Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους – Αμαρτωλοί όσοι δεν εμβολιαστούν»

4.9/5 (21)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν είναι χαρακτηριστικό της γραφίδας μου να αναφέρομαι προσωπικά σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και ειδικά όταν αυτός προβάλλεται σαν επίσκοπος της ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας.

Για τον μητροπολίτη όμως Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, επειδή δεν μπορώ να λησμονήσω την δόλια δράση του στο παρελθόν την οποία γνωρίζω καλα σαν δημοσιογράφος που ασχολήθηκε με τα εκκλησιαστικά, θεώρησα χρέος μου να γράψω μετά και την τελευταία δήλωση του ότι είναι…αμαρτωλοί όσιοι αρνούνται να εμβολιαστούν.

Για τον εν λόγω ιεράρχη δεν ξεχνώ πως έχει δηλώσει στο παρελθόν πως ο παπικοί είναι κανονική εκκλησία και το πιο σημαντικό, όσοι δεν αναγνωρίζουν πως ο Πάπας είναι άγιος δεν…είναι χριστιανοί.

Εκείνο όμως που θεωρώ αποκορύφωμα με τον εν λόγω ιεράρχη, είναι αυτό που πολλοί δεν ξέρουν πως είναι αυτός που επέβαλε με δόλιο τρόπο τον σημερινό Ιερώνυμο στην θέση του αρχιεπισκόπου, όταν γίνονταν εκλογές για την ανάδειξη του νέου προκαθήμενου της ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας μετά την κοίμηση του Χριστόδουλου.

Τότε ο πιο πιθανός υποψήφιος ήταν ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, ένα σεβαστό πρόσωπο που σίγουρα δεν θα ταυτίζονταν τόσο εύκολα με το άθεο αντιχριστιανικό κοσμικό πολιτικό καθεστώς, όπως ο Ιερώνυμος.

Για να αποτρέψει την εκλογή του Σπάρτης παρενέβη τότε δημόσια ο Μεσσηνίας με συκοφαντίες και με δόλιες κατηγορίες κατά του μητροπολίτη Σπαρτής και όπως αναφέρθηκε τότε στον τύπο :

«Οι καταγγελίες για εκβιασμούς από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομο κατά του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου προκάλεσαν θύελλα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο κ. Χρυσόστομος κατήγγειλε ότι δέχεται επώνυμους και ανώνυμους εκβιασμούς και λασπολογίες από υποστηρικτές του κ. Ευστάθιου. Ακόμη προειδοποίησε ότι επιφυλάσσεται για κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να περιφρουρήσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του».

Οι συκοφαντίες αυτές του Μεσσηνίας, όπως αποδείχτηκαν στη συνέχεια, συνέβαλαν αποφασιστικά στην εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

«Έτσι με 45 ψήφους ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος απέσπασε τη στήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας και εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Με 27 ψήφους ακολούθησε ο μητροπολίτης Σπάρτης που φερόταν μέχρι πριν από δύο ημέρες ως το μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή, ενώ καταμετρήθηκαν και δύο λευκά».

Αυτός είναι Μεσσηνίας, ένας δόλιος και συκοφάντης (αν)ιεράρχης, που σήμερα κουνά το δάχτυλο σε όσους δεν θέλουν να κάνουν το πειραματικό αυτό εμβόλιο με άγνωστες παρενέργειες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολπογος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *