Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ…ΜΗ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εδώ και ενάμιση χρόνο ζούμε μια πρωτοφανή για την ανθρώπινη αλλά και ελληνική ιστορία περίοδο και πέραν της φιλολογίας που έχει αναπτυχθεί για συνωμοσιολογία, παγκοσμιοποίηση, χάραγμα, ψεκασμένοι κλπ., έχουν εμφανιστεί κάποιες ειδικές παρενέργειες για την ελληνική κοινωνία που αξίζει να τις δούμε και ίσως καταλάβουμε του τι μας γίνεται.

Κατ’ αρχή το θέμα του Κορονοϊού και των επιπτώσεων στην καθημερνή μας ζωή, ένα θέμα πολύ «βαρύ», είχε την πρώτη και σημαντική παρενέργεια να μπουν ουσιαστικά σε δεύτερη μοίρα και συχνά κυριολεκτικά στον αυτόματο πιλότο, τα εθνικά μας θέματα. Μόνο κάποια ένταση που προκαλεί η τουρκική προκλητικότητα μας ξυπνάει σε αυτό το τεράστιο κεφάλαιο. Ξεχάσαμε τι γίνεται στην Κύπρο, ξεχάσαμε τι γίνεται στο Αιγαίο, στον εναέριο χώρο, τι γίνεται με το Σκοπιανό και πολύ περισσότερο από όλα αυτά τι συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες.

Εδώ, το σύστημα βρήκε την χρυσή ευκαιρία να προχωρεί ακάθεκτο στην νόθευση του ελληνικού πληθυσμού και στην καταστροφή του ιστού της ελληνορθόδοξης κοινωνίας, μεταφέροντας χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες σε διάφορα μέρη σε όλη την επικράτεια δημιουργώντας μουσουλμανικά κέντρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός των προσφάτων δηλώσεων της προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας ότι το δημογραφικό πρόβλημα λύνεται με την αφομοίωση όλου αυτού του ξένου πληθυσμιακού όγκου.

Η πιο θλιβερή παρενέργεια αυτής της κατάστασης είναι ο μεγάλος διχασμός και η διχόνοια που έχει επιφέρει στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και μέσα σε οικογένειες όπου άλλοι επιμένουν να κάνουν το εμβόλιο και κατηγορούν όσους δεν θέλουν που τους χαρακτηρίζουν, όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός, ψεκασμένους και αλλοπαρμένους συνομωσιολόγους, ενώ οι αρνητές είναι ανυποχώρητοι και χαρακτηρίζουν όσους το κάνουν σαν μελλοθάνατους. Μήπως περάσαμε από την θλιβερή διχαστική εποχή των βασιλικών-βενιζελικών, δεξιών –αριστερών σε εμβολιασμένους και αρνητές των εμβολίων ;;;

Η τρίτη και πιο ενδιαφέρουσα ας την πούμε «παρενέργεια» και εδώ ίσως στενοχωρήσω κάποιους αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατί είμαι στην μάχιμη δημοσιογραφία σχεδόν τριάντα χρόνια, είναι η εμφάνιση και ραγδαία άνοδο της λεγόμενης δημοσιογραφίας του διαδικτύου και του yutube. Εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο κενό ενημέρωσης που αφήνουν τα μεγάλα καθεστωτικά ανθελληνικά κανάλια και των ιατρικών «παπαγάλων» που καθημερινά σπέρνουν την τρομολαγνεία της επιδημίας, δημιουργούν ενημερωτικά βίντεο που όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενημερώνουν στην ουσία για γνωστά και πολύ περισσότερο αυτονόητα, αλλά με ένα εντυπωσιακό σόου-τρόπο, αφήνοντας ανοιχτό το στόμα των ακολούθων τους και πιάνοντας δεκάδες χιλιάδες κλικ που αποφέρουν αρκετά ευρώ ίδιο κέρδος και στο τέλος κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην ζοφερή αυτή κατάσταση σε βάρος της χώρας και του λαού.

Έχουν δημιουργηθεί οι λεγόμενοι «γιουτούπηδες» – αστέρες που κερδίζουν πολλά χρήματα στην αποχαύνωση, αμηχανία και απόγνωση του κόσμου που έφερε η καθεστωτική μονοκομματική και ολοκληρωτική ενημέρωση. Ακόμα και το κλείσιμο καμιά φορά αυτών των νέων καναλιών από την καθεστωτική λογοκρισία, τους φέρνει στη συνέχεια μεγαλύτερη δόξα και χρήμα σε μια καινούργια πιο έντεχνη προσπάθεια ενώ η κατάσταση παραμένει χωρίς να δίνεται καμία πρόταση – λύση στο μεγάλο πρόβλημα.

Η δημοσιογραφία είναι πλέον δημοσιογραφία της προσωπικής προβολής και δημοσιογραφία της κριτικής που την βοηθάει η εικόνα των βίντεο, χωρίς να υπάρχει κανένα ουσιαστικό αποκαλυπτικό και αποκλειστικό ρεπορτάζ, (στην δεκαετία του ενενήντα και στις αρχές του αιώνα η δημοσιογραφία ήταν ακόμα δημοσιογραφία του ρεπορτάζ). Εδώ θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα : η ελληνική εφημερίδα ΕΣΤΙΑ είναι από τα εναπομείναντα ΜΜΕ που κάνει δημοσιογραφία με Δ κεφαλαίο. Πάντως θα παραδεχτούμε ότι  ακόμα και έτσι όλοι αυτοί κάνουν έργο γιατί μόνο εκεί μπορείς να ανιχνεύσεις σήμερα την αλήθεια.

Σε όλη αυτή την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας που ήταν ήδη ταλαιπωρημένη από μια δεκαετή μνημονιακή συμφορά, προσπαθεί κανείς να βρει ακτίνες αληθινού φωτός για την σωτηρία και επιβίωση του ελληνισμού που για πρώτη φορά στην ιστορία του απειλείται με ολοκληρωτική εξόντωση. Η ελπίδα όμως υπάρχει.

Εδώ θα θυμηθούμε για άλλη μια φορά τα λόγια του μεγάλου παππούλη-Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη : «Έχουν αυτοί τα σχέδια τους αλλά έχει και ο Θεός τα δικά του»! Αμήν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *