ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ… (βίντεο)

5/5 (2)

UkraineFriedensmarsch1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεκάδες χιλιάδες Ορθόδοξοι Ουκρανοί της Αγίας Μητρόπολης του Κιέβου, έκαναν αυτές τις μέρες μια μεγαλειώδη πορεία για την ειρήνη με την Ρωσία στους κεντρικούς δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας, τιμώντας τον μεγάλο Άγιο της ρωσικής Ορθοδοξίας, τον Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ.

Οι κρατικές δυνάμεις ασφάλειας προφανώς εχθρικές, καθώς υποστηρίζουν το σχισματικό πατριαρχείο του Κιέβου το οποίο «ερωτοτροπεί» με τον Βαρθολομαίο και υπέρ την ουνιτικής εκκλησίας που εμφανίζεται σαν ορθόδοξη αλλά ανήκει στην αίρεση του παπισμού, προσπάθησαν να στρέψουν την πορεία σε δύσκολους δρόμους για να δυσκολέψουν και να μειώσουν το πλήθος, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα.

Αυτό φάνηκε σε μια φάση όταν το βίντεο τους έδειξε που κοιτούσαν με εχθρικό βλέμμα τον ατελείωτο κόσμο των πιστών, που βάδιζε με κατάνυξη την πορεία της ειρήνης.

Η δύναμη της Ορθοδοξίας εδώ εκδηλώθηκε με όλο της το μεγαλείο!

Αλλού, δυστυχώς είναι… «κοιμωμένη», παρά τις τόσες δυσκολίες των πιστών, (ο νοών νοείτο).

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Να ενας γιγαντιος λογος για να αισιοδοξουμε. Η Ορθοδοξία ανθίζει με νεα ανθη εις τους Αιωνας των Αιωνων μεσα σε οποιεσδηποτε συνθηκες. Τέλειο. 🙂

  2. Ἐκεῖ, εἰς τὸ ἀλλοῦ, κ. Χειλαδάκη, οἱ κάτοικοί του ἐσχάτως ἔναντι εὐτελεστάτων ἀνταλλαγμάτων ( καθρεπτάκια, κουδουνάκια καὶ χαντροῦλες) κατέστησαν, πλἠν ἐλαχίστων δυστυχῶς, ἀρνησιπάτριδες, ἀρνησίγλωσοι καὶ ἀρνησίθρησκοι.
    Καὶ τώρα, ὅπως λέγει καὶ ὁ ποιητής, γιὰ νὰ γυρίσῃ ὁ Ἥλιος θέλει δουλειὰ πολλή.
    Εὐτυχῶς ὑπάρχει ἡ Κύπρος, ἡ νῆσος τῶν Ἑλλήνων, τῶν Ἡρώων καὶ τῶν Ἁγίων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *