ΜΗΝΥΜΑ «ΜΑΛΑΖΓΚΙΡΤ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ…ΔΥΤΙΚΑ!

51623Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε ένα καινούργιο νεοοθωμανικό και αλαζονικό παραλήρημα του ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να προχωρήσουν σε νέα «μάχη του Μαλαζγκίρτ», τονίζοντας τον συμβολισμό αυτή της ιστορικής μάχης που ήταν η νίκη κατά των Βυζαντινών του γενναίου αυτοκράτορα Ρωμανού και η απαρχή της κατάληψης της Μικράς Ασίας από τους μουσουλμάνους Σελτζούκους.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΜΑΛΑΖΓΚΙΡΤ

Μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο στο Κέντρο Εκδηλώσεων του προαστίου Haliç της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος για άλλη μια φορά εμφανίστηκε εριστικός και με δυνατή φωνή φώναζε επί μια ώρα σχεδόν ότι η Τουρκία δεν φοβάται την τρομοκρατία που θέλει να την διασπάσει καθώς και όσους την υποστηρίζουν.

Αλλά το πιο ενδιαφέρων μέρος της ομιλίας του που έγινε σε μια πολύ σημαντική συγκυρία όπου τα θεμέλια της Τουρκίας τρίζουν, ήταν ότι επικαλέστηκε την ιστορική μάχη του Μαλαζγκίρτ, δηλαδή την μεγάλη νίκη των Σελτζούκων κατά των Βυζαντινών που σηματοδότησε και την εισβολή των μουσουλμάνων στην μέχρι τότε ελληνορθόδοξη Μικρά Ασία.

Είναι προφανές πως η επίκληση αυτής της μάχης γίνεται αφ’ ενός για να τονώσει το ηθικό των Τούρκων μετά τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σκορπίσει κλίμα φοβίας, αλλά και εδώ είναι το επίμαχο σημείο όπως το ανάλυσαν οι Τούρκοι σχολιαστές, να στείλει μήνυμα κυρίως προς τα δυτικά, ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσει σε καινούργιο Μαλαζγκίρτ με απαρχή τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρό που εισβάλουν ανεξέλεγκτα καθημερινά στην χώρα μας.

Εμείς πήραμε αυτό το «μήνυμα Μαλαζγκίρτ» και με τις νέες τορκικές προκλητικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και πως μπορούμε να αντιδράσουμε ?

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 23 Μαρ. 2016

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *