Μια εταιρεία ρομποτικής με έδρα το Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να παράγει μαζικά ανθρωποειδή ρομπότ για να αντικαταστήσει εργαζόμενους σε διάφορους κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση.

Η Hanson Robotics είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια μαζική διάθεση ρομπότ που μοιάζει με άνθρωπο που μπορεί να ανταγωνιστεί τους ανθρώπους- εργαζόμενους, κάτι που λέει ο ιδρυτής της εταιρείας για να διατηρήσει τους ανθρώπους ασφαλείς στην εποχή του κοροναϊού.

«Ο κόσμος του Covid-19 θα χρειαστεί όλο και περισσότερους αυτοματισμούς για να διατηρήσει τους ανθρώπους ασφαλείς», ισχυρίζεται ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος David Hanson.

Makers of Sophia the robot plan a mass rollout https://t.co/sn7T4N3wGR pic.twitter.com/ousQsWxEWs— Reuters (@Reuters) January 25, 2021

Ο Hanson αναφέρει ότι η διαδικασία κατασκευής τέτοιων ρομπότ έχει κλιμακωθεί στο σημείο όπου η εταιρεία του μπορεί να παράγει μηχανές AI σε μεγάλες ποσότητες. Το σχέδιο είναι να αυξήσει την παραγωγή τεσσάρων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του πιο γνωστού μοντέλου τους «Sophia», και του νέου ρομπότ «Grace» που είναι ειδικά κατασκευασμένο για να εργαστεί στην υγειονομική περίθαλψη.

«Κοινωνικά Ρομπότ σαν κι εμένα μπορεί να βοηθήσουν για να φροντίσουν τους άρρωστους  ή  τους ηλικιωμένους σε πολλές γωνιές της υγείας και με ιατρικές χρήσεις», είπε το ρομπότ Σοφία σε ένα βίντεο  στο Reuters ( που πρέπει να είναι το 2021, εάν τα ρομπότ γίνονται αναφέρονται στις ειδήσεις ).

«Μπορώ να βοηθήσω στην επικοινωνία, να δώσω θεραπεία και να δώσω κοινωνική διέγερση ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις», είπε το ρομπότ.

Το μηχάνημα «Sophia» είναι πιο γνωστό για την απόκτηση ιθαγένειας στη Σαουδική Αραβία και διορίστηκε ο πρώτος πρωταθλητής καινοτομίας του ΟΗΕ για τον άνθρωπο. Ναι αλήθεια …

Το γήπεδο πώλησης του Hanson είναι ότι τα ρομπότ μπορούν να προσφέρουν σε άτομα που είναι «μοναχικά και κοινωνικά απομονωμένοι» κατά τη διάρκεια αυτών των περιπτώσεων που οι Covid και οι κλειδαριές επηρεάζουν πολλούς πληθυσμούς.

«Οι άνθρωποι πρέπει να είναι απομονωμένοι ο ένας από τον άλλο, γιατί αυτές οι μέρες είναι επικίνδυνες», δήλωσε ο Hanson στο Reuters .

Η ανάπτυξη και η χρησιμότητα των μηχανών που μοιάζουν με τον άνθρωπο, όπως αυτές που αναπτύσσονται από την Hanson Robotics, είναι ένα νεύμα στον μακροχρόνιο φόβο ότι οι βιομηχανίες τεχνητής νοημοσύνης / ρομποτικής έρχονται για θέσεις εργασίας που θεωρούνται καλές πληρωμές και σεβαστές.

Κατά τη διάρκεια του Covid-19 πανδημικά ρομπότ αναπτύχθηκαν σε πολλά μέρη του κόσμου για την επιβολή εντολών μάσκας και άλλων κοινωνικών αποστατικών διαταγμάτων.

#Singapore authorities hired a robot dog from #BostonDynamics to monitor people’s social distance. The robot walks through the park and asks passers-by to stay at least a meter apart pic.twitter.com/8RB46wGWVv— Sergey Golubev (@serge_golubev) May 11, 2020

Ανθρωποειδή ρομπότ έχουν επίσης αναπτυχθεί σε νοσοκομεία του Γουχάν για να παρέχουν υπηρεσίες όπως εισαγωγή και παράδοση φαγητού σε ασθενείς.

ΠΗΓΗ

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *