ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤA ΜΠΑΓΙΑΤΙΚA ΦΡΕΣΚΑ, ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ… ΣΗΜΕΡΙΝΑ! (βίντεο)

5/5 (2)

urlΓράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μια ολόκληρη παράβιομηχανία ωραιοποίησης της εικόνας των οπωροκηπευτικών και όχι μόνον, έχει αναπτυχτεί τις τελευταίες δεκαετίες με αρνητικές όμως συνέπειες στους καταναλωτές, καθώς μπαγιάτικα μετατρέπονται σε ολόφρεσκα και ληγμένα σε… πρώτης ποιότητας.

Σπρέι σιλικόνης, χρωματιστές βαφές και ενέσεις. Τι δεν κάνουν αγρότες για να κάνουν μπαγιάτικα λαχανικά να φαίνονται φρέσκα.

Μια πρώτης χρήσεως ουσία είναι ο πράσινος μαλαχίτης, μια κατασκευαστική χρωστική ουσία που προστίθεται σε πράσινα λαχανικά για να τα κάνει να φαίνονται πιο ζωντανά, ελκυστικά και φρέσκα. Ενέσεις Oxytocin γίνονται απευθείας σε λαχανικά, όπως κολοκύθια, διογκώνοντας τα αυτά και άλλα σε μέγεθος κατά την διάρκεια της νύχτας, με κατάλληλες ένεσης ή σπρέι .Όλα θα φαίνονταν λαχταριστά με ωραίο χρώμα και θα είναι πλέον έτοιμα να αποσταλούν στην αγορά.

Την επόμενη φορά που θα βάλετε τα μεγαλύτερα, πιο γυαλιστερά ή «φρεσκότερα» λαχανικά στο καλάθι σας, σκεφτείτε τι μπορεί να έχουν προσθέσει σε αυτά.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις σε αυτό το βίντεο ενός αγρότη ακριβώς έξω από το Νέο Δελχί, θα μας δείξει αυτά τα πρόσθετα, ενέσεις και σπρέι που χρησιμοποιούνται για να κάνουν παλιά λαχανικά να φαίνονται φρέσκα. Και όπως αναφέρει ο ίδιος, αυτός δεν είναι ο μόνος που το κάνει αυτό. Όλοι οι αγρότες το κάνουν αυτό, λέει. Με την άνοδο του πληθωρισμού για να θρέψουν οικογένειες φτωχοί αγρότες ζητούν έξυπνες και πονηρές λύσεις, όπως λέει ο ίδιος, και έτσι δεν μένει άλλη επιλογή όταν μάλιστα και οι ίδιοι οι καταναλωτές απορρίπτουν τα φρέσκα και υγιεινά λαχανικά γιατί δεν είναι όμορφα σε εικόνα.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *