ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΩΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ… ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

4.89/5 (9)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο ηγέτης των Κούρδων του βορείου Ιράκ, Μεσουντ Μπαρζανι, ότι αν επιχειρήσει να εμποδίσει το δημοψήφισμα που θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου για την ανεξαρτησία του κουρδικού τομέα, ή αν επιχειρήσει να κλείσει τα σύνορα με την περιοχή, τότε θα προχωρήσει ακόμα και σε πόλεμο με την Τουρκία, (Savasa hazırız).

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο βρετανικό BBC, ο Κούρδος ηγέτης ξεκαθάρισε την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει στο επικείμενο δημοψήφισμα παρά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας αλλά και την διαφωνία της Βαγδάτης.

Ο Μεσούντ Μπαρζανί αφού υποστήριξε ότι η αντίθεση με την Βαγδάτη θα λυθεί με την μεσολάβηση των ΗΠΑ, έστεψε τα βέλη του προς την Άγκυρα με την οποία μέχρι πρότινος συνεργάζονταν άμεσα στην εξαγωγή των πετρελαίων της περιοχής και όπως ανέφερε, δεν θα τον εμποδίσει τίποτα να προχωρήσει στο δημοψήφισμα.

Ο Κούρδος ηγέτης ανέφερε ότι η αποστολή του ήταν μέχρι εδώ και μετά την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσει από την δημόσια ζωή, γιατί θα έχει εκπληρώσει την αποστολή του να υλοποιήσει τω όνειρο των Κούρδων για μια πρώτη ανεξάρτητη εστία.

Τα δημοψήφισμα αυτό έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Άγκυρα και ο ίδιος ο Ερντογάν έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους Κούρδους ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Αλλά, όπως φαίνεται, δεν… ίδρωσε καθόλου το αυτί των Κούρδων από τις τουρκικές απειλές.

Οψόμεθα για την 25η Σεπτεμβρίου
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr.

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *