ΚΑΠΟΤΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΧΟΥΝΤΕΣ-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΓΙΑ «ΩΡΑΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ»

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τα γεγονότα στη Βενεζουέλας, μια χώρα από τις πιο προνομιούχες της Λατινικής Αμερικής καθώς έχει πολύ πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα, δείχνουν για άλλη μια φορά πως αντιλαμβάνεται η Δύση την δημοκρατική νομιμότητα. Πολύ απλά, την ανατρέπει για την δική της δημοκρατική νομιμότητα. Το ίδιο έγινε στην Λιβύη με τα γνωστά αποτελέσματα και το ίδιο πήγε να γίνει και στην Συρία, αλλά εκεί προσέκρουσε στην… Αρκούδα.

Το λιγότερο θα είναι κανείς αφελής να πιστέψει στις όμορφες δηλώσεις περί αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την δικτάτορα Μαδούρο και ότι τα γεγονότα δεν είναι υποκινούμενα από εξωτερικούς παράγοντες. Το ίδιο δεν έλεγαν και για τον Καντάφι, τον οποίο ανέτρεψαν για να βουτήξουν στο αίμα την χώρα και να σπρώξουν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες από όλη την Αφρική στην Ευρώπη ; Το ίδιο δεν έκαναν στην Ουκρανία με χιλιάδες θύματα στηρίζοντας ένα ναζιστικό καθεστώς για δημοκρατία της…σοκολάτας ;

Σίγουρα το καθεστώς Μαδούρο είχε μεγάλες δυσκολίες εξ αιτίας της άγριας οικονομικής πολεμικής που έχει δεχτεί εδώ και χρόνια, με συνέπεια μεγάλα τμήματα του λαού να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Αυτό κανείς δεν το αρνείται, αλλά ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό ; Αυτοί που δεν ανέχονταν ένα καθεστώς στην καρδιά της Λατινικής Αμερικής που να αψηφά την ηγεμονία των ΗΠΑ και το κυριότερο, να ελέγχει τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.

Κάποτε η Αμερική έφτιαχνε χούντες με τις οποίες είχε γεμίσει όλη την Νότιο Αμερική. Σήμερα προτιμά κάτι πιο όμορφο και πιο σύγχρονο, που κάνει την ίδια δουλειά με τις χούντες και κυρίως, είναι… «ντυμένο» με όμορφα συνθήματα για δημοκρατικές ελευθερίες και άλλα σχετικά.

Ω, ωραία μου «Δημοκρατία», για… λαούς προβάτων!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *