ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

5/5 (24)

Η συνειδητοποίηση ότι θα πρέπει μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή, κάνουν επείγον το δυνατόν συντομότερο τον σχηματισμό Λαϊκής Εθνοφυλακής 

Σε άλλες χώρες το μέτρο έχει εφαρμοστεί σε καταστάσεις εθνικών κινδύνων από εξωτερικές απειλές, ισχυροποιώντας την αμυντική δυνατότατα της χώρας. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι!

Όπως αναφέρεται υπάρχει ήδη σχέδιο  για την  ανάγκη να ενισχυθεί ο υπάρχων χαρακτήρας της Εθνοφυλακής με την μαζική χορήγηση οπλισμού σε μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι θα έχουν μαζί στα σπίτια τους αποθηκευμένα και τα απαραίτητα πυρομαχικά!

Το σχετικό σχέδιο αφορά μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό και
είναι συγκεκριμένη σε πέντε βασικές παραμέτρους:
– Ανεπαρκής επάνδρωση των μονάδων πρώτης γραμμής του Ελληνικού Στρατού.
– Αρνητική προοπτική για την απόδοση στρατευσίμων στις επόμενες κλάσεις την ερχόμενη πενταετία λόγω δημογραφικού
-Δεδομένη αδυναμία αποστολής ενισχύσεων από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά σε περίπτωση μείζονος «θερμής» κρίσης με τη Τουρκία
-Αδυναμία διανομής οπλισμού και πυρομαχικών ώρες πριν από πιθανή επερχόμενη κρίση λόγω αντικειμενικών προβλημάτων επιμελητείας
-Αδυναμία αποτελεσματικής χρήσης των όπλων ακόμα και αν μοιραστούν σε συνθήκες κρίσης λόγω μη εκπαίδευσης των πολιτών

Το σχέδιο υπολογίζει την ηλικία, την εκπαίδευση, το επάγγελμα και την δυνατότητα επιχειρησιακής αξιοποίησής τους, 50.000-100.000 αυτόματα τυφέκια G3-A3/A4 που έχουν παραχθεί από την τότε ΕΒΟ την δεκαετία του ’80 και είναι αχρησιμοποίητα.

Υπάρχουν και 15.000 αυτόματα επιθετικά τυφέκια FN/FAL, τα οποία παλαιότερος σχεδιασμός προέβλεπε να διατεθούν στον εξοπλισμό ισάριθμων εφέδρων που έχουν περάσει εκπαίδευση από τις ειδικές δυνάμεις, στην Δυτική Θράκη.

Για το κάθε όπλο από τα παραπάνω θα δοθούν 100 φυσίγγια και θα είναι υποχρέωση του κάθε έφεδρου η διατήρησή τους σε καλή κατάσταση και φυσικά η διατήρησή τους ενσφράγιστα εντός της οικίας του κάθε πολίτη. Προβλέπονται τακτικοί έλεγχοι για να διαπιστώνεται η κατάσταση των όπλων και η διατήρηση των πυρομαχικών.

Το σημαντικότερο όλων: Προβλέπεται η εκπαίδευσή  για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης,

Από στρατιωτικής απόψεως είναι όχι απλώς υπέρ, αλλά αναγκαίο Π.χ. η ηγεσία του Ναυτικού έχει επισημάνει  ότι «Θα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να μεταφερθούν ενισχύσεις από θαλάσσης», η ηγεσία της Αεροπορίας αναφέρει ότι «Χωρίς απόλυτη αεροπορική υπεροχή είναι αδύνατον να μεταφέρουμε προσωπικό και έχουμε το πρόβλημα της φύλαξης των αεροδρομίων».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Είναι υποχρέωση όλων μας να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι. Ο εχθρός είναι πρό των πυλών. Εγώ προσωπικά υπηρέτησα την 26 μηνη θητεία μου. Παρευρέθηκα ανελλιπώς σε όλες τις ασκήσεις εφεδρείας για αρκετά χρόνια. Μετά το πέρας των εκπληρώσεων μου ως έφεδρος κατατάγηκα στην εθνοφυλακή από όπου και απολύθηκα πριν τέσσερα χρόνια και αμέσως μετά υπηρέτησα για δύο χρόνια στην Πολιτική Άμυνα. Αν και δεν είμαι υπόχρεος να καταταγώ σε περίπτωση απειλής στην χώρα μου αφού σήμερα είμαι 59 χρονών, νοιώθω την ανάγκη και υποχρέωση να υπηρετήσω στην πρώτη γραμμή, νοιώθοντας ότι τα παιδιά μου, οι γαμπροί μου ακόμα και τα εγγόνια μου θα βρίσκοναι στο μέτωπο. Λόγω εμπειρίας στην ζωή λογω ηλικίας και αφού εκπληρώσαμε τον κύκλο της ζωής μας θα είναι άδικο να περιμένουμε από τα νεαρά παιδιά να μας προστατεύσουν.
    Αυτό το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα καθότι ο εχθρός μας κινείται ύπουλα και θα δράσει χωρίς προειδοποίηση. Θα είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να γίνει κατάταξη των εφέδρων και των εθνοφυλάκων για παραλαβή οπλισμού.
    Στην Κύπρο όλοι οι έφεδροι κατέχουν ατομικό οπλισμό εδώ και αρκετά χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *