ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΟΠΤΕΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΕΜΕΙΣ;;; (Βίντεο)

4.85/5 (13)

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Οι κόπτες χριστιανοί της Αιγύπτου που επιβιώσαν επί αιώνες μέσα σε μια φανατισμένη μουσουλμανική θάλασσα θεωρούντο\αι ότι είναι οι πεισματάρηδες στην πίστη του Χριστού.

Αυτό το πλήρωσαν συχνά με χιλιάδες μάρτυρες. Ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα της μεγάλης τους πίστης μετά την τραγωδία με το πούλμαν των πιστών που πήγαινε για προσκύνημα στην μονή του Αγίου Σαμουήλ, είναι το πώς υποδεχτήκαν τα τραγικά θύματα – μάρτυρες αυτής της σφαγής. Πώς νομίζατε εσείς ότι τα υποδεχτήκαν ; με θρήνους και οδυρμούς;

 

Ένας χαρακτηριστικός γάμος στους Κόπτες είναι ο γάμος της Zaghareet. Όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, με τον ίδιο πανηγυρικό τόνο από αυτόν τον γάμο υποδεχτήκαν την επικήδεια πομπή των θυμάτων του λεωφορείου.

Τα σώματα των νεκρών τα μετέφεραν στην εκκλησία και την ίδια ώρα που οι αλαλάζοντες γυναίκες θρηνούσαν με το δικό τους τρόπο, οι ιερείς τραγουδούσαν χαρμόσυνα τροπάρια για τους νυμφίους που θα πάνε στο παράδεισο.

Σε αυτήν την επικήδεια πομπή, οι κουμπάροι τον νυμφίων έψαλαν την χαρμοσύνη είδηση του γάμου των νεκρών θυμάτων με τον Παράδεισο. Σκηνές χαρακτηριστικές που δεν μπορεί να τις δει κανείς σε άλλες παρόμοιες θρησκευτικές τελετές.

 

Το πνευματικό μήνυμα όπως το παρουσίασαν οι Κόπτες, είναι ότι οι «νύφες» αυτές θυσιαστήκαν για τον ίδιο τον Ιησού Χριστό.

Οι περισσότεροι δυτικοί θα εκπλαγούν και θα νιώσουν ξένοι σε μια τέτοια επικήδεια πομπή, αλλά οι Κόπτες που θεωρούν και πιστεύουν τον άνθρωπο σαν εικόνα και ομοίωση του Χριστού, θεωρούν τα σώματα των μαρτύρων άγια και ιερά και ο θάνατος είναι η Ανάσταση τους.

Αν και πολλοί θα θεωρήσουν ότι μετά τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα κατά των χριστιανών Κοπτών θα επικρατήσει ο φόβος στις τάξεις τους και θα περιορίσουν τις θρησκευτικές τους εκδηλώσεις, για όσους τους ξέρουν όχι μόνο δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά η τραγωδία θα δυναμώσει πιο πολύ την πίστη τους.

Ο πιστός Κόπτης όταν φιλά το χέρι του ιερέα, το κάνει με μεγάλη πίστη και ο ιερέας θα του πλύνει τα πόδια με μεγάλη ταπείνωση.

Στη Δύση και σε μεγάλο μέρος και στην ορθοδοξία, έχει χαθεί σε μεγάλο ποσοστό αυτό το αίσθημα της θυσίας για την πίστη ενώ έχει εξαλειφτεί σχεδόν τελείως ο σεβασμός προς τους ποιμένες και σε αυτό φταίνε οι ίδιοι, που συχνά έχουν ξεπουλήσει την θρησκεία που υπηρετούν με συνέπεια σήμερα ο κόσμος να αιωρείται χαμένος σε ένα εσωτερικό κενό.

Πολλοί από την Δύση θα σπεύσουν να τους κατηγορήσουν για εικονολατρία στους μάρτυρες και τους άγιους τους, ακόμα και για ειδωλολατρικά έθιμα, αλλά οι ίδιοι oι ίδιοι οι δυτικοί έχουν στο Βατικανό τις μεγάλες εικόνες του αγίου Πέτρου και του αγίου Παύλου και κάποιων μαρτύρων που μαρτύρησαν με φρικτό τρόπο για την χριστιανική πίστη.

Ο Άγιος Παυλος αποκεφαλίζεται

Ο Άγιος Πέτρος σταυρώνεται

Ένας μάρτυρας τεμαχίζεται μέχρι θανάτου από παγανιστές

Στην σημερινή εποχή υπάρχει μια μεγάλη πολεμική και από τους προοδευτικούς αλλά και από τους μουσουλμάνους, και δεν είναι τυχαίο που αυτά τα δυο συναντιούνται, κατά των εικόνων και της απεικόνισης των βιβλικών γεγονότων, γιατί ο πιστός όταν τα προσκυνά αυτά αισθάνεται μέσα του να δυναμώνει το στοιχειό της πίστης του.

Η Νέα Τάξη θέλει με λύσσα να εξαφανιστούν όλα αυτά τα σύμβολα της πίστης στον Ιησού Χριστό, γιατί θέλει να καταστρέψει τον εσωτερικό κόσμο των χριστιανών και την ελπίδα τους για την μέλλουσα Βασιλεία των Ουρανών.

 

 

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *