ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ…ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

5/5 (8)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Επί πολλούς αιώνες στον χριστιανικό κόσμο και εδικά στην ανατολική Ορθοδοξία, είχαν ενσκήψει πολύ μεγαλύτερες επιδημίες με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Να θυμηθούμε την πανούκλα, την λέπρα, πιο πρόσφατα την φυματίωση, την ελονοσία, κ.α. Και πάντοτε οι ιερείς κοινωνούσαν και συνέχεια κατάλυαν χωρίς ποτέ να κολλήσουν την θανατηφόρα ασθένεια.

Κάθε φορά που στην ιστορία εμφανίζονταν μια μεγάλη θανατηφόρα επιδημία, η αίσθηση της αποστασίας του κόσμου και της πτώσης, γίνονταν πιο έντονη και η ανάγκη της μετάνοιας εντονότερη.

Σήμερα η εκκλησιαστική ιεραρχία συμπεριφέρεται σαν να είναι η πρώτη φορά στην μακραίωνα ιστορία της Ορθοδοξίας που εμφανίστηκε ένας θανατηφόρος ιός, που κυριολεκτκά έχει τρομοκρατήσει τα ευρωπαϊκά κράτη με την ραγδαία εξάπλωση του.

Ιεράρχες, αντί να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα κοινωνώντας δημόσια και τονίζοντας πως η έλλειψη μετανοίας είναι η βασική πατερική ερμηνεία για ότι συμβαίνει σήμερα, κυριολεκτικά το…έχουν βάλλει στα πόδια και εκδίδουν εγκυκλίους για αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, φτάνοντας στο σημείο για πρώτη φορά να καταργούν θείες λειτουργίες και μάλιστα σε περίοδο σαρακοστής και ακόμα πιο πρωτοφανές, τους χαιρετισμούς της Παναγίας.

Σίγουρα η εποχή μας περιγράφεται με πολύ συμβολικό και χαρακτηριστικό τρόπο στα εσχατολογικά κείμενα των Πάτερων μας, στα ίδια τα Ευαγγέλια, ακόμα και στις προφητείες των αγίων γερόντων της ελληνικής ορθοδοξίας.

Αντί όμως όλα αυτά να κάνουν του ποιμένες μας να αρθούν στο ύψος του λειτουργήματος τους, αυτοί συμπεριφέρονται με πανικό και μας συνιστούν να αποφύγουμε την Θεια Μετάληψη, το ύψιστο μυστήριο της χριστιανοσύνης.

Αν και μόνο υποψία ότι με την Θεια Μετάληψη μπορεί να μεταδοθεί θανατηφόρα επιδημία, τότε ο διάβολος με την συνεργεία μητροπολιτάδων και εκκλησιαστικής ιεραρχίας είχε κάνει άριστα το έργο του. Συγχαρητήρια τους!

Άλλωστε αυτό ήθελε πάντα η παγκόσμια Ελίτ που παράγει στα δαιμονικά εργαστήρια της τους ιούς του θανάτου.

Ξεχνούν όμως πως η εκκλησία και τα μυστήρια… «αι πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς»

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *