ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ…

5/5 (8)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας  με τις συνεχείς συλλήψεις  Κούρδων και κεμαλικών ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι συλλήψεις οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν, έχει σαν σοβαρή συνέπεια την δημιουργία ενός έντονου εμφυλιοπολεμικού κλίματος που οδηγεί τους οπαδούς του Ερντογάν να εξοπλίζονται, καθώς ο φόβος να δεχτούν ξαφνικές επιθέσεις είναι πολύ μεγάλος.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τελευταία έχουν διατυπωθεί αλλεπαλληλίες αιτήσεις από τις οργανώσεις του ΑΚΡ δηλαδή του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος, να εξοπλίσουν τα μελη τους, γιατί δέχονται συνεχώς απειλές για την ζωή τους από πολλές πλευρές. Η κατάσταση αυτή έχει αναγκάσει την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα ευρύ εξοπλισμό των οργανώσεων του κόμματος, για να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο.

Οι απειλές προέρχονται από τρεις κύριες πλευρές : από κεμαλικούς που μετά τις τελευταίες συλλήψεις έχουν αρχίσει και εξαγριώνονται με το καθεστώς του Ερντογάν, από διάφορους οπαδούς που πρόσκειται στον Φετουλάχ Γκιουλέν οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι αν δεν αμυνθούν θα εξοντωθούν και κυρίως από τους Κούρδους.

Χαρακτηριστικό είναι πως τους τελευταίους μήνες η Τουρκία έχει εισάγει από την Γερμανία μεγάλες ποσότητες όπλων που προωθούνται στις κομματικές οργανώσεις του ΑΚΡ, φτάνοντας στην 8η θέση των χωρών που εισάγουν όπλα από την 25η που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

Γεγονός είναι καθώς συνεχίζονται καθημερινά σχεδόν οι καταδιώξεις και οι συλλήψεις στρατιωτικών, πως περιμένουν σημαντικές εξελίξεις και η χώρα είναι ηφαίστειο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *