ΜΙΑ «ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ…ΦΤΩΧΕΙΑΣ

4.9/5 (10)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την ώρα που ο Ερντογάν το παίζει σουλτάνος και αγνοεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου για να εξαπλώσει την αυτοκρατορία του, τραγικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του μεγαλύτερου τουρκικού συνδικαλιστικού οργάνου, Türk İş, σύμφωνα με τα οποία μια τετραμελής οικογένεια στην Τουρκία καλείται να τα βγάλει πέρα το μήνα με μέσο όρο εισοδήματος 2 χιλιάδες 384 λίρες, δηλαδή 274 ευρώ, την ίδια ώρα που ο πληθωρισμός τρέχει με 15,9%.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τραγική καθώς πολλές επιχειρήσεις που συναλλάσσονταν με το εξωτερικό αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο με το κατρακύλισμα της τουρκικής λίρας σε σχέση με δολάριο και ευρώ, καθώς 1 ευρώ ισούται με 8,75 τουρκικές λίρες και ένα δολάριο με 7,38 λίρες με αποτέλεσμα την έκρηξη της ανεργίας.

Εντωμεταξύ η ραγδαία αύξηση τιμών βασικών αγαθών διατροφής επιτείνει το οικονομικό χάος με ανεξέλικτες συνέπειες για την γενικότερη πορεία της χώρας. Όπως αναφέρεται οι τιμές βασικών τροφίμων όπως λαχανικά, κρέας, κοτόπουλο, έχουν αυξηθεί μέχρι και 13%, κάνοντας τα απλησίαστα για το οικογενειακό βαλάντιο.

Μετά από όλα αυτά και όπως τονίζεται οι προοπτικές δεν είναι καθόλου ευοίωνες για την τουρκική οικονομία, προκύπτουν μεγάλα ερωτήματα γιατί δεν έχει ήδη κηρύξει πτώχευση η Τουρκία και γιατί η στάση των Ευρωπαίων και των ΗΠΑ είναι σα να προσπαθούν να σταματήσουν αυτή την κατρακύλα.

Το επίμαχο σημείο είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση εξηγεί και την προκλητικότητα του Ερντογάν σε βάρος της χώρα μας σαν διέξοδο στα αδιέξοδα του, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως οι λεγόμενοι σύμμαχοι μας κάνουν τα στραβά μάτια και αυτό να μας γίνει σκληρό μάθημα ποιους διαλέγουμε για συμμάχους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 5 Σεπ. 2020

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣΔημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςwww.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *