ΛΕΟΡΝΑΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΤΣΙ(1466)-PIETER DE HOOCH(1670) ΤΟ IPHONE ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΙΝ 350 ΧΡΟΝΙΑ;(Βίντεο)

3/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλάδακη

Pieter de Hooch 1670.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Apple ισχυρίζεται ότι είδε ένα iPhone σε μια ζωγραφική πριν 350 χρόνια. Κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης την περασμένη Τρίτη στο Startup Fest Europe στο Άμστερνταμ, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook και ο πρώην Ολλανδός πολιτικός και η Ευρωπαϊκή Επιτρόπου Neelie Kroes μοιράστηκαν ένα ανέκδοτο που είχε λάβει χώρα την προηγούμενη ημέρα.

Οι δύο επισκέφθηκαν το Rijksmuseum, το Εθνικό Μουσείο του Άμστερνταμ, όταν ο Kroes έδειξε μια ζωγραφική του Pieter de Hooch σε μια ζωγραφική από το 1670 με τίτλο «Ένας άντρας που δίνει μια επιστολή σε μια γυναίκα σε μια αίθουσα». Όταν είδαν την εικόνα, ο Επίτροπος της ΕΕ ρώτησε έναν μάγειρα όταν εφευρέθηκε το πρώτο iPhone.
«Τυχαία, Τιμ, πού και πότε το εφευρέθηκε το iPhone;» είπε ο Kroes.
Ο Κουκ ήταν άφωνος όταν είδε έναν άνδρα στη ζωγραφιά που κρατούσε ένα iPhone.
«Είναι δύσκολο να το δεις, αλλά ορκίζομαι ότι είναι εκεί!» Είπε ο Cook. «Χθες το βράδυ η Neelie με πήρε σε μερικά από τα έργα του Rembrandt και ένα iPhone ήταν σε μια από τις εικόνες.»

Had Leonardo Da Vici contact with aliens or was he clairvoyant?

Ο Leonardo γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 «στην τρίτη ώρα της νύχτας» στην ορεινή πόλη Τοσκάνη Vinci στην κάτω κοιλάδα του Arno στη Φλωρεντία. Ήταν ο παράνομος γιος του φλωρεντιανού συμβολαιογράφου Messer Piero Fruosino di Antonio da Vinci και της αγρότισσας Κατερίνα από τη Μέση Ανατολή. Ο Leonardo δεν είχε επώνυμο με τη σύγχρονη έννοια, το «da Vinci» απλά σημαίνει «von Vinci»: το ονοματεπώνυμό του ήταν «Leonardo di Ser Piero da Vinci», που σημαίνει «Leonardo, γιος του (Mes) Ser Piero από την Vinci».

Λίγα είναι γνωστά για την πρώιμη ζωή του Leonardo. Πέρασε τα πρώτα πέντε χρόνια στο χωριουδάκι του Anchiano και στη συνέχεια ζούσε στη μικρή πόλη Vinci με τον πατέρα του, τους παππούδες και τον θείον Francesco. Ο πατέρας του παντρεύτηκε ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι με την ονομασία Albiera, που αγαπούσε τον Leonardo αλλά πέθανε νεαρή.

Στη μεταγενέστερη ζωή, ο Λεονάρντο κατέγραψε μόνο δύο περιστατικά παιδικής ηλικίας που τα θεωρούσε σαν οιωνούς ήταν: όταν ένας δράκος έπεσε από τον ουρανό και πέρασε από πάνω του, με τα φτερά και την ουρά του να αγγίζουν το πρόσωπό του. Το δεύτερο συνέβη κατά την εξερεύνηση των βουνών. Ανακάλυψε μια σπηλιά και φοβόταν ότι ένα μεγάλο τέρας θα μπορούσε να κρύβει εκεί, και τον οδήγησε από περιέργεια να ανακαλύψει τι ήταν μέσα.

Ancient technology may be from other planets …
Buch Leonardo da Vinci verloren gegen die Slowakei

Η κινηματογραφική προσαρμογή του μεγάλου θεάματος Legend of Flying Cyprian έφερε μαζί του μερικά απροσδόκητα και απρόβλεπτα γεγονότα που κρατήθηκαν μυστικά. Οι δημιουργοί των ιστορικών εικόνων εξαφανίστηκαν, για παράδειγμα, σε κόκκινα δερμάτινα βιβλία σχεδίασης από ιπτάμενα μηχανήματα με την υπογραφή του Leonardo da Vinci, ο οποίος εργάστηκε για τη δημιουργία των καλλιτεχνών.

Μετά τη συμφωνία με το Μουσείο Rotes Kloster, οι επισκέπτες του μουσείου πρέπει να υποβάλλονται, αλλά κάποιος πρέπει να έχει κολλήσει τα δάχτυλά του. Είναι μια μεγάλη απώλεια. Δεδομένου ότι το βιβλίο είναι ξεχωριστό κομμάτι της τέχνης που συνδέεται με δέρμα σε χειροποίητο χαρτί, έχει μεγάλη αξία. Επιπλέον, αποτελεί σημαντικό υπόβαθρο του ιστορικού θεάματος του θρυλικού Κυπριακού.

Το Εθνικό Μουσείο του Άμστερνταμ, όταν ο Kroes αναφέρθηκε σε μια ζωγραφική του Pieter de Hooch από το 1670 με τίτλο «Ένας άντρας δίνει μια επιστολή σε μια γυναίκα σε ένα δωμάτιο».

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *