ΤΟ «ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ» ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΘΑ…ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

5/5 (5)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όπως έγινε είναι γνωστό το νέο μεγάλο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα του κόσμου και διαφημίστηκε διεθνώς από τα τούρκικα ΜΜΕ, δεν διαθέτει σύστημα θερμάνσεως της πίστας προσγείωσης, με συνέπεια όταν πιάνει πάγο τα αεροπλάνα να κινδυνεύουν άμεσα να εκτροχιαστούν κατά την προσγείωση αλλά και στην απογείωση.

Το εντυπωσιακό αυτό νέο έγινε γνωστό από μια επερώτηση του βουλευτή της αντιπολίτευσης της Κωνσταντινούπολης, İlhami Özcan Aygün, προς τον υπουργό Συγκοινωνιών και Υποδομών, Cahit Turhan, ο οποίος ομολόγησε ότι το αεροδρόμιο στερείται του απαραίτητου συστήματος υγροποίησης των πάγων στην πίστα προσγειώσεων και απογειώσεων.

Μάλιστα, όπως ομολογήθηκε, όταν πιάνει πάγος ακόμα και τα αυτοκίνητα που θα κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της πίστας του αεροδρομίου, κινδυνεύουνε από τον πάγο καθώς θα γλιστρούν επικίνδυνα.

Τώρα, όπως αναφέρατε, τρέχουν και δεν προλαβαίνουν να διορθώσουν αυτή την καίρια έλλειψη, αλλά ήδη το γεγονός αυτό έγινε ο περίγελος για το υποτιθέμενο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *