ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ! «ΕΥΛΟΓΙΑ» Ή ΑΠΑΤΗ ? (βίντεο)

3826. a woman praying a t church in Calais refugee campΓράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Εδώ και μερικούς μήνες γίνονται αρκετές αναφορές σχετικά με την ξαφνική μεταστροφή μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων μεταναστών στο Χριστιανισμό. Πολλοί από αυτούς μάλιστα ομολογούν ότι έχουν δει το Χριστό σε όνειρα ή οράματα ενισχύοντας έτσι τη θέληση τους για εσωτερική αλλαγή. Όμως η μεταστροφή τους προς το Χριστό προέρχεται από πραγματική αφοσίωση ή αποτελεί μια απλή διευκόλυνση;

Στο Άμστερνταμ χιλιάδες Πακιστανοί και Αφγανοί κάνουν σειρά σε μια τοπική πισίνα στο Αμβούργο στη Γερμανία για να βαπτιστούν χριστιανοί. Στην Ολλανδία και στη Δανία, επίσης, πολλοί μεταστρέφονται από το Ισλάμ στον Χριστιανισμό, και η τάση αυτή φαίνεται να μεγαλώνει.

Όντως, οι μεταστρεφόμενοι γεμίζουν τις Ευρωπαϊκές εκκλησίες οι οποίες είχαν αρχίσει να αδειάζουν από το παλιά χριστιανικά ποίμνια.
Πολλοί κήρυκες δείχνουν ευχαριστημένοι. Ο Γερμανός πάστορας της Ευαγγελικής Λουθηρανικής εκκλησίας του Βερολίνου αποκαλεί το φαινόμενο αυτό της μεταστροφής ως δώρο από το Θεό. Στην ταπεινή κοινότητά του περίπου 1.200 μουσουλμάνοι, κυρίως Αφγανοί και Ιρανοί μεταστράφηκαν σε τρία χρόνια.

Στο Αμβούργο, όπου το γερμανικό κανάλι ARD TV έδειξε τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς οι οποίοι μπαίνουν σε σειρά για να βαπτιστούν από τον πάστορα της περσικής εκκλησιαστικής κοινότητας, περισσότεροι από 600 άνθρωποι παρελήφθησαν στο εκκλησίασμα.

Δεν υπάρχει καμία συνολική εικόνα για μεταστρεφόμενους στη Βόρεια Ευρώπη, αλλά κρίνοντας από διάφορες αναφορές των ΜΜΕ, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ο αριθμός ανάγεται σε χιλιάδες, ίσως ακόμη και δεκάδες χιλιάδων οι οποίοι λένε πως θέλουν το Ευαγγέλιο ‘τα καλά νέα’, το οποίο προσφέρεται από τον Ιησού Χριστό.

Μια νεαρή Ιρανή γυναίκα η οποία μεταστράφηκε είπε στο Γερμανικό περιοδικό Stern ‘Αναζητούσα σε όλη μου τη ζωή ειρήνη και ευτυχία, αλλά στο Ισλάμ, δεν τα έχω βρει’. Μια άλλη είπε ότι στον Χριστιανισμό βρήκε ένα στοιχείο το οποίο έλειπε από την πίστη με την οποία ανατράφηκε. Αυτό το στοιχείο είναι η αγάπη. Η ίδια λέει ‘Στο Ισλάμ ζούσαμε μέσα στο φόβο για το Θεό, την αμαρτία ,την τιμωρία. Αλλά ο Χριστός είναι ένας Θεός αγάπης’.
φοτο1
Δεν είναι όμως όλες οι χριστιανικές κοινότητες το ίδιο ενθουσιασμένες για αυτήν την νέα ανάπτυξη. Μερικές χριστιανικές κοινότητες αμφιβάλλουν για την γνησιότητα αυτού του νέου ρεύματος μεταστροφών, το οποίο μπορεί να έχει αναληφθεί με ήπια/διακριτική -ή όχι και τόσο ήπια- πίεση.

Ο πάστορας Gerhard Scholte της εκκλησίας των μεταρρυθμιστών του Keizersgracht, ο οποίος ηγείται της ομάδας εργασίας για τους μετανάστες ανάμεικτων εκκλησιών του Άμστερνταμ, λέει, «η μεταστροφή στο χριστιανισμό δεν προωθείται από την εκκλησία μας, γι αυτό βλέπουμε να είναι ελάχιστη». Σύμφωνα με τη δική του άποψη « ο καθένας είναι παιδί του Θεού» , δηλαδή είτε έχει βαπτισθεί είτε όχι. «Η πίστη δεν θα έπρεπε να είναι υποθετική», λέει. Πράγματι, ο Scholte, συνιστά ότι μια μεταστροφή σε μεγάλη κλίμακα αγγίζει τα όρια της κατάχρησης.

Είναι γνωστό ότι λόγω της μεταστροφής τους στο χριστιανισμό οι μετανάστες δεν μπορούν να επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους καθώς κινδυνεύουν. Παρόλα αυτά, ορισμένες χώρες όπως η Δανία είναι αρκετά επιφυλακτικές στις ξαφνικές αυτές και γρήγορες μεταστροφές στο χριστιανισμό αρνούμενες να δώσουν άσυλο.

Στην Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, η μεταστροφή ενός μετανάστη γενικότερα μπορεί άνετα να λειτουργήσει προς όφελος του. « Σε αυτούς χορηγούνται σχεδόν πάντοτε άσυλο. Δεν μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους ως χριστιανοί χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους» αναφέρει ο πάστορας Gottfried Martens της Λουθηρανικής Εκκλησίας του Βερολίνου στην εφημερίδα BZ Berlin.

Σε κάποια σκηνή στο παραπάνω βίντεο, βλέπουμε ένα ζευγάρι μεταναστών να»’βαπτίζονται χριστιανοί» σε μια εκκλησία. Ο άντρας , ονόματι Zoonobi Afsaneh, ο οποίος φαίνεται αρκετά ‘συγκινημένος’ έχει ομολογήσει ότι μεταστράφηκε στο χριστιανισμό πριν πολλά χρόνια στο Ιράν ενώ παρακολουθούσε κρυφά χριστιανικές τελετές ήδη από τα 18 του χρόνια. Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο ισχυρισμός ότι νοιώθει «αναγεννημένος» ?

Ο Zoonobi Afsaneh και η γυναίκα του Afsaneh, τώρα πλέον με το όνομα Κατερίνα μετά τη βάπτισή της, ομολογούν ότι χαίρονται που τα παιδιά τους θα μπορούν να έχουν ένα λαμπρό μέλλον στη Γερμανία. ‘Τώρα είμαστε ελεύθεροι και μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας. Το πιο σημαντικό είναι πως είμαι τόσο χαρούμενοι που τα παιδιά μας θα έχουν ένα καλό μέλλον εδώ και μπορούν να λάβουν μια καλή μόρφωση στη Γερμανία ‘. Αυτές είναι λοιπόν οι φιλοδοξίες τους, να απολαύσουν έναν όμορφο ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και όχι να γνωρίσουν πραγματικά τον Χριστό και τις διδασκαλίες του.
φοτο2
Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα εκμετάλλευσης του χριστιανισμού από τους μετανάστες έτσι ώστε να ισχυρίζονται ότι με την επιστροφή τους στις πατρίδες τους θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο θανάτωσής τους. Μάλιστα αυτός ο τρόπος φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικός καθώς κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα των χριστιανών Ευρωπαίων προσπαθούν με δόλο να πείσουν ότι έχουν πραγματικά υποστεί την ‘εσωτερική πνευματική αλλοίωση’ που προσφέρει ο χριστιανισμός και είναι απαραίτητο γι αυτούς να παραμείνουν καθώς κινδυνεύουν αν επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους.

Μερικοί από τους πάστορες παραδέχονται το σκοπό όλης αυτής της μαζικής μεταστροφής. «Γνωρίζω ότι, ξανά και ξανά, άνθρωποι έρχονται εδώ επειδή τρέφουν κάποια ελπίδα όσον αφορά το άσυλό τους» είπε ο πάστορας της εκκλησίας Αγίας Τριάδος, Gottfield Martens στην εφημερίδα Associated Press.
φοτο3
Ακόμη και ένας από τους ίδιους τους μετανάστες που ζητούν άσυλο, ονόματι Vesam Heydari, το παραδέχεται ανοιχτά. Ο ίδιος αναγκάστηκε να φύγει στη Γερμανία για άσυλο, επειδή οι αρχές τις Νορβηγίας δεν πίστευαν ότι θα καταδιωκόταν ως χριστιανός στο Ιράν. Αναμένοντας την απόφαση των γερμανικών αρχών κριτικάρει συμπατριώτες του από το Ιράν, λέγοντας ότι με τη στάση τους δυσκολεύουν τους πραγματικά διωκόμενους χριστιανούς σας αυτόν, οι οποίοι βέβαια είναι ελάχιστοι, να γίνουν δεκτοί για άσυλο.

«Η πλειοψηφία των Ιρανιάνων εδώ δεν μεταστρέφονται λόγω πίστης. Το μόνο που θέλουν είναι να μείνουν στη Γερμανία», λέει ο Heydari.
φοτο4

Μία άλλη περίπτωση, από τις σπάνιες πραγματικές μεταστροφές, είναι αυτή του μουσουλμάνου Πακιστανού Misha στην Βρετανία. Μετά το θάνατο του αδερφού του άρχισε να παρακολουθεί επι μήνες κρυφά χριστιανικές λειτουργίες ώσπου αποφάσισε πραγατικά να γίνει χριστιανός μαζί με την οικογένειά του. Λόγω της αλλαγής θρησκείας του δέχεται πολλές επιθέσεις όπως να λιθοβόλούν και να καίνε το αμάξι του, απειλές στο δρόμο, λεκτική και σωματική βία στα πέντε παιδιά του κ.α. Μετά από 6 χρόνια συνεχών επιθέσεων αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του και να μετακομίσει αλλού. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι γνωστοί του τον θεωρούσαν αποστάτη και ως γνωστόν η αποστασία από το Ισλάμ τιμωρείται ακόμη και με θάνατο.

 

Αξιοσημείωτο είναι, ότι οι Σύριοι πρόσφυγες, λόγω του ότι τους παρέχεται ευκολότερα άσυλο επειδή προέρχονται από εμπόλεμη χώρα, ΔΕΝ μεταστρέφονται στο Χριστιανισμό όσοι από αυτούς είναι μουσουλμάνοι. Αντίθετα οι Αφγανοί και οι Ιρανιάνοι πλημμυρίζουν τις τοπικές εκκλησίες για να «βαπτισθούν».

Ο δημοσιογράφος Mark Sovel αναφέρει ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες που μεταστράφηκαν στον χριστιανισμό δεν το έκαναν επειδή ξαφνικά ‘είδαν το ‘φως το αληθινό’ αλλά κάνουν ότι θεωρούν ότι είναι καλύτερο για αυτούς προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να μείνουν ως πρόσφυγες στη Γερμανία.

Ενώ αυτή η αμοιβαία ανειλικρίνεια επικρατεί μεταξύ των λαθρό, οι ευαγγελικοί πάστορες σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται αυτήν την απάτη για να προωθήσουν τη δική τους προπαγάνδα.

Ο δημοσιογράφος Eliot Hill λέει ότι ο πάστορας Gottfield Martens δηλώνει πως η εκκλησιαστική του «επιχείρηση» (!!!) ανθίζει τρομερά με τον τεράστιο αριθμό μεταστροφών αποκαλώντας το ως θαύμα. Ο πάστορας δηλώνει ότι η εκκλησία του παρέχει αμέσως άσυλο σε όσους μεταστρέφονται καθώς δεν μπορούν να επιστρέψουν πίσω με κίνδυνο τη ζωή τους.

Το κέντρο έρευνας Pew σε μια πρόσφατη έρευνα υπολογίζει τον αριθμό των μουσουλμάνων της Γερμανίας σε περίπου 4.5 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά, είναι αρκετά περίεργο που, κανένας από αυτούς δεν μεταστράφηκε στο χριστιανισμό όλον αυτόν τον καιρό παρά μόνο οι μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να αποκτήσουν άσυλο πάση θυσία.
φοτο5
Την ίδια στιγμή η καθηγήτρια Ezra Ozyurek υπολογίζει ότι υπάρχουν γύρω στις 100.000 μεταστροφές στο Ισλάμ στη Γερμανία, ένας αριθμός συγκρίσιμος με αυτόν της Γαλλίας και της Αγγλίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα News Observer, ο χριστιανισμός πεθαίνει στη Γερμανία λόγω της υπερβολικής συρρίκνωσης του αριθμού των Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι ομολογούν πίστη στο Θεό. Πως είναι δυνατόν λοιπόν, ενώ ο χριστιανισμός αρχίζει και πεθαίνει στην Ευρώπη, ταυτόχρονα οι περισσότεροι μουσουλμάνοι που έχουν εισέλθει στην ΕΕ, ξαφνικά να έχουν ‘επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος’ και να μεταστρέφονται σε χριστιανούς?

Επομένως, όλη αυτή η ξαφνική άνθηση του χριστιανισμού στην Ευρώπη η οποία παραδόξως προέρχεται ΜΟΝΟ από μετανάστες, δεν είναι τίποτε άλλο από μια καλοστημένη απάτη. Αφ’ ενός έτσι ώστε οι μουσουλμάνοι μετανάστες να έχουν περισσότερο σοβαρούς λόγους να παραμείνουν στις χώρες της ΕΕ, αφετέρου για τις διάφορες ευαγγελικές, προτεσταντικές εκκλησίες να συνεχίσουν αποτελεσματικότερα τη δική τους εκκλησιαστική προπαγάνδα.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

3 Σχόλια

 1. Μην φάσκετε και αντιφάσκετε πριν το ισλάμ στις περιοχές αυτές είχε επικρατήσει ο χριστιανισμός ο Λίβανος η επικρατούσα θρησκεία ήταν χριστιανοί μετά έστειλαν οι σιωνιστές τους μουσουλμάνους για να τους διαλύσουν.
  Είχε φίλο Πέρση ήταν εδώ πήγε Καναδά και σαν Καναδός ήρθε εδώ να ζήση γιατί η περιοχή και τα χνότα μας μοιάζουν μετά 6,7 χρόνια αναγκάστηκε λόγο εργασίας να πάει πίσω ο άνθρωπος μου είχε πει ότι πολλοί Πέρσες εύκολα ασπάζονται το χριστιανισμό. Όσο για την καθολική εκκλησία όχι το εκκλησίασμα
  θα συμφωνήσω, ότι όσο δαιμονικό είναι το ισλάμ άλλο τόσο η ρωμαιοκαθολική
  Όσο για την διαμαρτυρόμενη (προτεσταντική) δεν έχει διαφορά από την Ορθόδοξη, όταν ορθόδοξος κάνει κήρυγμα με το θέμα κέντρο ο χριστός που σαν αυτόν ανήκει η δόξα και στην αγία τριάδα δεν βλέπω ψεγάδι Τα ψεγάδια ξεκινούν όταν ο μεσίτης υιός ομοιοπαθής με εμάς ( εις μεσίτης μεταξύ θεού και ανθρώπων Ιησούς σταυρωμένος ) την θέση του παίρνουν άλλοι άνθρωποι Άγιοι,
  μα Άγιους ανθρώπους έχουμε και δίπλα μας ζώντας, κατά χάρη είσθαι σεσωσμένοι και αυτό είναι θεού δώρο για να μη καυχηθεί τις.
  Άλλο εδάφιο το μη γνωρισαντα αμαρτία έκαμε υπέρ υμών αμαρτία .
  Με λίγα λόγια οι απόστολοι έκαναν θαύματα και νεκρούς ανάσταιναν αλλά ούτε Άγγελοι ούτε απόστολοι δέχτηκαν προσκύνηση ο Χριστός σαν θεός που ήταν δέχτηκε. Στην πολιτική οι πολιτικοί μας κάνανε κομμάτια και μας δουλεύουνε ψιλό γαζί . Στην πίστη μας στο χριστιανισμό κάνω την ερώτηση (θρησκεία η Χριστος;;) διότι τα δόγματα = κόμματα Προτιμώ το Χριστό και τον αδιάψευστο λόγο του θεού. Τόσων αγάπησε ο θεός το κόσμο ώστε έδωσε τον μονογενή υιών του για να μη χαθεί πας ο πιστεύων εις αυτόν αλλά να έχει ζωήν αιώνιων. Ένας μεσίτης που πληρωσε γιά όλους εμάς

 2. Οι πρώτοι έσω έσχατοι και οι έσχατοι πρώτοι
  Να μην εκλέγεται στον παράδεισο να δείτε αυτούς που δεν περιμένετε πολλοί σαν το μετανοημένο ληστή στο σταυρό. Και πολλούς με κύριε κύριε παπάδες στη κόλαση . Δεν μπορεί για λίγα η πολλά ξερά να κάψουμε τα λίγα η πολλά χλωρά
  αδέλφια. Ερώτησε πολλής φορές το Θεό μα αν έχει 20 πιστούς θα την καταστρέψεις όχι αν 10 όχι αν στο τέλος ήταν μόνο αυτός και ο θεός περίμενε να απομακρυνθεί πριν καταστρέψει τα Σόδομα και Γόμορρα
  Αγάπα κύριων το Θεό σου εξ όλης τις καρδίας σου εξ. όλης τις διανοίας σου,
  Και τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου.

 3. Και οι αλβανοί όταν άρχισαν να πρωτοέρχονται βαπτιζόντουσαν συνεχώς, γιατί ο «νονός» ή η «νονά» σήμαιναν γιαυτούς δώρα, ακόμα και ελπίδες κληρονομιάς [ειδικά όταν δούλευαν σε ηλικιωμένους με αρκετά χρήματα…
  Έτσι και οι μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν την «βάπτιση» στον χριστιανισμό σαν εισιτήριο στις δυτικές χώρες, άλλοι το κάνουν αφελώς γιατί θέλουν ίσως να ενταχθούν και άλλοι επίτηδες για να μην διαφέρουν και να κάνουν ότι θέλουν[π.χ. να μπαίνουν στις δημόσιες πισίνες της Γερμανίας που έχει απαγορευτεί η είσοδος μουσουλμάνων, μετά από επιθέσεις].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *