ΜΑΧΗ ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ… ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ «ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

5/5 (8)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κυριολεκτικά μάχη έδωσαν οι τουρκικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής εναντίον ενόπλων Κούρδων στην περιοχή της Μούγλας, απέναντι από τα Δωδεκάνησα και όπως σημειώνεται είναι η πρώτη φορά που το κουρδικό ΡΚΚ κάνει την εμφάνιση του σε μια περιοχή τόσο δυτικά.

Όπως αναφέρεται στην περιοχή Seydikemer της επαρχίας Μούγλας, που βρίσκεται απέναντι από τα ελληνικά νησιά, δόθηκε πραγματική μάχη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν σύμφωνα με τις τουρκικές πληροφορίες 5 Κούρδοι αντάρτες, ενώ δεν αναφέρουν πληροφοριες για θύματα στις τουρκικές δυνάμεις.

Το κουρδικό ένοπλο απόσπασμα εντοπίστηκε στην εθνική οδό Μούγλας Αττάλειας όταν, όπως αναφέρουν οι τουρκικές πληροφοριες, 15 ένοπλοι Κούρδοι κυκλοφορούσαν με δυο οχήματα που εντοπίστηκαν από την Στρατοχωροφυλακή και ακολούθησε η αιματηρή σύγκρουση.

Είναι η πρώτη φορά, όπως υπογραμμίζεται και από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, που σημειώνεται μια μάχη με Κούρδους σε μια τέτοια περιοχή γεγονός που δείχνει ότι ο εσωτερικός πόλεμος όσο πάει διευρύνεται σε όλο και περισσότερες περιοχές της Τουρκίας προς τα δυτικά.

Το ενδιαφέρων είναι ότι σχολιάζοντας το γεγονός αυτό ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Süleyman Soylu, ανέφερε ότι το κουρδικό ΡΚΚ άρχισε πολεμικές επιχειρήσεις για  να ανοίξει διάδρομο- διέξοδο προς στην θάλασσα της Μεσογείου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *