ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ : «ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ»

5/5 (7)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν κρύβουν πλέον τις πραγματικές τους προθέσεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα η γνωστή τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak.

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα με ένα εκτενές δημοσίευμα της ομολογεί πως η Τουρκία δεν σκοτίζεται και πολύ για την υφαλοκρηπίδα, αλλά το μεγάλο πρόβλημα που θέτει είναι η ύπαρξη πολλών νησιών και νησίδων ακριβώς δίπλα στις τουρκικές ακτές, (καλή ώρα το Καστελόριζο), που ανήκουν «παράνομα» στην Ελλάδα, μια κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί είναι εμπόδιο για την Γαλάζια Πατρίδα και προβάλλει χάρτη με τουρκικές σημαίες στην Ρόδο και αλλού. Μάλιστα!

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ειδικά για το Καστελόριζο, δεν μπορεί ένα μικρό νησάκι στην μύτη της Τουρκίας με πληθυσμό 400 άτομα να αποκλείει την Τουρκία από την ανατολική Μεσόγειο.

Η τούρκικη εφημερίδα κάνει και ιστορική αναφορά στον Οθωμανό κουρσάρο, Barbaros, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, είχε δώσει ένα γέρο μάθημα στους Έλληνες με την ναυμαχία της Πρέβεζας, ενώ κατηγορεί και την ελληνική πλευρά για κατάφωρη καταπίεση της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης.

Αυτά τα «λίγα» προς το παρών από Τουρκία μεριά…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *