ΚΟΤΕΤΣΙ ΣΤΟ ΣΑΡΑΙ ΓΙΑ…ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΑΥΓΑ

4.25/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η υπόθεση των πολυτελών ανακτόρων που έχει σκανδαλίσει την τουρκική κοινή γνώμη του νέου «χαλίφη» της Τουρκίας, όπως έχει χαρακτηρίσει τον Ερντογάν μερίδα του τουρκικού τύπου, έχει αρχίσει και ξεπερνά κάθε όριο κωμικοτραγικότηας. Τελευταίο επεισόδιο, ένα κοτέτσι πολυτελείας εμπρός από το περίλαμπρο Σαράι του, που θα το ζήλευαν πολλοί Οθωμανοί σουλτάνοι και όχι μόνο.

Όπως είναι γνωστό το μεγαλόπρεπες αυτό ανάκτορο κόστισε πολλά εκατομμύρια δολάρια, ένα γεγονός που έχει σκανδαλίσει πολλούς στην γειτονική Τουρκία. Όπως φαίνεται όμως τα σκάνδαλα με αυτό το σαράι, όπως το έχουν χαρακτηρίσει, δεν σταματούν. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες μόνο για την περίφραξη δαπάνησαν 1,5 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, ενώ για τον σκοπό αυτό αγοράστηκαν και μεταφέρθηκαν στα πέριξ του προεδρικού μεγάρου 490 τόνοι ειδικής πέτρας από τις πιο ακριβές τουρκικές οικοδομικές φίρμες.

Εκτός όμως από την πανάκριβη περίφραξη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αρχιτεκτονικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας, Tezcan Candan, ο Ερντογάν που προσέχει πάρα πολύ την διατροφή του, έδωσε εντολή να οικοδομηθεί στο προαύλιο χώρο του προεδρικού μεγάρου, ένα… κοτέτσι πολυτέλειας. Εκεί θα φιλοξενούνται εδικά επιλεγμένες όρνιθες για την παραγωγή των αυγών που θα καταναλώνονται στο προεδρικό τραπέζι.

Παράλληλα έχουν οργανωθεί ειδικοί χώροι στην γύρω περιοχή του μεγάρου για να καλλιεργούνται ειδικά οικολογικά λαχανικά για τις σαλάτες του Ερντογάν, ενώ θα φυτευτούν οικολογικά οπορωφόρα δέντρα για τα φρούτα της προεδρικής οικογένειας. Όλα αυτά φυσικά με αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας που κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα. Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως ανέφερε ο Tezcan Candan, επιθυμεί να γίνεται αυστηρός έλεγχος στα φαγητά που θα καταναλώνει και τα οποία θα πρέπει να πληρούν αυστηρές οικολογικές προδιαγραφές.

Όλα αυτά τα εκπληκτικά θεωρούνται σαν άλλη μια επίδειξη της μεγαλομανίας που έχει καταλάβει τα τελευταία χρόνια τον Ταΐπ Ερντογάν. Σε κάθε ευκαιρία θέλει να δείχνει πως είναι ο μεγάλος σουλτάνος της νεοοθωμανικής Τουρκίας και πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από όλους τους Οθωμανούς σουλτάνους, που είχαν γράψει ιστορία για την χλιδή και την πολυτέλεια μέσα στην οποία ζούσαν στα σαράγια της Κωνσταντινούπολης.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 7 Σεπ. 2018

    […] ζήλευαν πολλοί Οθωμανοί σουλτάνοι και όχι μόνο. Από: nikosxeiladakis.gr Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Όπως είναι γνωστό το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *