ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ…2023 !!!(βίντεο)

5/5 (16)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ένα βαρυσήμαντο από πολλές πλευρές άρθρο του στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, ο αρθρογράφος και στενός φίλος του Ερντογάν, ο İbrahim Karagül, προανήγγειλε ότι με την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, το 2023, θα έχουν κλείσει όλα τα εκκρεμή εθνικά θέματα και θα ολοκληρωθεί η νέα Τουρκία, τα όρια της οποίας  θα εκπληρώνουν τις προσδοκίες του Misak i Milli, δηλαδή του τουρκικού Εθνικού Συμβολαίου το οποίο έχει ανασύρει από την ιστορία ο ίδιος ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αρθρογράφο, η Τουρκία δέχεται εδώ και 40 χρόνια συνέχεις επιθέσεις κυρίως από την Δύση για την διάλυση της και τώρα ήρθε η ώρα να δώσει την μεγάλη απάντηση και καθώς θα ολοκληρώνονται τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα, θα υλοποιήσει τα οράματα της για την Νέα Μεγάλη Τουρκία.

Κρίσιμα θα είναι τα επόμενα έτη,  ενώ αναμένονται να ενταθούν οι εσωτερικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος. Εδώ θα φανεί και το κατά πόσο το καθεστώς θα αντέξει να κρατήσει την συνοχή του, καθώς τρέχουν και οι προβλέψεις για την οριστική κατάρρευση.

Όπως συνεχίζεται η ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα το επόμενο έτος αναμένονται οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 καθώς και η πρώτη  φουρνιά των F-35 εξελίξεις που αν επαληθευτούν θα κλονίσουν σοβαρά την ισορροπία μεταξύ των δυο χωρών.

Όλα αυτά δείχνουν μια πραγματικότητα που κάποιοι δεν θέλουν να την βλέπουν εκεί στην Αθήνα, με την ψευδαίσθηση ότι ρίχνοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί αυτά ως δια μαγείας… εξαφανίζονται.

Όμως…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *