ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – «ΜΑΙΜΟΥ» ΣΥΝΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την επισήμανση κα ότι η Άγκυρα έχει συνάψει μια συμφωνία με την Λιβύη για τον καθορισμό της ΑΟΖ η οποία όμως δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα, κάνουν ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ, καθώς η κυβερνήσει της Τρίπολης με την οποία σύναψε την συμφωνία είναι υπό κατάρρευση και δεν έχει καμία δυνατότητα να κρατήσει αυτή την συμφωνία.

Με ένα αποκαλυπτικό χάρτη που δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hürriıyet, φαίνεται ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση της Τρίπολης, με την οποία συμφώνησε με την Τουρκία, ελέγχει μόνο μια στενή λωρίδα γύρω από την πρωτεύουσα Τρίπολη και κάποιο πολύ μικρό θύλακα στο νότο.

Με το κίτρινο χρώμα παρουσιάζεται η κυβέρνηση της Τρίπολης, με το μωβ χρώμα η επικράτεια του στρατηγού Χαφτάρ που ελέγχει το Τομπρούκ και την Βεγγάζη και με το πράσινο στο νότο κάποιοι ισλαμιστές τζιχαντιστικές ομάδες, που όμως δεν έχουν επιθετικές δυνατότητες.

Εντωμεταξύ η Hürriyet, που επικαλείται δημοσίευμα της New York Times, επισημαίνει παράλληλα ότι εκτός των άλλων η Τουρκία θα έρθει σε σύγκρουση με την Ρωσία στην Λιβύη, καθώς η Μόσχα ενισχύει στρατιωτικά με κάθε μέσο τον στρατηγό Χαφτάρ που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτη και τον πολεμά.

Δηλαδή…μύλος!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *