ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο DONALD (ΠΟΥΤΙΝ) TRUMP!

Trump-PutinΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Άγκυρα από την μέχρι τώρα νικηφόρα πορεία του υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, καθώς η Άγκυρα δεν κρύβει πως υποστηρίζει ανοιχτά την εκλογή της Χίλαρυ Κλίντον, παλιά φίλη και θαυμάστρια της Τουρκίας.

Ιδιαίτερα ανησυχεί την Άγκυρα οι φιλορωσικές δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ και ο θαυμασμός που έχει εκφράσει για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούτιν, γεγονός που έχει προκαλέσει ταραχή στην Άγκυρα.

Εκείνο όμως που ανησυχεί περισσότερο από όλα τους Τούρκους, είναι η εκφρασμένη αποφασιστικότητα του Donald Trump να αποσυρθεί η Αμερική από πολλές «καυτές» περιοχές του πλανήτη, καθώς η μεγάλη στρατιωτική ανάμειξη της έχει λυγίσει σοβαρά την αμερικανική οικονομία.

5720585267b0a974687cc6d9

Η εγκατάλειψη της Ουκρανίας στην τύχη της και η ολοκληρωτική απόσυρση των Αμερικανών από τον συριακό εμφύλιο, μόνο σαν εφιάλτης ακούγεται στην Άγκυρα, καθώς με την εξέλιξη αυτή ουσιαστικά η Ρωσία θα «παίζει» μόνη της και όλα αυτά θα αποβούν σε βάρος της Τουρκίας. Επίσης οι θέσεις του Donald Trump κατά της περεταίρω αντιπαράθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα και στην Βαλτική, θεωρείται από τους Τούρκους εν δυνάμει αρνητική εξέλιξη.

Στην τουρκική πρωτεύουσα δεν κρύβουν πια την ανοιχτή προτίμηση τους υπέρ της Χίλαρυ Κλίντον και κατά του Donald Trump, τον οποίο απεικονίζουν σαν ένα φερέφωνο του Πούτιν, ότι πιο χειρότερο μπορούσε να υπάρξει για τους Τούρκους στην αμερικανική προεδρία.

Εμείς θα αναμένουμε να δούμε αν όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
wwwçnıkosxeıladakısçgr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *