ΜΕ 1453 ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ … «ΦΕΥΓΑΤΟΙ» ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ!!! (βίντεο)

4.33/5 (9)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η τουρκική φιέστα της άλωσης σε μια πολύ παράδοξη έκδοση, καθώς οι Τούρκοι αυτή την φορά… έφυγαν εκτός Κωνσταντινουπόλεως για να τιμήσουν το πάρσιμο της Πόλης.

Φέτος η επέτειος της άλωσης γιορτάστηκε όχι με πομπώδης παρελάσεις γενιτσάρων κα φανταχτερές αναπαραστάσεις της πτώσης των τειχών της Πόλης, αλλά… με μια εισβολή 1453 φορτηγών που συμβολίζουν το μοιραίο έτος που άλλαξε την παγκόσμια ιστορία με την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Όσο και αυτό ακούγεται πολύ πρωτοφανές, οι Τούρκοι θέλησαν φέτος να δώσουν μια καινούργια εικόνα της άλωσης σε σύγχρονη διάσταση και για τον λόγο αυτό επέλεξαν τα φορτηγά και τον χώρο όπου κτίζεται το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο φιλοδοξούν να το καταστήσουν σαν παγκόσμιο αεροπορικό κέντρο. Τώρα τι σχέση έχει η άλωση με το αεροδρόμιο, αυτό μόνο οι Τούρκοι το ξέρουν.

Έτσι φέτος οργάνωσαν μια μεγάλη… κινητή τελετή, (τελευταία 😉 στην οποία μετείχαν 1453 φορτηγά που οδήγησαν μια μεγαλοπρεπή πομπή πέριξ του νέου αεροδρομίου για να τιμήσουν την πτώση της Βασιλίδας των πόλεων

Τι άλλο έχουμε να δούμε από τους Τουρκαλάδες «φίλους» και …συμμάχους μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

3 Σχόλια

 1. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ……..
  ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ……………..
  .
  Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !
  .
  ΓΗ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ………….
  .
  ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ
  .
  Η ΓΗ ΞΕΡΝΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ !
  .
  .

 2. Επιτέλους ήγγικεν η ώρα. Μετρήστε από την ημέρα που έγινε το πιο πάνω γεγονός 1453 ημέρες. Σημειώστε την ημέρα και τότε θα έχουμε την ημερομηνία επιστροφής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *