίοι τα βάζουν με το ελληνικό κράτος.

Την παρέμβαση της Μουσουλμανικής Ένωσης προκάλεσε το «σφράγισμα» τζαμιού στον Πειραιά που λειτουργούσε παράνομα εδώ και αρκετά χρόνια.

Το εν λόγω τζαμί λειτουργούσε χωρίς καμία άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το «λουκέτο» μπήκε έπειτα από κυβερνητική εντολή με τους Μουσουλμάνους της περιοχής να αντιδρούν εντόνως κάνοντας λόγο μέχρι και για «καταπίεση της θρησκευτικής τους έκφρασης».

Η ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος:

«Δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση με το υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για όλους, παρά διαταγή για άμεσο κλείσιμο. Ο χώρος που ονομάζεται Αλ Αντάλους(Ανδαλουσία) βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά από το 1989 και φιλοξενεί κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες του λιμανιού. Δεν υπήρξε ποτέ αυτές τις δεκαετίες κανένα παράπονο ή πρόβλημα και πολλά ντοκιμαντέρ ή συνεντεύξεις έγιναν εκεί. Τώρα οι πιστοί καλούνται μαζικά εκτός Πειραιά.

Η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας πάντοτε αγωνίστηκε για την Ορατότητα των Μουσουλμάνων και της Προσευχής. Θεωρούμε ότι η αποδοχή και αναγνώριση προάγει την κοινωνία, γι αυτό πιστεύουμε ότι αυτό το απροσδόκητο κλείσιμο είναι μία συμβολική πράξη της Πολιτείας που στοχεύει στην καταπίεση της θρησκευτικής έκφρασης όταν αυτή δεν προέρχεται από την επικρατούσα θρησκεία».

Ακόμη πιο σφοδρή ήταν ανάρτηση του προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης, Ναΐμ Αλγαντούρ, αλλά και τα σχόλια που ακολούθησαν στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Σήμερα ήταν η τελευταία προσευχή της Παρασκευής στο Τζαμί της Ανδαλουσίας μετά από 32 χρόνια. Ω Αλλάχ, τι προκάλεσε το κλείσιμο της επιτροπής ντροπής και του κυβερνητικού γουρουνιού τους».

(φωτο:screenshot)

el.gr

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *