ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ… «ΜΠΑΛΑΚΙ» ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όταν, (να’ ναι καλά οι ελληνικές κυβερνήσεις), δεν υπάρχει καμία εθνική στρατηγική και το μόνο που ξέρουμε είναι να παρακαλάμε συμμάχους της «συμφοράς»…

Ξυπνάμε και κοιμόμαστε με το μεγάλο ερώτημα ποια θα είναι η επομένη προκλητική κίνηση της Τουρκίας, ενώ Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ κάνουν πως δεν βλέπουν καμία τουρκική πρόκληση και μάλιστα στέλνουν και φανφαροειδή μεγαλόσχημα μηνύματα να υπάρξει ηρεμία, λες είναι από άλλο πλανήτη.

Εντωμεταξύ τρία είναι τα σενάρια σχετικά με την αλλαγή πορείας του, το πρώτο είναι η επιστροφή στο τουρκικό λιμάνι, το δεύτερο, σύμφωνα με τοhellasjournal ότι πρόκειται για κίνηση «απόλυτης κλιμάκωσης», να πραγματοποιεί δηλαδή έρευνες και το τρίτο απλά να επιδίδεται σε «πόλεμο νεύρων».

Αν ισχύσει το σενάριο που θέλει το τουρκικό ερευνητικό να επιστρέφει στην Αττάλεια, τότε το νέο επικοινωνιακό show του Ερντογάν τελειώνει με το Oruc Reis να κάνει πίσω στον 28ο μεσημβρινό.

Στρατιωτικές πηγές τονίζουν ότι το τουρκικό σεισμογραφικό σε καμία περίπτωση δεν διεξάγει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την οποία παραβίασε, ούτε και σε κανένα από τα σημεία που έχει περάσει. Αν ισχύει, ωστόσο, το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ερευνών, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να περάσουν στο επόμενο στάδιο αποτροπής.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ελληνικά πλοία δίνουν σήμα προς το «Oruc Reis» και τα τουρκικά πολεμικά πλοία για να αποχωρήσουν.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, η Άγκυρα άλλαξε τακτική και τα τουρκικά πλοία άρχισαν να απαντούν στα ελληνικά πολεμικά σκάφη ότι πλέουν εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

«Πλέουμε εντός της Τουρκικής ΑΟΖ», φέρονται να λένε οι «εισβολείς» του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας προς τα Ελληνικά πληρώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Oruc Reis δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει σε καμία διαδικασία έρευνας, μιας και τα ηχοβολιστικά καλώδια που φέρει δεν μπορούν να δουλέψουν ερευνητικά λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού πλοίων και των παρεμβολών που προκαλούν οι μηχανές τους.

Αλήθεια πέραν από τις κραυγές και τις ιαχές πολέμου, ποια σοβαρή κυβέρνηση θα ανέχονταν η εθνική επικράτεια να γίνει σουρωτήρι ξένης δύναμης.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *