ΜΙΑ «NEA» ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

5/5 (1)

φοτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια καινούργια και άκρως εχθρική Ρωσία δημιουργείται στα νότια σύνορα της Τουρκίας, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Radikal, με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης ενώ συνεχίζεται ο εμφύλιος, το κουρδικό χτυπά κόκκινο στο εσωτερικό της Τουρκίας και οι Αλεβίτες άρχισαν να ξεσηκώνονται κατά του καθεστώτος Ερντογάν.

φοτο2Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα που επικαλείται πρόσφατο ρεπορτάζ του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP από την Συρία, οι Ρώσοι έχουν βάλει για τα καλά το πόδι τους στην Συρία και μάλιστα σε μερικές περιοχές έχουν τον απόλυτο έλεγχο λες και είναι ρωσικό έδαφος.

Ιδιαίτερα στο λιμάνι της Λαττάκειας όχι μακριά από τα τουρκικά σύνορα όπου οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει την νέα τους μεγάλη ναυτική βάση και όχι μόνο, η πόλη έχει έντονο ρωσικό χρώμα και Ρώσοι στρατιωτικοί και ναύτες κυκλοφορούν παντού δίνοντας μια ιδιαίτερη νότα ασφαλείας με την παρουσία τους στην περιοχή.

φοτο3Ενδεικτικό της ρωσικής παρουσίας είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν πως η ρωσική παρουσία είναι έντονη σε καφετέριες και σε άλλα πολυσύχναστα μέρη, γεγονός που δείχνει την ρωσική αποφασιστικότητα να εδραιωθεί η ρωσική παρουσία στην περιοχή και να εξασφαλιστεί η αποτροπή όποιας προοπτικής τουρκικής επέμβασης υπέρ των δολοφόνων Τζιχαντιστών.

Σημαντικό είναι επίσης το μήνυμα από αυτή την παρουσία πως οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις μειονότητες που απειλούνται με αφανισμό από τους Τζιχαντιστές και τους Τουρκομάνους συμμάχους της Άγκυρας.

Ιδιαίτερα για τους χριστιανούς, η ρωσική παρουσία στην περιοχή είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαν να ελπίζουν μετά την σκανδαλώδη αδιαφορία της Δύσις στις σφαγές που υπέστησαν από τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. 5 Ιαν. 2016

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *