ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ : ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

5/5 (2)

Πραγματικά σκανδαλώδεις είναι οι όποιες συγκρίσεις των αποδοχών των «βολευτάδων» της… καλοπέρασης του ξευτελισμένου ελληνικού κοινοβουλίου, με την πραγματική οικονομική κατάσταση του ελληνικού λαού, που από τώρα και στο εξής θα υποφέρει αφάνταστα.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα : Ποσοστό της τάξης του 45% των συνολικών βουλευτικών αποδοχών παραμένει εκτός εφοριακής τσιμπίδας.

Αυτό σημαίνει πως οι βουλευτές αμείβονται με πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα από τις οποίες ένα πολύ μεγάλο μέρος δεν φορολογείται κάν.

Αντίθετα οι Έλληνες πολίτες έχουν μισθούς των 500-1000 ευρώ για τους οποίους στο τέλος φορολογούνται κιόλας.

Μάλιστα μετά από οδηγίες της οικονομικής υπηρεσίας του κοινοβουλίου οι περισσότεροι δήλωσαν στα “πόθεν έσχες” μόνο το φορολογητέο μέρος των συνολικών βουλευτών εσόδων τους με αποτέλεσμα να εμφανίσουν ποσά των 35 εως 38 χιλ ευρώ ενώ όσοι προτίμησαν τον παλαιότερο τρόπο καταγραφής εμφάνισαν σχεδόν διπλάσια εισοδήματα.

Για παράδειγμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε εισόδημα περίπου 31.500 ευρώ ενώ ο επίσης βουλευτής εκείνη την περίοδο Αδωνης Γεωργιάδης περίπου 69.000 ευρώ. Η διαφορά οφείλεται στο αφορολόγητο ποσόπου ο βουλευτής της ΝΔ έσπευσε να καταγράψει στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Επίσης, ο κ. Γιώργος Αμυράς, βουλευτής με το Ποτάμι το 2018 και σήμερα με την ΝΔ, δήλωσε το ελεγκτέο έτος συνολικό βουλευτικό εισόδημα ύψους 71.543 ευρώ. Στις παρατηρήσεις ωστόσο επισημαίνει μόνο τα 39.587 ευρώ φορολογούνται καθώς τα υπόλοιπα 31.955 ευρώ δεν θεωρούνται εισόδημα.

Αντίστοιχα ο κ. Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ) δήλωσε 43.569 ευρώ φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση και 35.032 ευρώ αφορολόγητα.

Στην περίπτωση δε του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, πάνω από το 50% των αποδοχών ήταν αφορολόγητα. Συγκεκριμένα δήλωσε περίπου 23 χιλ ευρώ καθαρό εισόδημα και περίπου 36 χιλ ευρώ που όπως σημειώνει “δεν θεωρείται εισόδημα και αφορά ποσό για κάλυψη εξόδων από την Βουλή των Ελλήνων”.

Να σημειωθεί ότι το σύνολο των βουλευτών λαμβάνει μηνιαίως:
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– 5.135 ευρώ ως ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση
– επίδομα γραφείου που κυμαίνεται από 664 ευρώ εως 831 ευρώ ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια

– ταχυδρομική ατέλεια ύψους 909 ευρώ
– έξοδα κίνησης που κυμαίνονται απο 291 ευρώ εως 648 ευρω ανάλογα με την απόστασης της εκλογικής περιφέρειας
– αποζημίωση ύψους 75 ευρώ για κάθε συμμετοχή σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ

Pronews
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *