ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ

4.82/5 (11)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το κατρακύλισμα της τουρκικής λύρα με τις τελευταίες εξελίξεις έχει αρχίσει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στο οικονομικό θαύμα της τελευταίας δεκαετίας που είχε επιτευχτεί επί κυβερνήσεως Ερντογάν με σοβαρές συνέπειες στις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες της χώρας.

Έτσι μετά την βαριά υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του Ευρώ και του δολαρίου έρχεται τώρα σαν συνέπεια αυτής της εξέλιξης και χτύπημα από το ρωσικό ρούβλι έναντι του οποίου η τουρκική λίρα χάνει σε σχέση με την υποτίμηση του έναντι του δολαρίου μέρος της αξίας της.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στον τουρκικό τουρισμό αλλά βραχυπρόθεσμα από τα τουρκικά ΜΜΕ εκτιμάται ότι θα επηρεάσει αρνητικά τις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. παραπλανιτικός τίτλος «ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ». Η λίρα πέφτει γιατί ο Ερντογάν θέλει χαμηλά επιτόκια και άκρατο δανεισμό δηλαδή τυπώνει ψευτολίρες αβέρτα μέχρι να σκάσει οι οικονομία του – υπομονή και θα πέσει πολύ γέλιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *