ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ…ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ!

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εδώ και καιρό στην Τουρκία ειδικά συνεργεία ερευνούν με ειδικά μηχανήματα γεωραντάρ στον ναό του Αγίου Νικόλαου στην πόλη Μύρα κοντά στην Αττάλεια της Μικράς Ασίας, για να βρουν ιερά οστά του Αγίου Νικολάου που πιστεύεται ότι είναι θαμμένα στο μέρος αυτό.

Ενώ είναι γνωστό ότι το 1087 μ. Χ. κάποιοι ναύτες είχαν απαγάγει τα οστά του Αγίου και τα μετέφεραν στην Ιταλία, στην πόλη Μπάρι, σήμερα σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Μουσείου του Αγίου Νικόλαου, Cemil Karabayram και του Τούρκου καθηγητή, Sema Doğan, υπάρχουν αποδείξεις ότι μεγάλο μέρος του ιερού σκηνώματος βρίσκεται θαμμένο κάπου μέσα στον ιερό ναό.

Προς τον σκοπό έχουν αρχίσει εντατικές έρευνες και μάλιστα με υπερσύγχρονα μηχανήματα προσδοκώντας σε ένα μεγάλο… θαύμα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι οι Τούρκοι.

Ο Άγιος που έζησε τον τέταρτο αιώνα μ Χ είχε αγωνιστεί υπέρ των φτωχών στην περιοχή της Λυκίας και μετά την κοιμήση του είχε κτιστεί ο μεγάλος ναός προς τιμήν του. Ο ναός αυτός είχε πάθει μεγάλες ζημιές στον σεισμό του 529 μ. Χ. και μετά την ανακαίνιση του σήμερα είναι ένα από τα μέρη με την μεγαλύτερη προσέλκυση ξένων επισκεπτών και προσκυνητών από όλο το ον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι τον ευλαβούνται πολύ και τον θεωρούν σαν ένα από τους μεγάλους Αγίους της Ανατολίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *