ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΟΔΥΝΗΡΟ ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ…ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

5/5 (8)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδακης

Δεν ξέρω αν έχουν συνειδητοποιήσει όλοι όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και αυτοί που εκκλησιάζονται αλλά και οι άλλοι που δεν εκκλησιάζονται, ότι το θέμα της αναγνώρισης από την Ελλαδική εκκλησία των σχισματικών της Ουκρανίας, οδηγεί όχι μόνο σε ένα ανεπανάληπτο σχίσμα, αλλά έχει τεράστιες επιπτώσεις όχι μόνο στον εκκλησιαστικό  αλλά στον πολιτικό χώρο, την ίδια στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή μας συμβαίνουν άκρως επικίνδυνες και καταλυτικές εξελίξεις.

Η απόφαση της ελληνικής ιεραρχίας, που μάλιστα πάρθηκε με πονηρό και ανορθόδοξο τρόπο, γιατί όπως κατήγγειλαν οι Κυθήρων και Μεσογαίας δεν έγινε ψηφοφορία να αναγνωριστεί η σχισματική και αναθεματισμένη από το Πατριαρχείο Μόσχας εκκλησία της Ουκρανίας, που ούτε το εκεί σχισματικό Πατριαρχείο Ουκρανίας πλέον δεν την αναγνωρίζει, θα έχει καταστροφικότατες συνέπειες.

Η πλήρης σύμπλευση πλέον του Ιερωνύμου με τον Βαρθολομαίο, καθώς μετέχει μαζί του στην λειτουργία της Αχειροποίητου στην Θεσσαλονίκη, φέρνει αυτομάτως την διακοπή μνημόνευσης του από το Πατριαρχείο Μόσχας και άλλο ένα οδυνηρό σχίσμα. Η ελλαδική εκκλησία μόνη της αναγνωρίζει το ολέθριο ατόπημα του Βαρθολομαίου, καθώς καμία άλλη ορθόδοξος εκκλησία, ούτε ακόμα ο Αλβανίας και ο Κύπρου, που συμβαδίζουν με τον Βαρθολομαίο, δεν προχώρησαν σε αυτή την ολίσθηση.

Από εδώ και πέρα η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο χειρότερη. Είναι αμέτρητοι οι ιερείς, ιερομόναχοι και μοναχοί, όπως και κάποιοι μητροπολίτες και θεολόγοι και κυρίως η πλειοψηφία των πιστών που δεν συντάσσεται με αυτό το ολέθριο αντικανονικό ατόπημα. Θα έχουμε και άλλες πολλές διασπάσεις μέσα στην ίδια την ελλαδική εκκλησία.

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από πρωτοφανείς κινδύνους για την ίδια την ύπαρξη της, ο Βαρθολομαίος και ο Ιερώνυμος οδηγούν την ελλαδική εκκλησία και συνεπώς και την χώρα, αυτό μάλλον δεν το έχουν καταλάβει ακόμα και αυτοί που δεν πηγαίνουν στις εκκλησίες, σε δρόμους οδυνηρής απομόνωσης που θα φέρει τα μύρια κακά στην εξωτερική μας πολιτική, αλλά και γενικότερα στην πορεία και στην ύπαρξη της χώρας.

Εδώ δυστυχώς θα θυμηθούμε μόνο τις προφητείες του αγίου Πατροκοσμά για το ιερατείο των εσχάτων χρόνων.
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός :
«Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων» προφητεύει για τα έσχατα χρόνια ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *