ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ;(Βίντεο)-Το μεγαλύτερο ψυχολογικό πείραμα στον κόσμο-Π.Ο.Υ: Το εμβόλιο δεν θα είναι αρκετό για να σταματήσει η πανδημία κορονοϊού.

5/5 (4)

Δείτε βίντεο

https://www.facebook.com/100011179803666/videos/1246922449023737/UzpfSTEwMDAwMTYxNjYyNjczMjozNzI3MDE2NjYwNjk1NTE4/

ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!!!!

https://www.facebook.com/100009555112139/videos/2772650863063390/?story_fbid=2772650939730049&id=100009555112139

Χειρουργός Νικολαος Παυλακης: ΒΑΛΤΕ ΦΡΕΝΟ στην τρομολαγνεία!» ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ τις ΜΕΘ σε πασαρέλες για τα κανάλια…

Νικολαος Παυλακης 

Έχω ζήσει σαν χειρουργός επί 38 χρόνια, σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών(ΝΙΜΤΣ). Ολα αυτά τα χρόνια , λόγω μεγάλου αριθμού βαρέων χειρουργείων που εκτελούνται, το επόμενο …βήμα ήταν η μεταφορά του των ασθενών αυτών στη μονάδα εντατικής θεραπείας(ΜΕΘ) . Στον χώρο αυτό και επί ομαλών συνθηκών η είσοδος των συγγενών έγινετο ,όπως σε όλα τα νοσοκομεία, ορισμένες ώρες και περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.

Πολλές φορές ασθενείς στην ΜΕΘ ήταν διάφοροι επιφανείς,( πολιτικοί επιχειρηματίες καλλιτέχνεςκλπ). Σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, έκαναν την παρουσία τους οι δημοσιογράφοι, με κάμερες, αλλά ουδέποτε εισήλθε ουδείς στην ΜΕΘ και ουδέποτε βγήκε εικόνα προς τα έξω, παρά τις προσπάθειες και τις πονηριές πολλών εξ αυτών.

Παραξενεύομαι και εκπλήσσομαι ,στην κατάσταση που ζούμε λόγω κορονοιου ,να έχουν γίνει οι ΜΕΘ πασαρέλες, να σκηνοθετείται η ένδυση και ετοιμασία των δημοσιογράφων και να εισέρχονται με τις κάμερες στους χώρους των μονάδων, να βιντεοσκοπούν και να τρομοκρατούν με τις εικόνες αυτές στα δελτία ειδήσεων τους άτυχους τηλεθεατές.

Απορώ αυτή η τρομολαγνεία σε τι εξυπηρετεί. Αντί να δίνουν κουράγιο στους φοβισμένους τηλεθεατές, τούς δημιουργούν ακόμα περισσότερα ψυχικά και ψυχολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι κάπου πρέπει να μπει φρένο σε αυτού του είδους την παρανοϊκή ενημέρωση. θα μπορούσα να πω Περισσότερα και βαρύτερα αλλά δεν είναι της Παρούσης.

Πηγή : http://serresbomb.blogspot.com/

Από
ανθουλα ειρηνη μπενου

Π.Ο.Υ: Το εμβόλιο δεν θα είναι αρκετό για να σταματήσει η πανδημία κορονοϊού.

Ο επικεφαλής τoy Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένα εμβόλιο δεν θα σταματήσει από μόνο του την πανδημία του κορονοϊού.
«Ένα εμβόλιο θα συμπληρώσει τα άλλα εργαλεία που διαθέτουμε, δεν θα τα αντικαταστήσει», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Tedros Adhanom Ghebreyesus. «Ένα εμβόλιο από μόνο του δεν θα τερματίσει την πανδημία».
Ο Tedros είπε ότι η διανομή του εμβολίου θα είναι αρχικά περιορισμένη, για «να δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους ηλικιωμένους και τους άλλους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτό ελπίζουμε ότι θα μειώσει τον αριθμό των θανάτων και θα επιτρέψει στα συστήματα υγείας να ανταπεξέλθουν».
Αλλά προειδοποίησε: «Αυτό θα αφήσει στον ιό πολλή ελευθερία κινήσεων. Η παρακολούθηση θα πρέπει να συνεχιστεί, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κάνουν τεστ, να μπαίνουν καραντίνα και να περιθάλπτονται, οι επαφές θα συνεχίσουν να ιχνηλατούνται… και τα άτομα θα συνεχίσουν να περιθάλπτονται. «

16 Νοεμβρίου 2019

Εξαιρετική συζήτηση με τον Κλάους Σουάμπ, Ιδρυτή και Εκτελεστικό Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σχετικά με το πως μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιταχύνουμε την πρόοδο στην Υγεία και την Ανάπτυξη για να επιτύχουμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Ατζέντα 2030). Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τους συνεργάτες στο Νταβός. #WEF20#HealthForAll

oaskhths.blogspot.com

Προωθώντας την εμπιστοσύνη στα εμβόλια. – Ο «ντελάλης».

https://geneva.usmission.gov/2019/05/29/video-promoting-vaccine-confidence-world-health-assembly-2019/ https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/
****Ο ἀναγινώσκων νοείτω. https://oaskhths.blogspot.com/2020/05/blog-post_19.html https://oaskhths.blogspot.com/2020/10/blog-post_21.html https://oaskhths.blogspot.com/2019/12/blog-post.html

Το μεγαλύτερο ψυχολογικό πείραμα στον κόσμο

Το “παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ” φαίνεται ότι ξέρει πολλά. Σε κάθε περίπτωση ξέρει περισσότερα απ’ τους υπηκόους (φοβισμένους, φρικαρισμένους, αλλά σίγουρα παγιδευμένους).

Νωρίς νωρίς, στις 9 του περασμένου Απρίλη, όταν το σοκ των διαδοχικών πραξικοπημάτων στις δυτικές δημοκρατίες ήταν ακόμα νωπό, κι όταν οι δημαγωγοί απ’ την μία άκρη της ευρώπης ως την άλλη προσπαθούσαν να πουλήσουν σαν “απελευθέρωση” και “αυτοπραγμάτωση” την μαζική κατ’ οίκον φυλάκιση, οι κονδυλοφόροι του “παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ” έγραφαν μεταξύ άλλων:

… Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι 2,6 δισεκατομύρια άνθρωποι (το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού) ζουν κάτω από ένα είδος lockdown ή καραντίνας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό πείραμα που έχει γίνει ποτέ.

Δυστυχώς, έχουμε ήδη μια καλή ιδέα για τα αποτελέσματά του. Στα τέλη Φλεβάρη του 2020, λίγο πριν τα ευρωπαϊκά κράτη επιβάλλουν διάφορες μορφές lockdowns, η επιθεώρηση The Lancet δημοσίευσε μια επισκόπηση 24 μελετών που τεκμηρίωνε τις ψυχολογικές συνέπειες της καραντίνας (την «απαγόρευση κίνησης σε ανθρώπους που πιθανόν έχουν εκτεθεί σε μια μεταδοτική ασθένεια»). Τα ευρήματα προσφέρουν μια ιδέα του τι συμβαίνει σε εκατοντάδες εκατομμύρια νοικοκυριών σ’ όλο τον κόσμο.

Εν συντομία, και ίσως χωρίς έκπληξη, οι άνθρωποι στους οποίους επιβάλλεται καραντίνα είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν μια μεγάλη γκάμα συμπτωμάτων ψυχολογικής πίεσης και διαταραχών, συμπεριλαμβανόμενων της κακής διάθεσης, της αϋπνίας, του στρες, του άγχους, του θυμού, της νευρικότητας, της συναισθηματικής εξόντωσης, της κατάθλιψης, και των συμπτωμάτων μετατραυματικού άγχους. Τα δύο πρώτα ειδικά, η πτώση της διάθεσης και η αϋπνία, είναι πολύ συνηθισμένα σημειώνει η έρευνα.

… Στις περιπτώσεις που γονείς καραντινάρονται μαζί με τα παιδιά τους, οι συνέπειες στην ψυχική υγεία επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο. Σε μια έρευνα τουλάχιστον το 28% των καραντιναρισμένων γονέων είχαν διάγνωση «ψυχολογικής τραυματικής διαταραχής».

Δεν θα τολμούσαμε να ρωτήσουμε τους caradinieri αν αναγνωρίζουν τους εαυτούς του σ’ αυτή τη λίστα «παράπλευρων απωλειών» – δεν θα το κάνουν από εγωϊσμό, αν και τα συμπτώματά τους εκδηλώνονται σ’ αυτά που πληκτρολογούν. Το πολιτικά σημαντικό είναι, κατά την περιθωριακή μας άποψη, πως πολύ πριν τα εκατομμύρια των αιχμάλωτων της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης αρχίσουν να αγγίζουν τις πληγές της φυλάκισής τους, τα αφεντικά – και όχι μόνο τα γαλλικά – ήξεραν πολύ καλά τι μαχαιριές ρίχνουν!! Είχαν στη διάθεσή τους όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις αλλά τουλάχιστον 24 μελέτες επί του θέματος «η ζώη στην οικιακή φυλακή»… Και αποφάσισαν αυτό που είχε δηλώσει κάποτε ένα αμερικανικό κάθαρμα, η τότε υπ.εξ. του Clinton Madeleine Albright, όταν την ρώτησαν για τα χιλιάδες παιδιά που πέθαιναν στο ιράκ απ’ την έλλειψη φαρμάκων εξαιτίας του γενικευμένου εμπάργκο…. Είχε απαντήσει ωμά αξίζει τον κόπο!

Τώρα η “τύχη της περιφέρειας” μπήκε στις μητροπόλεις… Αξίζει τον κόπο αποφάσισαν και τα πιο δυναμικά αφεντικά του δυτικού καπιταλισμού. Δεν ήταν μια απόφαση υπέρ της “υγείας” των υποτελών, την οποία ήξεραν έγκαιρα και καθαρά ότι θα καταστρέψουν. Όχι. Αξίζει τον κόπο για τους δικούς μας σκοπούς – είπαν.

Ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα; Εκείνοι που νομίζουν ότι βρήκαν τον εχθρό τους στον covid κάνουν τραγικό λάθος. Το ίδιο τραγικό είναι το λάθος τους αν νομίζουν ότι βρήκαν τον εχθρό τους στην ασταμάτητη μηχανή και στο Sarajevo. Την “υπεραξία” (αν μας επιτρέπεται η έννοια) της πειθάρχησης και της αποδοχής των καθεστωτικών θεωρημάτων την αξιοποιούν κάποιοι, αρκετοί, ψηλά στην καπιταλιστική / κρατική / παρακρατική ιεραρχία.

Ο εχθρός είναι υπαρκτός, γνωστός, και καθόλου αόρατος – δεν υπάρχει άλλος.

πηγή

https://www.facebook.com/watchparty/600614817084087/?entry_source=PERMALINK&ext=1606235635&hash=ASt2jvA64oCtsEhIk9D6kYuqWWata-13omLYQUTnll2ySPVd

Πότε καταλύεται το Σύνταγμα και τι πρέπει να κάνουμε..Βασίλειος Νικολόπουλος τ.Πρόεδρος Αρείου Πάγου

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *