ΜΗΠΩΣ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ; ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ;;;

5/5 (4)

Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρωσία,  Σουηδία, Ελβετία, (συνορεύει με την βόρειο Ιταλία), Ολλανδία, Βρετανία, Νορβηγία, Φιλανδία, : όχι στραγγαλιστικά ή και καθόλου μέτρα, αναλογικά ελάχιστα κρούσματα, ελάχιστους θανάτους.

Όπως φαίνεται αν εξετάσει κανείς με ψυχραιμία και αντικειμενικά την κατάσταση, θα δει ότι σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, δεν είναι τα αυστηρά μέτρα, που κυριολεκτικά στραγγαλίζουν την ίδια την ζωή, που εξασφαλίζουν την μη περαιτέρω εξάπλωση της θανατηφόρας επιδημίας…

Όταν κάθε χρόνιο έχουμε χιλιάδες νεκρούς από την εποχιακή γρίπη, γιατί δεν γίνεται παρόμοιος χαμός ;;;

Πολύ καλά τα καταφέρνουν τόσο οι Βρετανοί, όσο και οι Σουηδοί και οι Ολλανδοί που ακολουθούν το σύστημα της «ανοσίας αγέλης» για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, σε σχέση με το σύστημα των απαγορεύσεων ή περιορισμών κυκλοφορίας και του lockdown της οικονομίας με το κλείσιμο κάθε οικονομικής δραστηριότητας που ακολουθούν οι χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί βαριά από την επιδημία (Ιταλία, Ισπανία) ή λιγότερο βαριά (Γαλλία) ή σχεδόν… καθόλου (Ελλάδα).

Στην μεν Βρετανία σε σύνολο 67 εκατ. πληθυσμού έχουν νοσήσει 2.692 άτομα, εκ των οποίων μόλις 66 νέα κρούσματα και 137 νεκρούς με 33 από αυτούς να είναι θάνατοι που σημειώθηκαν σήμερα.Από γρίπη στην Βρετανία πέθαναν πέρσι 900 άτομα περίπου και από διάφορες ιώσεις 4.500 άτομα.

Στην Ολλανδία τα κρούσματα είναι αναλογικά περισσότερα, αφού για 18 εκατ. πληθυσμό έχει 2.460 διακριβωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 409 σήμερα, αλλά έχει λίγους νεκρούς με 76 συνολικά και σήμερα 18.

Στην Σουηδία που έχει τον ίδιο ακριβώς πληθυσμό με την Ελλάδα, οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις είναι ανύπαρκτοι και έχουν νοσήσει 1439 άτομα, εκ των οποίων 138 διαγνώστηκαν σήμερα και έχει 11 νεκρούς από τους οποίους ο 1 σήμερα.

Υπάρχει και μια τέταρτη χώρα, η Ελβετία, όπου η κεντρική κυβέρνηση, απλά δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον κορωνοϊό, εκτός από το ότι έσπευσε να κλείσει τα σύνορα με την «σούπερ» μολυσμένη βόρειο Ιταλία (προσοχή, η βόρειος Ιταλία είναι υπέρ-μολυσμένη και ο ιός εξαιρετικά «δυνατός». Ούτε η κεντρική χώρα, ούτε τα νότιά της, ούτε η Σικελία έχουν πληγεί από την επιδημία κατά έναν τρόπο που δείχνει να επιβεβαιώνει την θεωρία θερμοκρασίας/υγρασίας) και να επιβάλει κάποιους περιορισμούς στα καταστήματα.

Στην αρχή η Ελβετία δεν έδωσε καμία σημασία, αλλά ο κίνδυνος από την Βόρειο Ιταλία την οδήγησε να πάρει μέτρα και με συμβουλές του τύπου «Αν έχετε συμπτώματα μην πηγαίνετε σε δημόσιους χώρους». Εδώ διαβάστε την σελίδα της ελβετικής κυβέρνησης για τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Η Ελβετία έχει 3939 κρούσματα, από τα οποία 824 νέα κρούσματα και 36 νεκρούς εκ των οποίων οι 3 σήμερα.

Οι παραπάνω χώρες έχουν πολλές χιλιάδες νεκρούς κάθε χρόνο από τη γρίπη και άλλες ιώσεις.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και τις ΗΠΑ που αναλογικάείναι ακόμα πιο ανέγγιχτες από τον κορωναϊό, αλλά οι ΗΠΑ είναι άλλο μέγεθος και άλλη περίπτωση, οπότε καλύτερα να εστιαστούμε στην Ευρώπη.

Γιατί οι τέσσερις από τις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης, δύο της ΕΕ και δύο εκτός ΕΕ, απλά αδιαφορούν για τα περιοριστικά μέτρα και ειδικά για τα μέτρα «κατεβάσματος ρολών» της οικονομίας και άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν επιβάλει ουσιαστικά καθεστώς περιορισμού των πολιτικών ελευθεριών και «κατεβάσματος των ρολών» στην οικονομία;

Μέσα σε αυτές που αντιμετωπίζουν ψύχραιμα την όλη κατάσταση θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε και την Γερμανία. Ούτε αυτή, όπως και όλες οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης της ΕΕ έχουν επιβάλει μέτρα περιορισμού των ελευθεριών και έχουν ελάχιστες απώλειες.

Πάντα μιλάμε σε σχέση με τους συνολικούς ετήσιους θανάτους από ιώσεις, οι οποίοι είναι περί τις 60.000 σε όλη την Ευρώπη

Βασικά, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, με εξαίρεση της Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Ελλάδα, καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν έχει επιβάλλει τέτοιας έκτασης περιορισμούς.

Περιόρισαν την έκταση της επιδημίας οι τρεις πρώτες με τα μέτρα που έλαβαν; Οχι!

Η Ελλάδα, γιατί φαίνεται να πετυχαίνει; Γιατί πήρε εγκαίρως μέτρα; Αστεία πράγματα!

Οταν στην Ιταλία θέριζε η επιδημία, ούτε καν έλεγχος γινόταν σε ελληνικά αεροδρόμια και λιμάνια και κατ’αυτό τον τρόπο, είχαμε την μόλυνση από τους επισκέπτες της εβδομάδας του Μιλάνου και κυρίως από το πούλμαν που ήρθε από την Αίγυπτο.

Ούτε μάσκες αγοράστηκαν, ούτε ιατροί ή νοσηλευτικό προσωπικό προσλήφθηκαν (και ούτε πρόκειται να προσληφθούν οι 2.000 που ζητούνται καθώς αυτό προϋποθέτει ότι υπάρχουν γιατροί, αλλά γιατροί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν για να προσληφθούν με μπλοκάκι ή διετή σύμβαση που τους προτείνει η κυβέρνηση).

Αρα γιατί η Ελλάδα φαίνεται να την γλιτώνει; Γιατί απ’ότι δείχνουν τα μοντέλα επιδημίας/καιρικών συνθηκών, βάσει των μέχρι στιγμής μελετών, η θερμοκρασία και η υγρασία που επικρατεί αυτή την εποχή στην Ελλάδα, δεν ευνοούν την διάδοση και την «ισχυροποίηση» του ιού.

Ειδικά ο ισχυρός βοριάς αυτής της εβδομάδας, φαίνεται ότι μπορεί να κράτησε σχετικά χαμηλά την θερμοκρασία -αλλά πάντως υψηλότερα από το όριο των 5°-11° C που ευνοεί την μετάδοση του ιού- αλλά εξαέρωσε την υγρασία. Εξ ου και τα ελάχιστα νέα κρούσματα.

Σε ότι αφορά τους θανάτους στην Ελλάδα και αυτοί έχουν κρατηθεί εντυπωσιακά χαμηλά μέχρι στιγμής για ορισμένους πολύ συγκεκριμένους λόγους: Δεν έχει «κλατάρει» ακόμα το σύστημα υγείας και οι Έλληνες γιατροί (από τους κορυφαίους παγκοσμίως) δοκιμάζουν μία σειρά πειραματικών φαρμάκων που έχουν πολύ καλή ανταπόκριση στις «δύσκολα» κρούσματα.

Οι «αποδεκτοί» θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι κάπου μεταξύ 100 και 200, χωρίς να έχει σημασία πόσοι θα νοσήσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί σε μία εβδομάδα ή σε ένα μήνα.

Μπορεί «να γίνουμε Ιταλία», όπως φωνάζουν κάποιοι; Οχι, αν θεωρήσουμε, όπως όλα καταδεικνύουν, ότι ο ιός δεν είναι αρκετά «δυνατός» στις ελληνικές καιρικές συνθήκες. Οπως π.χ. είναι εξαιρετικά αδύναμος στην Ρωσία ή την Ουκρανία, χώρες χωρίς υγρασία.

Από εκεί και πέρα το πώς θα οδεύσει τελικά η κατάσταση θα φανεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας: Το τέλος Μαρτίου, θα είναι για την Ελλάδα, ότι ήταν για την Ιταλία από άποψη χρόνου διάδοσης του ιού, η 15η Μαρτίου.

Αν παρέλθει το τέλος Μαρτίου χωρίς να πλησιάσουμε τον προαναφερθέντα αριθμό θυμάτων, σημαίνει ότι ο καλός Θεός μας, είναι εδώ!

Από εκεί και πέρα θα δούμε μία χώρα στα τέλη Απριλίου, που θα κάνει τα σκληρά capital controls του καλοκαιριού του 2015 να φαντάζουν σαν μια περίοδο «ανάπτυξης κι ευημερίας».

Μήπως όλα γίνονται με την συνδρομή των ΜΜ Αποβλάκωσης, βάσει σχεδίου ψυχολογικού πολέμου ψυχολογικής εξόντωσης μαζών, σε «κομβικά» σημεία του πλανήτη ; Λέμε…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ & ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *