«Με πιστοποιητικό COVID-19 η είσοδος σε γήπεδα, συναυλίες και μπαρ» «Εκβιασμό» σε όσους δεν εμβολιάστηκαν: «Να τους στερήσουμε αυτά που τους αρέσουν»

Την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID-19 και σε άλλες δραστηριότητες, πέρα από αυτή των ταξιδιών, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε ο υπουργός πιθανότατα μέσα στους επόμενους μήνες θα ψηφιστεί νόμος, μέσα από τον οποίο για να μπει κάποιος σε ένα γήπεδο, σε έναν συναυλιακό χώρο, ή σε ένα μπαρ θα πρέπει να επιδεικνύει το πιστοποιητικό. 

Συγκεκριμένα ο Κ.Πιερρακάκης αναφορικά με τη συζήτηση για προνόμια σε όσους έχουν εμβολιαστεί κι έχουν εκδώσει το ψηφιακό πιστοποιητικό, εξήγησε πως πρώτα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εμβολιαστική και η νομοθετική διαδικασία.

«Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση είναι καταρχήν αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν να μπορούν να εμβολιαστούν, να έχει ανοίξει στο σύστημα για όλους. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι περισσότερο νομοθετική, έχει ψηφιστεί ο κανονισμός του ψηφιακού πιστοποιητικού και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μένει να εξειδικευτούν κάποιες πτυχές του. Έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο το οποίο άνοιξε πανευρωπαϊκά η συζήτηση για το πώς θα μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς και ευρύτερα από το να ταξιδεύει» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Γαλλίας, όπου το health pass ισχύει σε συνάξεις άνω των 1.000 ατόμων.

«Δηλαδή σε μια συναυλία, σε ένα στάδιο μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί για να έχει πρόσβαση εκεί. Άρα αυτή είναι μια συζήτηση, που προφανώς θα ανοίξει και εδώ πέρα» διευκρίνισε.

Σχετικά με τα μπαρ, πρόσθεσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για την επίδειξη των πιστοποιητικών σε αυτά, αλλά δεν υπάρχει ακόμα σχετική νομοθεσία.

«Αυτή τη στιγμή η χρήση του είναι για να περνά κανείς τα σύνορα γρηγορότερα» υποστήριξε ο Κυρ. Πιερρακάκης.

Παράλληλα ο υπουργός είπε πως οι εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης έχουν φτάσει τα 6,8 εκατομμύρια.

Ειδικότερα, 4,25 εκατ. αφορούν στην πρώτη δόση και τα 2,75 εκατ. και με τις δύο δόσεις ενώ έχουν εκδοθεί πάνω από 400.000 πράσινα πιστοποιητικά.

«Τρέχουμε πολύ γρήγορα και βήμα βήμα προχωρά η διαδικασία» υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

Ενώ είπε ότι σε λίγες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών.

Τέλος είπε ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα είναι έτοιμη του χρόνου σύμφωνα με τον υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τι σημαίνει η είσοδος σε χώρους με πιστοποιητικό COVID-19

ο ψηφιακό πιστοποιητικό το οποίο έχει εκδώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ισχύει και για όσους έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις, αλλά και για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό, ή έχουν αρνητικό τεστ. 

Άρα αυτό ουσιαστικά καταρρίπτει τα όσα προαναγγέλλει η κυβέρνηση περί «προνομίων» και κυρώσεων, καθώς και ένας ανεμβολίαστος θα μπορεί με αρνητικό τεστ να συμμετέχει κανονικά. 

Παρόλα αυτά φαίνεται πως οδηγούμαστε προς την καθολική εφαρμογή του πιστοποιητικού, το οποίο αρχικά υποτίθεται πως θα ήταν μόνο για τις μεταφορές.

ProNews TV

«Εκβιασμό» σε όσους δεν εμβολιάστηκαν: «Να τους στερήσουμε αυτά που τους αρέσουν»

ProNews TV

Για ακόμα μια φορά ευθυγραμμιζόμενος και στην «κυβερνητική γραμμή», ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος προχώρησε σε δηλώσεις περί προνομίων στους εμβολιασμένους ή αλλιώς να εκβιαστούν οι ανεμβολίαστοι με στέρηση ατομικών τους ελευθεριών-δικαιωμάτων.

Όπως δήλωσε, αν φτάσουμε στο σημείο που κάποιοι δεν πείθονται, πρέπει να δώσει στους εμβολιασμένους κάποια κίνητρα, δίνοντας παράδειγμα τους ποδοσφαιρόφιλους.

«Για παράδειγμα εαν κάποιος που δε θέλει να εμβολιαστεί, είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος…αν του πεις ότι για να πας στο γήπεδο, πρέπει να είσαι εμβολιασμένος τότε θα τον παρακινήσεις»ή πιο σωστά θα τον εκβιάσεις να εμβολιαστεί.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας για το τείχος ανοσίας δήλωσε «Για να αποκτήσουμε τείχος ανοσίας, δεν υπάρχει ένα μαγικό νούμερο. Το καλοκαίρι που η μεταδοτικότητα του ιού είναι μικρότερη, θέλεις ένα ποσοστό εμβολιασμένων περίπου 70% . Αν καθυστερήσουμε όμως και πάμε τον Δεκέμβριο που ο ιός μεταδίδεται ευκολότερα, θα πρέπει να πιάσουμε 85%-90%». 

Σχολιάζοντας το σχέδιο κινήτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη και πρέπει να βρει τον κατάλληλο τρόπο επισημαίνοντας ότι αρχικά θα πρέπει να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Σε ό,τι αφορά σε αυτούς που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, εξήγησε ότι «αυτός που έχει νοσήσει ακόμα κι αν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου δε κινδυνεύει από αυξημένη παραγωγή αντισωμάτων. Η επιστήμη έχει δει ότι όσοι έχουν νοσήσει αν κάνουν μια δόση εμβολίου παράγουν μεγαλύτερη ανοσολογική απάντηση από αυτούς που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Άρα, οι επιστήμονες είπαν να κρατήσουμε τη δεύτερη δόση για αυτούς που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν». 

https://oaskhths.blogspot.com/2021/06/blog-post_14.html

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *