ΚΑΙ…«ΑΓΡΙΟΣ» ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

5/5 (3)

Πάντως εμείς θα συνεχίσουμε να λατρεύουμε…τα τουρκικά σήριαλ.

Εκτός από την συνεχιζόμενη και διευρυνόμενη τουρκική προκλητικότατα, παράλληλα εξελίσσεται και ένας ψυχολογικός πόλεμος από την άλλη πλευρά του Αιγαίου με κύριο σκοπό να καταρρακώσει το όποιο φρόνημα της ελληνικής πλευράς.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak με άρθρο της προσπαθεί να υποβαθμίσει την ελληνική άσκηση »Καταιγίδα» σχολιάζοντας πως το Πολεμικό ναυτικό έβγαλε τα μισά πλοία από τα τουρκικά ενώ τα τουρκικά UAVS παρακολουθούσαν ανενόχλητα. Τέλος κατηγορούν το ΠΝ ότι προσπάθησε να αντιγράψει την τουρκική άσκηση »Θαλασσόλυκος»

Βέβαια το δημοσίευμα έκρυβε μεγάλες δόσεις υπερβολείς καθώς αν και πράγματι τα πλοία στο »Θαλασσόλυκο» ήταν τα διπλάσια, η τουρκική άσκηση είχε άλλο προσανατολισμό. Επίσης το ΠΝ δεν προσπαθούσε να αντιγράψει καμία τουρκική άσκηση αφύ η άσκηση »Καταιγίδα» γίνεται κάθε χρόνο. Όσον αφορά τα UAVS πράγματι η Τουρκία υπερτερεί στο συγκεκριμένο τομέα.

Συγκεκριμένα το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει: Ενώ ο Θαλασσόλυκος 2019 εκτελέστηκε σε όλα τα νερά του Αιγαίου, εκτός από τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα,η »Καταιγίς» , περιοριζόταν μόνο στα νότια του Αιγαίου Ο αριθμός των ελληνικών πολεμικών πλοίων που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν μόνο τα μισά τουρκικά πολεμικά πλοία στο »Θαλασσόλυκο».

Όλες οι 19 ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού ναυτικού συμμετείχαν στην άσκηση. Επιπλέον, τα σύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Bayraktar του Ναυτικού πραγματοποιούσαν διαρκή περιήγηση στον ουρανό του Αιγαίου. Από την άλλη πλευρά, τα μόνα UAV που οι Έλληνες μπορούσαν να πετάξουν στις ασκήσεις τους ήταν μικροσκοπικά «drones».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *