ΜΙΚΡΥΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ …ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ!! ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΔ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΑΝΟ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ..

5/5 (4)

Η Ελλάδα έδωσε στην Αίγυπτο, κατά προσέγγιση, 4.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την ΑΟΖ της.Αυτό φυσικά σε περίπτωση που δεν έχει γίνει μεγαλύτερη «έκπτωση» στα υπόλοιπα νησιά (Ρόδο, Κάσο Κάρπαθο).

Χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες που έδωσε το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ στο Reuters, καθώς το ελληνικό ΥΠΕΞ κατά την προσφιλή συνήθεια των ελληνικών υπηρεσιών δεν έχει δώσει συντεταγμένες, τις συγκρίναμε με τις συντεταγμένες των θαλασσίων οικοπέδων νοτίως της Κρήτης που ανακήρυξε μονομερώς το ελληνικό υπουργείο Ενέργειας το 2014, ακολουθώντας την αρχή της μέσης γραμμή.

Οι συντεταγμένες αυτές είναι οι μοναδικές επίσημες συντεταγμένες της ελληνικής ΑΟΖ με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, εκτός από αυτές του Ιονίου με την Ιταλία.
Όπως θα δούμε το οικόπεδο 20 νότια της Κρήτης έπιανε και αιγυπτιακή ΑΟΖ και ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν προχώρησε στην αδειοδότησή του.
Τα νότια όρια του οικοπέδου συναντούν την αιγυπτιακή ΑΟΖ, περίπου 24 χιλιόμετρα πιο κάτω από αυτό που συμφωνήθηκε σήμερα, δηλαδή μίκρυναν την ελληνική ΑΟΖ κατά μήκός, 24 χιλιόμετρα.
Συνολικά το μήκος της οριοθετημένης περιοχής με την Αίγυπτο είναι 192 χιλιόμετρα. 192 x 24 = 4.608 δηλαδή η Ελλάδα έδωσε στην Αίγυπτο, κατά προσέγγιση, 4.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την ΑΟΖ της. Αυτό φυσικά σε περίπτωση που δεν έχει γίνει μεγαλύτερη «έκπτωση» στα υπόλοιπα νησιά (Ρόδο, Κάσο Κάρπαθο).
Το κίτρινο είναι τα όρια της συμφωνηθείσας ΑΟΖ με την Αίγυπτο, τα κόκκινα είναι εκεί που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι.
Ο χάρτης που δημοσίευσε το 2014 το υπουργείο ενέργειας με τα οικόπεδα νότια της Κρήτης βάση της μέσης γραμμής..

Ο χάρτης του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ” 

ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΤΗ.ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ;;; ΦΕΚ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ – Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΌ ΤΟ 1945

pelasgoi.com

Χ ο ν τ ρ α ί ν ε ι το πράγμα…

ΚΑΝΤΕ ‘κλίκ’ στις 3 εικόνες:

https://diodotos-k-t.blogspot.com/2020/08/blog-post_52.html

Είναι ο 28ος Μεσημβρινός (27ος 59′ για την ακρίβεια) το νέο σύνορο;

http://esxatianasxesi.blogspot.com

ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΔ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΑΝΟ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ..

….Αυτό που διεξάγεται στην ανατολική Μεσόγειο ήδη εδώ και κάποιες ώρες είναι μια βαριά ήττα, χειρότερη εκείνης των Ιμίων. Η κυβέρνηση, δέσμια της προπαγάνδας της, νόμισε ότι μια καλή στρατιωτική κινητοποίηση ισοδυναμούσε με στρατηγικό πλεονέκτημα. Κατέληξε να παρακαλά τις ΗΠΑ να παρέμβουν για να πείσουν την Τουρκία να αποχωρήσει σχετικά νωρίς. Πρόκειται για εξευτελισμό. Μια αστική τάξη μεταπρατών, που εκπροσωπείται από ένα πολιτικό κόμμα εργολάβων και κηφήνων του δημοσίου χρήματος και από έναν πρωθυπουργό-εκπρόσωπο της πριγκιπικής αντίληψης περί της πολιτικής ζωής, με τη στήριξη των μπουκωμένων με το δημόσιο χρήμα, μέσων ενημέρωσης. Η κυβέρνηση υποστήριζε, μέχρι πριν λίγες ώρες, ότι θα πράξει το συνταγματικό της καθήκον. Ο λαός φάνηκε να στέκεται στο πλευρό της. Είπε ψέματα. Δεν έχει παρά έναν δρόμο αφού δεν θέλει να το πράξει το καθήκον της απέναντι στην πατρίδα: να παραιτηθεί.

Όλα στημένα … και σύ φοβάσαι για πόλεμο … ο πόλεμος είναι εδώ και μεθοδεύεται εκ των έσω.
Μετά τις —>Πρέσπες,στημένα και όλα τα «επεισόδια» της σειράς —> «Έβρος και Αιγαίο 2020». Ακολουθεί η σαπουνόπερα —> «Θράκη-το τελικό ξεπούλημα» με τους αυτόχθονες,μασκοφόρους ιθαγενείς να είναι … χεσμένοι απάνω τους με τον κοροϊδοϊό … και να τρέμουν την απίθανη περίπτωση γενικευμένης πολεμικής σύρραξης με τους τουρκομογγόλους γείτονες …

Είπαμε … Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ…γιατί η μπίζνα είναι μεγάλη …

  • Ενώ η Ελλάδα μας βαδίζει στην απόλυτη οικονομική καταστροφή και ο λαός φτωχοποιείται βάναυσα,
  • Ενώ η χώρα μεθοδικά εποικίζεται από εκατοντάδες χιλιάδες αλλόφυλους οπαδούς του Ισλάμ,
  • Ενώ η παιδεία και η οικογένεια απαξιώνονται καθημερινά με τα νέα έκφυλα ήθη,
  • Ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εμπαίζεται και διώκεται με πρόσχημα την λήψη μέτρων κατά του λεγόμενου «κορωνοϊού»,
  • Ενώ η δημόσια περιουσία αλλά και η ατομική περιουσία του Έλληνα πολίτη εκχωρούνται στους ξένους δανειστές

Οι νενέκοι της πολιτικής και οι σύγχρονοι εφιάλτες, στο όνομα της δήθεν ειρήνης, ετοιμάζονται να παραχωρήσουν θαλάσσια εθνική επικράτεια στην Τουρκία, νομικά διεθνώς κατοχυρωμένη από τις υπάρχουσες διεθνείς συνθήκες στην Ελλάδα. Αυτή μάλιστα η παραχώρηση, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει στρατηγικής φύσεως ήττα, αφού το Καστελόριζο, την υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ του οποίου πρόκειται να «χαρίσουν» στους Τούρκους, αποτελεί το κεντρικό σημείο στήριξης της πραγματικής ΑΟΖ της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και τον δεσμό της Ελλάδας με την Κύπρο!

Η προδοτική παραχώρηση θαλάσσιας επικράτειας που έντεχνα κυοφορείται στη νότια ανατολική νησιωτική Ελλάδα, νομοτελειακά θα οδηγήσει σε παραχώρηση εδαφικής επικράτειας, που σημαίνει αναμφίβολα εσχάτη προδοσία κατά της Πατρίδας και του Έθνους!

Αυτό δεν θα περάσει! Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στην συνείδηση του ελληνικού λαού!

Η απάντηση στο ΓΙΑΤΙ συμβαίνουν όλα αυτά τα πρωτόγνωρα στην πατρίδα και το Αιγαίο μας εδώ : ΓΡΙΒΑΣ – «Υπάρχει τουρκικός δάκτυλος μέσα στο ελληνικό σύστημα εξουσίας» :

Aνατροπή Τώρα

Βρόμικες ενέργειες κατά τής Ελλάδος. ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΗΠΑ. καί κατά φαντασίαν συμμάχων μας

Η «φίλη» μας η Γερμανία αρνείται την έκτακτη σύγκληση των υπουργών εξωτερικών που ζήτησε η Ελλάδα! «Η Ελλάδα ευθύνεται για την όξυνση» λένε πηγές του Βερολίνου

image: Μερκελ Ερντογάν] *Είναι πλέον πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει με τη Γερμανία, η οποία δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ πριν από λίγο, η Γερμανία αρνήθηκε την σύγκληση του συμβουλίου υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης…* * αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, που ζήτησε η Ελλάδα! Είχε προηγηθεί η αδιανόητη ενέργεια με τον αναπληρωτή υπουργού άμυνας της Γερμανίας να κατηγορεί την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, υιοθετώντας πλήρως τις τουρκικές θέσεις. Ήρθε η στιγμή να αναρωτηθούμε σοβαρά για τις συμμαχίες μας και τις σκοπιμότητες τ… περισσότερα »ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΣ …«ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΗΛΟ ΓΑΖΙ»

Για άλλη μια φορά κατά πάσα πιθανότητα διαψεύδονται οι προοπτικές να επιβάλλουν οι ΗΠΑ σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους ρωσικούς πυραύλους, S-400, παρά του ότι το ΝΑΤΟ απαγορεύει ρητά στα μελη του να οπλικά συστήματα. Αλλά κυρίως την ίδια ώρα που η Τουρκία παραβιάζοντας κάθε διεθνή νομιμότητα, εισβάλλει στα κυπριακά χωρικά ύδατα, παραβιάζει καθημερινά τον εναέριο χώρο της Ελλάδας ενώ απειλεί να κάνει γεωτρήσεις στο Καστελόριζο, οι…«σύμμαχοι» μας έκαναν γαργάρα όλα αυτά,για υποτίθεται τα δικά τους συμφέροντα (βλέπε… Ιράν κ Τραμπ). Ο Αμερικανός … περισσότερα » The Secret Real Truth

Εμπλοκή Βρετανών στην Α.Μεσόγειο: «Ιδού ο χάρτης βρετανικής δολιότητας στην κυπριακή ΑΟΖ» – Πώς διεκδικούν το κοίτασμα «Αφροδίτη»

Χάρτης που αποκαλύπτει τη βρετανική εμπλοκή στην κυπριακή ΑΟΖ έρχεται στο φως της δημοσιότητας με γραπτή δήλωση του ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη. Σύμφωνα με τον χάρτη η Κύπρος αποκτά «αγγλική» ΑΟΖ λόγω των βρετανικών βάσεων, και στην οποία περιλαμβάνεται και το κοίτασμα «Αφροδίτη».* «Τον Ιούνιο του 2017, διερευνώντας θέματα για την ΑΟΖ στην Ευρώπη, εντοπίστηκε ένα πολύ σοβαρό ατόπημα σε μελέτη του ORECCA (European Offshore Renewable Energy Roadmap 2011, στο πλαίσιο έργου που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ) με Οδικό Χάρτη για την ΑΟΖ στην Ευρώπη που περιελάμβανε και την Ανατολική Μεσόγε… περισσότερα  – Stoxos newspaper

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *