ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ-ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ(Βίντεο)

5/5 (3)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Αν και ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που παίζουν με δισεκατομμύρια , το υποτιθέμενο εμβόλιο για τον κορωναϊό  ήδη έχει αρχίσει σε πολύγλωσσο επίπεδο η έντονη ψυχολογική πίεση προς τον κόσμο για να υποχρεωθεί να το δεχτεί θέλει δεν θέλει .

ENOCH POWELL: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ(Βίντεο)

http://nikosxeiladakis.gr/enoch-powell-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b1/

Δημοκρατικό; Το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών βρίσκεται σε παγερή κριτική λόγω κριτικής για μέτρα κορωναϊού.

Σε μια έκθεση στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, ένας επικεφαλής μονάδας επέκρινε έντονα τα μέτρα της κυβέρνησης και ως εκ τούτου έχασε τη θέση του. Τι επέκρινε; Ήταν κατάλληλη η κριτική; Και πώς αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης;

Ανώτερος αξιωματούχος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών (τελικά, επικεφαλής της μονάδας «Διαχείριση Κρίσεων», η οποία υποτίθεται ότι χτίζει «τη δική του ικανότητα αξιολόγησης»), επέκρινε έντονα τα μέτρα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης εναντίον της Κορώνα σε μια έκθεση 86 σελίδων. Μίλησε για «ψεύτικο συναγερμό» και χαρακτήρισε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως τον «μεγαλύτερο παραγωγό πλαστών ειδήσεων». Σκληρές ειδήσεις που πρέπει να δούμε πιο προσεκτικά.

Η έκθεση σχετικά με αυτό εμφανίστηκε σε δύο λεπτομερή άρθρα στο διορατικό Tichy. Η σελίδα περιέχει την αναφορά που έστειλε ο ίδιος ο συγγραφέας σε πολλούς παραλήπτες μέσω email (δυστυχώς, ο Tichy δεν το έβαλε στο διαδίκτυο). Η έκθεση μπορεί να ονομαστεί «επιστολή επωνυμίας». Τα δύο άρθρα του Tichy’s Insight, τα οποία περιέχουν λεπτομερή αποσπάσματα, βρίσκονται παρακάτω. Ως εκ τούτου, θέλουμε να περιοριστούμε σε μια περίληψη των δηλώσεων της έκθεσης, όποιοι θα ήθελαν να διαβάσουν όλες τις λεπτομέρειες, τα άρθρα του Tichy συνιστώνται.

https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/exklusiv-auf-te-ein-vorwurf-koennte-lauten-der-staat-hat-sich-in-der-coronakrise-als-einer-der-groessten-fake-news-produzenten-erwiesen/

https://www.tichyseinblick.de/tichys-einblick/brisante-studie-aus-dem-bmi-teil-2-massive-interne-kritik-an-rki-und-bundesregierung/

Ουσιαστικά, ο συντάκτης της πυροσβεστικής επιστολής κατηγορεί την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου του ότι υπερβάλλει τον κίνδυνο που θέτει ο κορωναϊός. Κατά τη γνώμη του, η ζημιά που προκαλείται από τους περιορισμούς του κορωναϊού είναι τώρα πολύ μεγαλύτερη από τη ζημία που προκαλείται από τον ιό του κορωναϊόύ. Και όπως ισχυρίζεται είναι καλά επιχειρήματα.

Τα τρέχοντα δεδομένα για τον κορωναϊό είναι άσχημα. Όλα δείχνουν πόσο αμφιλεγόμενη και συναισθηματική είναι η συζήτηση, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη βασική θέση: η κατάσταση των δεδομένων είναι κακή, τα δεδομένα είναι ανακριβή και δεν μπορούν να συγκριθούν. Δεν έχουν ουσιαστικά κανένα νόημα.

Το αναμενόμενο ποσοστό θανάτου δεν μπορεί να εκτιμηθεί σοβαρά. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι θα υπάρχουν αριθμοί μεταξύ κάτω των 5.000 και έως 125.000 ασθενών που θα πεθάνουν / έχουν ήδη πεθάνει ως αποτέλεσμα της αναβαλλόμενης χειρουργικής επέμβασης. «

Και δεδομένου ότι τα νοσοκομεία περιόρισαν επίσης προγράμματα πρόληψης και παρακολούθησης (για παράδειγμα, για τον καρκίνο), συνεχίζει:

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι περιορισμοί διαθεσιμότητας των κλινικών θα οδηγήσουν επίσης στον πρόωρο θάνατο των ασθενών. Είναι δύσκολο να προβλεφθεί αυτό το αποτέλεσμα. Εμπειρογνώμονες που σχολίασαν το γεγονός ότι έως και αρκετές χιλιάδες επιπλέον θάνατοι αναμενόταν να πεθάνουν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 ή θα συνεχίσουν να το κάνουν. »

Γράφει για περιορισμούς στη φροντίδα:

«Η μείωση του επιπέδου που εξαναγκάστηκε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 (έπρεπε) να προκάλεσε πρόωρους θανάτους. Για 3,5 εκατομμύρια άτομα που χρειάζονται περίθαλψη, ένα επιπλέον ποσοστό θανάτου του ενός δέκατου του ποσοστού θα οδηγούσε σε επιπλέον 3.500 θανάτους. Ελλείψει ακριβέστερων εκτιμήσεων, δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν περισσότεροι ή λιγότεροι. »

Επανειλημμένα επισημαίνει ότι οι αριθμοί είναι ανακριβείς ή καθαρές εκτιμήσεις. Αλλά: Οι περισσότεροι από τους αριθμούς κορωναϊού είναι επίσης. Ο επίσημος αριθμός θανάτων από κορωναϊό στη Γερμανία είναι πιθανό να διογκωθεί, διότι κάθε αποθανών άτομο με λοίμωξη από κορώνα υπολογίζεται ως θάνατο κορωναϊού. Εάν κάποιος μετρούσε με αυτόν τον τρόπο, τότε με το κρυολόγημα, θα είχαμε τόσους » νεκρούς από κρυολογήματα » στη Γερμανία. Δεν θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο από τον κορωναϊό, απλώς θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα επίσημα στοιχεία είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα και πιθανώς υπερβολικά.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τους αριθμούς που αναφέρει και το επισημαίνει ο ίδιος. Η Γερμανία έχει σήμερα περίπου 7.500 επίσημα θύματα κορωναϊού. Το ζήτημα είναι αν υπάρχουν τόσο λίγα επειδή οι ενέργειες της κυβέρνησης ήταν τόσο επιτυχημένες, είτε αν υπάρχουν τόσο λίγα επειδή ο κορωναϊός είναι τόσο ακίνδυνος. Λόγω της κακής κατάστασης δεδομένων, κανείς δεν έχει πραγματική απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Επομένως, τα επιχειρήματα του συντάκτη της επιστολής δεν είναι άχρηστα, αντίθετα: με κάθε θέμα (και ειδικά με δραστικά μέτρα όπως στην περίπτωση του κορωναϊού) θα πρέπει να είναι δυνατή μια ανοιχτή συζήτηση και τα επιχειρήματά του να είναι έτοιμα, γιατί με κάθε μέτρο πρέπει να κάνετε έναν «υπολογισμό κόστους-οφέλους».

Αυτό μπορεί να ακούγεται κυνικό όταν πρόκειται για την ανθρώπινη ζωή. Αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Εάν δεν κάνετε τίποτα μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο, όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα, πρέπει να σταθμίσετε τα πράγματα. Αυτό είναι αναπόφευκτο και αν δεν είστε έτοιμοι για αυτό, θα πρέπει να αναζητήσετε δουλειά μακριά από την πολιτική εξουσία.

Η κατηγορία ότι οι πολιτικοί είχαν πανικοβληθεί δεν είναι καινούργια και δεν είναι αβάσιμη: εάν δεν είχαν κάνει τίποτα και είχαν σκοτώσει πολλούς ανθρώπους, σίγουρα θα είχαν εξαιρεθεί. Είναι ανθρώπινη η φύση να αντιδρά συχνά ώστε να μην κατηγορείται για αδράνεια.

Ο συγγραφέας δεν επικρίνει την κυβέρνηση για το ότι αποφάσισε τους περιορισμούς, την κατηγορεί ότι δεν εξέτασε στη συνέχεια εάν τα μέτρα θα έχουν χειρότερες συνέπειες από τον ίδιο τον κορωναϊό. Για τον Tichy, η περίληψη έχει ως εξής:

«Το γεγονός ότι ο φερόμενος ψευδής συναγερμός παρέμεινε απαρατήρητος για εβδομάδες οφείλεται ουσιαστικά στο γεγονός ότι το ισχύον πλαίσιο δράσης από την ομάδα κρίσης και τη διαχείριση κρίσεων σε μια πανδημία δεν περιέχει κατάλληλα μέσα ανίχνευσης που ενεργοποιούν αυτόματα συναγερμό και ξεκινούν τον άμεσο τερματισμό των μέτρων μόλις είτε μια προειδοποίηση πανδημίας αποδείχθηκε ψευδής συναγερμός ή είναι προβλέψιμο ότι οι παράπλευρες ζημίες – και ιδίως μέρη που καταστρέφουν την ανθρώπινη ζωή – απειλούν να γίνουν μεγαλύτερες από την υγεία και ιδίως το θανατηφόρο δυναμικό της υπό εξέταση ασθένειας. »

Η ίδια η έκθεση λέει κυριολεκτικά:

«Η διαχείριση κρίσεων και οι πολιτικοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστια μη αποτρέψιμη ζημιά στην κοινωνία μας, η οποία μπορεί να υπερβεί κατά πολύ το δυναμικό του κοραναϊού και να προκαλέσει αδιανόητο πόνο. Η σταθερότητα της κοινότητάς μας και η ύπαρξη της κρατικής μας τάξης μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο. Το κράτος αντιμετωπίζει υψηλές αξιώσεις αποζημίωσης λόγω προφανών λανθασμένων αποφάσεων. »

Στα μάτια μου, τα αποσπάσματα στα οποία αναφέρει ότι κανείς δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τις συνέπειες των μέτρων που ελήφθησαν στις συνεδρίες για το θέμα είναι τρομακτικά:

Επίσης, επικρίνει το Ινστιτούτο Robert Koch:

«Τα δεδομένα που παρέχονται από το RKI δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη λήψη αποφάσεων. Οι αξιολογήσεις RKI δεν καλύπτονται από τα παρεχόμενα δεδομένα. Οι βαθμολογίες είναι συχνά κερδοσκοπικές, μερικές φορές αβάσιμες. Δυστυχώς, η έκθεση διαχείρισης της ομάδας κρίσης συνίσταται αποκλειστικά στην προετοιμασία αυτών των δεδομένων. Είναι απαραίτητο να ζητήσετε συγκεκριμένα δεδομένα από το BMG (Υπουργείο Υγείας) ή να τα λάβετε από το BMI (Υπουργείο Εσωτερικών) προκειμένου να εκτιμήσουμε επιτέλους τους κινδύνους του κοροναϊού στην κοινωνία μας με εύλογη ακρίβεια και μπορεί να βασίσει τα μέτρα σε αυτήν την αξιολόγηση. Η μονόπλευρη χρήση δεδομένων και αξιολογήσεων του RKI για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη διαχείριση κρίσεων είναι απαράδεκτη δεδομένης της ποικιλίας των διαθέσιμων ινστιτούτων, εγκαταστάσεων και εμπειρογνωμόνων. «

Ίσως έχει δίκιο, διότι κάποιος πιστεύει ότι τα υπουργεία διαθέτουν επίσης την απαραίτητη επαγγελματική εμπειρογνωμοσύνη για να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Εάν βασίζονται άκριτα σε εξωτερικές πληροφορίες, αυτό σημαίνει ότι εδώ και μερικές εβδομάδες το RKI κυβερνά τη χώρα και όχι την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αυτό θα ήταν όμως ένα πραγματικό σκάνδαλο, επειδή δεν θεμελιώθηκε ούτε επιλέχθηκε για αυτό. Εξάλλου, κάπου ακούστηκε ότι υπάρχει δημοκρατία στη Γερμανία και ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση κυβερνά και φέρει ευθύνη και όχι οποιοδήποτε ινστιτούτο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κορωναϊός και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επί του παρόντος ένα θέμα με έντονη και συναισθηματική συζήτηση. Αλλά οι δηλώσεις του συγγραφέα από το Υπουργείο Εσωτερικών, φαίνονται κατανοητές και πρέπει να συζητούνται ανοιχτά τόσο εσωτερικά σε κυβερνήσεις και υπουργεία, όσο και στην κοινωνία. Μπορείτε να αντικρούσετε τις διατριβές και τα επιχειρήματά σας, αλλά μια συζήτηση (ειδικά εάν η χώρα χαρακτηρίζεται ως «δημοκρατική») δεν πρέπει να είναι μόνο δυνατή αλλά απαραίτητη.

Αλλά αυτό δεν συνέβη. Αντ ‘αυτού, ο άντρας απομακρύνθηκε από τη θέση του. Δεν αμφισβητείται η αυθεντικότητα της επιστολής «φωτιάς», το Υπουργείο αντ ‘αυτού ενημέρωσε ότι δεν ζητήθηκε από τον συγγραφέα να γράψει «μια τέτοια ανάλυση» και ήταν «η προσωπική του άποψη, όχι αυτή του Ομοσπονδιακού Υπουργείου».

Είναι ενδιαφέρον ότι ο SPIEGEL βλέπει ξανά τον εαυτό του ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Αντί να αναφέρει την επιστολή πυρκαγιάς και το επιχείρημά της (το οποίο θα μπορούσε τότε να αμφισβητηθεί με την ευκαιρία), ο SPIEGEL βρίσκεται απόλυτα στο Υπουργείο:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPIEGEL, λέγεται ότι έστειλε το 80 σελίδων χαρτί εσωτερικά και εξωτερικά σε έναν μεγάλο διανομέα. Το Σαββατοκύριακο κατέληξε στη δεξιά συντηρητική πλευρά «Tichy insight» – όπου ο ομιλητής απεικονίζεται ως ένα είδος καταγγέλλοντος. «

Οι συνθέσεις δείχνουν την πρόθεση του SPIEGEL . Η διορατικότητα του Tichy αναφέρεται ως «δεξιός συντηρητικός» (που στα μάτια του Spiegel είναι «άσχημος») και περιγράφεται από τους «δεξιούς συντηρητικούς» ως «ένα είδος καταγγέλλοντος», μια φράση ότι ο αναγνώστης είναι επίσης αρνητικός για την έκθεση και ο συντάκτης του πρέπει να ψηφίσει. Θα ήταν πραγματικό να περιγράψουμε τα επιχειρήματα του συγγραφέα και να τα αντικρούσουμε. Αυτό που κάνει ο SPIEGEL είναι να επηρεάσει τους αναγνώστες του στην κατεύθυνση που επιθυμεί.

Από όσο γνωρίζουμε, η ταυτότητα του συγγραφέα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα με τον Tichy, ηγήθηκε μιας διάλεξης · σύμφωνα με τον Spiegel, ήταν απλός ομιλητής. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε στον SPIEGEL :

 «Η εφημερίδα έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα λένε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και το Ινστιτούτο Robert Koch για το Covid-19».

Αλλά αυτό πρέπει να επιτρέπεται σε μια δημοκρατία ή όχι; Και τι λέει για τις συνθήκες στο Υπουργείο Εσωτερικών, εάν δεν υπάρχει ανεκτή διαφωνία απόψεων; Ακόμα περισσότερα: Πώς θέλετε να βρείτε καλές λύσεις σε προβλήματα εάν δεν ακούτε όλες τις απόψεις και τα επιχειρήματα;

Corona nur ein Fehlalarm? Prinz (PI-News) über den Leak-Skandal aus dem Bundesinnenministerium

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *