Καινούρια λοκντάουν για να σώσουμε τώρα τον πλανήτη γη;;

5/5 (2)

Από την αρχή της πανδημίας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει παράσχει στα κράτη EIGHTZIGοικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 87,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων – δηλωμένη ρητά ως «COVID-19 Financial Assistance and Debt Service Relief» – εν μέρει ως δάνεια, εν μέρει με τη μορφή ελάφρυνσης του χρέους.

Μόνο η Χιλή έλαβε 23,9 δισεκατομμύρια δολάρια, το Περού 11 δισεκατομμύρια, η Κολομβία 10,8, η Αίγυπτος 8, η Ουκρανία 5, η Νότια Αφρική 4,3, η Νιγηρία 3,4, η Ιορδανία 1,7, το Πακιστάν 1,4.

Το ΔΝΤ δικαιολογεί τα γενναιόδωρα δώρα του με τη μέγιστη προσοχή:

Οι φτωχές χώρες πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις τρομερές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Μόνο οι »συνωμοσιολόγοι’‘ ενοχλούνται από το γεγονός ότι το ΔΝΤ ξεχνά να αναφέρει:

Οτι η οικονομική συνολική απώλεια δεν προκλήθηκε από την «οργή» μιας αποκαλυπτικής συμμορίας δολοφόνων, αλλά από μια υπερδραστήρια διαχείριση κρίσεων που δεν είναι κατάλληλη για τον πραγματικό κίνδυνο και που έχει ξεχάσει πότε πρέπει να σταματήσει.

Στην πραγματικότητα, τα κεφάλαια του ΔΝΤ σε καμία περίπτωση δεν ρέουν άνευ όρων, αποκλειστικά προσανατολισμένα στις ανάγκες εκείνων που πρέπει να γίνουν ευτυχείς.Το δώρο είναι δηλητηριασμένο, δηλαδή συνδέεται με μία προϋπόθεση: όποιος θέλει να το πάρει πρέπει να καταπολεμήσει την επιδημία όπως το ορίζει  ο ΠΟΥ.

Για το ΔΝΤ συγκαταλέγεται κάποια χώρα μεταξύ των «συνθηκών υποστήριξης» όταν «υπάρχει κατάλληλη πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης» (12). Τα χρήματα του ΔΝΤ είναι διαθέσιμα μόνο μετά από μια θετική «εκτίμηση της αιτιώδους επίδρασης των μέτρων περιορισμού στις λοιμώξεις».

Αρα με την κρίση της πανδημίας όλες οι χώρες μπαίνουν στο ΔΝΤ Εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Πάμε να δούμε τι σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΗΒ.

Χρηματοδότηση της ατζέντας του 2030 μέσω του Covid-19 και μετά

»Η πανδημία έχει εκθέσει οδυνηρά τις ευπάθειές μας. Ενώ παραμένουμε δεσμευμένοι να αντιμετωπίσουμε τις άμεσες επιπτώσεις της, πρέπει επίσης να αδράξουμε αυτήν την ευκαιρία για να δημιουργήσουμε πιο πράσινες, υγιέστερες, πιο περιεκτικές και ανθεκτικές οικονομίες και κοινωνίες και να επιταχύνουμε την πρόοδο προς τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης και τη συμφωνία του Παρισιού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υπερήφανο που ηγείται της ομάδας συζήτησης Recovering Better for Sustainability. Από τις κυβερνήσεις στον ιδιωτικό τομέα έως την κοινωνία των πολιτών, είμαστε όλοι υπεύθυνοι και πρέπει να συνεργαστούμε στο πνεύμα της παγκόσμιας αλληλεγγύης, για να οδηγήσουμε τις αλλαγές που θέλουμε να δούμε.

Από τις εκατοντάδες ιδέες πολιτικής που μας προτείνονται, έχουμε δώσει προτεραιότητα σε πραγματικά μετασχηματιστικές δράσεις. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτήν την ευκαιρία για να προσδιορίσω μερικές από τις βασικές προτεραιότητές μας.

Χρειαζόμαστε μια ανάκαμψη που επιτρέπει την ανθεκτική στο κλίμα ανάπτυξη, (προσέξτε την λέξη ανθεκτική)προστατεύει τη βιοποικιλότητα μας και προωθεί βιώσιμους τρόπους ζωής. Ως εκ τούτου, είναι κρίσιμο τα κράτη μέλη να παρέχουν ενημερωμένες και βελτιωμένες εθνικά καθορισμένες συνεισφορές, να τις ενσωματώνουν στα σχέδια ανάκτησης και να δεσμεύονται να ευθυγραμμίσουν τις δαπάνες τους με τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να προωθήσει όλες αυτές τις ενέργειες.

Είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ ότι δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία ισχυρών και ανθεκτικών συστημάτων υγείας, υποστηριζόμενα από την καθολική κάλυψη υγείας, που προσφέρουν καλύτερη υγεία για όλους και αντέχουν στις απειλές. Το ΗΒ υποστηρίζει τις χώρες να το κάνουν αυτό αντιμετωπίζοντας τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες επιπτώσεις της πανδημίας, έχοντας ήδη δεσμεύσει 774 εκατομμύρια λίρες για την αντιμετώπιση του COVID-19.»

Είστε έτοιμοι για τα κλιματικά locdowns ;

Ενώ η παγκόσμια ελίτ, για το καλό του κλίματος, πιέζει τις μάζες του πληθυσμού για τη βρώση εντόμων και την παραμονή τους στο σπίτι ώστε να σωθεί η Γη , αξίζει να θέσουμε το ερώτημα: Τι θα είναι αρκετό ; Με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός να πλησιάζει τον  Απρίλιο, θα αρχίσουμε να ακούμε όρους όπως «Κλίματική Δικαιοσύνη» (Climate Equity) και «Επαναφορά του Κλίματος» (Climate Reset) – μια ερμηνεία  της Μεγάλης Επαναφοράς (Great Reset)  του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF)  – ακόμα πιο συχνά.
Πιθανότατα θα αρχίσουμε επίσης να ακούμε εκκλήσεις για κλιματικά lockdowns. Ξέρω, αυτή τη στιγμή ακούγεται εντελώς παράλογο, αλλά δεν βρίσκουν πάντα αυτές οι τρελές  ιδέες έναν τρόπο για να κυκλοφορήσουν και να επικρατήσουν; Δεκαπέντε ημέρες για να επιβραδύνουμε τον ήλιο! ( σ.ι. όπως ακοκούγαμε «Δεκαπέντε ημέρες για να επιβραδύνουμε τον Covid-19» , αλλά πέρασε ένας χρόνος).
Η πιθανότητα για κλιματικά lockdowns έχει ήδη εκφραστεί από μερικούς από τους μεγαλύτερους στοχαστές μας. Βλέπουν τη συρροή των  παγκόσμιων κρίσεων ως ευκαιρία. Η τέλεια καταιγίδα που προκαλείται από τον COVID-19 και η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση που προκύπτει ,τους προσφέρουν την ευκαιρία να πράξουν αυτό που θεωρούν ( τα κλιματικά lockdowns ) ως μια τολμηρή και δραματική πράξη για να σώσουν τον πλανήτη. 

«Με  ένα «κλιματικό lockdown», οι κυβερνήσεις θα περιορίσουν τη χρήση ιδιωτικών οχημάτων, θα απαγορεύσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, και θα επιβάλλουν ακραία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων θα πρέπει να σταματήσουν τις γεωτρήσεις. Για να αποφύγουμε ένα τέτοιο σενάριο, πρέπει να αναθεωρήσουμε τις οικονομικές μας δομές και να κάνουμε τον καπιταλισμό διαφορετικά.

Η ιδέα του «να κάνουμε τον καπιταλισμό διαφορετικά» είναι η ρητορική της εκστρατείας πίσω από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για ενθάρυνση του Great Reset  (ένας άλλος όρος για την εφαρμογή του παγκόσμιου μαρξισμού).Η συνέχεια στο άρθρο,
Είστε έτοιμοι για τα κλιματικά locdowns ;

Το μαφιόζικο χαρτί μοντελοποίησης

Ο John Edmunds βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.

Όλοι αυτοί οι δεσμοί δεσμεύουν τους Έντμουντς, Φέργκιουσον, Χόπκινς – και τα υπόλοιπα άτομα του μαφιόζικου χαρτιού μοντελοποίησης σε όλο τον κόσμο – με τις προσφορές των κυβερνήσεων, της Big Pharma, του Μπιλ Γκέιτς και άλλων ισχυρών παικτών. 

Εξυπηρετούν την ”μεγάλη δύναμη”, όχι το κοινό καλό.

Τόσα στοιχεία επιστημονικά, κι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν για τεστ και εμβολιασμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Είναι ένας από το μαφιόζικο χαρτί μοντελοποίησης.

Ο καθηγητής του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι βασικός κυβερνητικός σύμβουλος μέσω της συμμετοχής του σε ισχυρές επιτροπές και οργανισμούς. Ο Edmunds ήταν επίσης συν-συγγραφέας  ενός από τα  πρωταρχικά έγγραφα μοντελοποίησης  που χρησιμοποιήθηκαν για να πείσουν τις μάζες ότι η επαγρύπνηση εναντίον του Variant of Concern (VOC) B.1.1.7 πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητά τους.

Varianant of Concern 202012/01 , συντομογραφία VOC-202012/01 (επίσης γνωστό ως 20I / 501Y.V1 , γενεαλογία Β.1.1.7 ή συνήθως ως βρετανική παραλλαγή, είναι μια παραλλαγή του SARS -CoV-2 , ο ιός που προκαλεί COVID-19.

Ο Edmunds συνέγραψε μια αναφορά με μεγάλη επιρροή στις  21 Ιανουαρίου 2021, η  οποία κατέληξε στο συμπέρασμα: ”Υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα το VOC B.1.1.7 να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με ιούς εκτός VOC”.

Επιπλέον, ο Έντμουντς μιλά συχνά στους δημοσιογράφους για τη  θνητότητα της νέας παραλλαγής . Τους λέει ότι θα συμβεί ” καταστροφή” εάν οι υποχρεωτικοί εγκλεισμοί μειωθούν σύντομα, γιατί αυτό που πρέπει πρώτα να γίνει είναι να ” εμβολιαστούν  πολύ, πολύ, πολύ περισσότεροι από τους ηλικιωμένους».

Ακολουθήστε τα Ταμεία τις χρηματοδοτικές επενδύσεις, Funds

Ο Edmunds είναι επίσης σύζυγος κάποιας που, τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του 2020, ήταν υπάλληλος της GlaxoSmithKline και κατείχε μετοχές στην εταιρεία. (Αν και ο Edmunds δεν το αποκαλύπτει σε καμία από τις συνεντεύξεις του στα μέσα ενημέρωσης που έχω διαβάσει και παρακολουθήσει.)

Σύμφωνα με ένα άρθρο της Daily Telegraph του  Απριλίου 2020, η σύζυγός του είναι η Jeanne Pimenta και εργάζεται στην GSK. Ωστόσο, στο άρθρο της  Daily Telegraph ο  Edmunds λέει ότι η σύντροφός του είχε παραιτηθεί πρόσφατα από την GSK. Δεν είναι λοιπόν σαφές εάν εργάζεται εκεί ή όχι. Το μόνο προφίλ της Jeanne Pimenta στο LinkedIn  που βρήκα δείχνει ότι είναι επί του παρόντος διευθυντής επιδημιολογίας στη GSK. Ωστόσο,  το προφίλ ResearchGate της Jeanne Pimenta  λέει ότι είναι επιδημιολόγος στη BioMarin Pharmaceutical, μια εταιρεία που παράγει  πολύ ακριβά  φάρμακα για σπάνιες γενετικές ασθένειες. (Θα έχω λίγο περισσότερα για τον Edmunds και το εαν  είναι παντρεμένος με ένα παρόν ή πρώην υπάλληλο της Glaxo αργότερα σε αυτό το άρθρο.) 

Σε κάθε περίπτωση, η Glaxo επιτυγχάνει στρατηγική οικονομική επιτυχία. Στις 3 Φεβρουαρίου  η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την εταιρεία εμβολιασμού mRNA CureVac για να δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ – περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ – για να κάνει εμβόλια για τις νέες παραλλαγές. Αυτό τους δίνει αποτελεσματικά το πλεονέκτημα των νεοεισερχομένων στα εμβόλια για τις νέες παραλλαγές (και για ”ενισχυτικά” πλάνα μετά από τους αρχικούς γύρους εμβολιασμού).

Η Glaxo συνεργάζεται επίσης με το CureVac για να αντλήσει, αργότερα φέτος,  100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 πρώτης γενιάς CureVac που ονομάζεται «CvnCoV».

Και φυσικά η Glaxo μαζί με μια άλλη διεθνή φαρμακευτική εταιρεία, την Sanofi, σύντομα θα παράγει τεράστιες ποσότητες εμβολίου για τον μη παραλλαγμένο κοροναϊό:100 εκατομμύρια δόσεις μόνο για τις ΗΠΑ . Η υποτιμημένη ανακοίνωση  της εταιρείας  στις 3 Φεβρουαρίου σχετικά με τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ανέφερε ότι ”θα συνεχίσει να αναμένει σημαντική βελτίωση των εσόδων και των περιθωρίων”, επειδή ”χτίζουν έναν αγωγό βιοφάρμα υψηλής αξίας”

Η Glaxo και  άλλες φαρμακευτικές εταιρείες  είναι καλλυμένες, έχουν ασυλία  έναντι των αποζημιώσεων σε άτομα που τραυματίστηκαν ή πέθαναν από τα εμβόλια COVID-19. Οι κυβερνήσεις  – δηλαδή, εμείς οι φορολογούμενοι – θα πληρώσουμε αντ ‘αυτού.

Και αυτό είναι μόνο μέρος του ιστού των χρημάτων και της επιρροής που περιβάλλει τους Edmunds και άλλους βασικούς παίκτες στο παιχνίδι μοντελοποίησης, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ υψηλού προφίλ ατόμου που ονομάζεται Neil Ferguson (περισσότερα για το Ferguson παρακάτω).

[Σημειώστε ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2021, μια ερευνητική έκθεση στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων  Welt Am Sonntag  (που μεταφράζεται στον  κόσμο την Κυριακή ) αποκαλύπτει  μια άλλη ώθηση για τις άγριες ανακριβείς μοντελοποιήσεις που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να διατηρήσουν τους πληθυσμούς σε κατάσταση φόβου και ελέγχου. Το γερμανικό άρθρο περιγράφει πώς, τον Μάρτιο του 2020, κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσκάλεσαν ”κορυφαίους επιστήμονες από διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Μαζί, έπρεπε να παράγουν μια [μαθηματική μοντελοποίηση] χαρτί που θα χρησιμεύσει ως νομιμοποίηση για περαιτέρω σκληρά πολιτικά μέτρα.” Αυτοί οι επιστήμονες έγραψαν υπάκουα ένα έγγραφο μοντελοποίησης για το κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο. Το τότε μυστικό έγγραφο ισχυρίστηκε ότι εάν αρθούν αμέσως τα μέτρα των υποχρεωτικών φυλακίσεων, μέχρι και ένα εκατομμύριο Γερμανοί θα πεθάνουν από την COVID-19, μερικοί ”αγωνιούν στο σπίτι, για να αναπνεύσουν”, αφού απομακρύνθηκαν από τα γεμάτα νοσοκομεία.

Ο Έντμουντς εμπλέκεται βαθιά στον κόσμο των εμβολίων

Ένα από τα πιο ισχυρά έγγραφα μοντελοποίησης μέχρι σήμερα στο Β.1.1.7 γράφτηκε από τον Edmunds και άλλα μέλη του Κέντρου Μαθηματικής μοντελοποίησης μολυσματικών ασθενειών στο London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), με τη συμβολή της Ομάδας εργασίαςτου Κέντρου – COVID 19 . Δημοσιεύτηκε  στις 23 Δεκεμβρίου 2020 , στο ηλεκτρονικό περιοδικό  Medrχiv . Το περιοδικό δημοσιεύεται από τον  Mark Zuckerberg και τη σύζυγό του . Μιλώ για αυτήν τη σύνδεση Zuckerberg στο άρθρο μου  στις 3 Φεβρουαρίου σχετικά  με την ανυπαρξία για τα χαρτιά μοντελοποίησης που ισχυρίζονται ότι οι νέες παραλλαγές είναι πολύ επικίνδυνες.

Ο Edmunds είναι πρύτανης της Σχολής Επιδημιολογίας και Υγείας του πληθυσμού. Επικοινώνησα με το γραφείο δημοσίων σχέσεων των μέσων ενημέρωσης στο LSHTM για συνέντευξη μαζί του ή ενός από τους συγγραφείς του μοντέλου. Δεν έλαβα απάντηση.

Σε μια  τηλεοπτική συνέντευξη του Φεβρουαρίου 2017, οEdmunds ενθουσιασμένος είπε ότι το LSHTM ειδικεύεται σε κάθε πτυχή των εμβολίων, από τη βασική επιστήμη, έως την ενίσχυση των υποψηφίων εμβολίων μέσω όλων των βημάτων ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών δοκιμών μεγάλης κλίμακας. Στο βίντεο επίσης προειδοποιεί χρησιμοποιώντας τη μαθηματική μοντελοποίηση ως έναν καλό τρόπο για να δείξει ότι τα εμβόλια προστατεύουν τα άτομα και την κοινωνία. (Και, μεταξύ άλλων, περιγράφει τις προσπάθειες της ομάδας του να δώσει στα παιδιά εμβόλια γρίπης και – σε συνδυασμό με τη Δημόσια Υγεία στην Αγγλία – να προωθήσει εμβόλια ανθρώπινου θηλώματος [HPV] για κορίτσια και αγόρια.)

Ο Edmunds είναι βασικό μέλος της Μικτής Επιτροπής του  Ηνωμένου Βασιλείου για τον εμβολιασμό και την ανοσοποίηση .

Είναι μέλος του  Ηνωμένου Βασιλείου Δικτύου εμβολίων  (το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστό ως UK Vaccins Network – η διεύθυνση URL για τον οργανισμό έχει “UK  Vaccines  Network” σε αυτό).

Και είναι μέλος της (SAGE), η οποία παρέχει συμβουλές για τα μέτρα Covid – μεγάλο μέρος των οποίων σχετίζεται με εμβόλια – στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και το υπουργικό συμβούλιο του.

Επιπλέον, ο Edmunds είναι μέλος του New and Emerging Respiratory Virus Threats (NERVTAG). Είναι η επιτροπή που έχει ίσως μεγαλύτερη επιρροή από τη SAGE. Και η NERVTAG προάγει επίσης τον εμβολιασμό.

Σε ένα άρθρο του 2015 που ο Edmunds είναι συν-συγγραφέας δηλώνει στην ενότητα ”Ανταγωνιστικά ενδιαφέροντα” για τον Edmunds ότι ” Η σύντροφός μου εργάζεται για την GSK  [GlaxoSmithKline]”.  Ομοίως, στις σελίδες αποκάλυψης συγκρούσεις ενδιαφέροντος του ιστότοπου NERVTAG – οι οποίες για κάποιο λόγο δεν έχουν ενημερωθεί από τον  Οκτώβριο του 2017  – αναφέρει ότι η σύζυγος του Edmunds εργάζεται για τη GlaxoSmithKline.

Το τμήμα του  PDF της ανάλυσης μοντελοποίησης της 23ης Δεκεμβρίου  του Β.1.1.7 σχετικά με τις ”Συνεισφορές συγγραφέων και ευχαριστίες” (σελίδες 15 και 16) δείχνει ότι σχεδόν όλοι οι συγγραφείς του χαρτιού και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας του κέντρου  της μοντελοποίησης της COVID 19 λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates (BMGF) και / ή Wellcome Trust. (Παρεμπιπτόντως, μια αναζήτηση για το Wellcome Trust παράγει τον ιστότοπο του  Wellcome .)

Επιστροφή στον Edmunds. Είναι επίσης στο  επιστημονικό συμβουλευτικό συμβούλιο  για το  συνασπισμό για τις επιδημικές καινοτομίες (CEPI ). Το CEPI δημιουργήθηκε κυρίως από το BMGF, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τη μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία Wellcome. Ο ιστότοπος της CEPI  δηλώνει  ότι ”ξεκίνησε στο Νταβός [κατά τη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον Ιανουάριο] 2017 για την ανάπτυξη εμβολίων για την αντιμετώπιση των μελλοντικών επιδημιών. Η αποστολή μας είναι να επιταχύνουμε την ανάπτυξη εμβολίων κατά των αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών και να επιτρέψουμε την ισότιμη πρόσβαση σε αυτά τα εμβόλια για άτομα κατά τη διάρκεια εστιών”.

Η ερευνητική δημοσιογράφος Vanessa Beeley έγραψε πέρυσι μια  ανάγνωση  δύο μερών, που πρέπει να διαβάσετε  των δεσμών μεταξύ της Big Pharma και των βασικών ατόμων, ιδρυμάτων και χρηματοδότησης στην απάντηση της Covid-19 του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο  δεύτερο μέρος  περιγράφει, μεταξύ πολλών άλλων, το έργο της CEPI – για παράδειγμα, σημειώνει ότι η  GSK συνεργάζεται με την CEPI για την ανάπτυξη εμβολίων COVID-19 . Αυτή η συμμαχία  συνεχίζει να είναι ισχυρή  σήμερα.

Ποιός πραγματικά διοικεί σε μια πανδημία;

Σημειώστε επίσης ότι η Σχολή Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού του LSHTM, της οποίας ο Έντμουντς είναι ο κοσμήτορας, χρηματοδοτείται κυρίως από τη συμμαχία BMGF και την Gavi. (Η Gavi  προάγει τον μαζικό εμβολιασμό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος COVAX. Οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες της Γκάβι περιλαμβάνουν το ίδρυμα Γκέιτς BMGF. Οι  Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν επικρίνει τη GAVI  ότι ”στοχεύει περισσότερο στην υποστήριξη των επιθυμιών της φαρμακοβιομηχανίας για προώθηση νέων προϊόντων παρά στην εύρεση του πιο αποτελεσματικών και βιώσιμων μέσων για την καταπολέμηση των ασθενειών της φτώχειας. “)

Η χρηματοδότηση του Γκέιτς BMGF για την Σχολή Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού αυξήθηκε από 4,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2014 (βλ. Σελίδα 15 της ετήσιας έκθεσης του LSHTM  2014 ) σε 13,2 εκατομμύρια δολάρια το 2016 (βλ. Σελίδα 15 της  ετήσιας έκθεσης του LSHTM 2016 , η οποία είναι η πιο πρόσφατη Ετήσια έκθεση LSHTM που μπορώ να βρω διαδικτυακά). Η χρηματοδότηση από το BMGF στο LSHTM στο σύνολό της το 2018-2019, το μεγαλύτερο έτος για το οποίο μπορώ να βρω πληροφορίες χρηματοδότησης LSHTM, ήταν 15 εκατομμύρια λίρες (βλ. Σελίδα 56 των οικονομικών καταστάσεων του σχολείου 2018-2019) Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 20,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Παρεμπιπτόντως, το LSHTM διαθέτει επίσης ένα  Κέντρο Καινοτομίας Κατασκευών Εμβολίων . Αναπτύσσει, δοκιμάζει και εμπορεύεται εμβόλια. (Δεν μπορούσα να βρω πληροφορίες για το από πού προέρχεται η χρηματοδότηση του κέντρου.)

Το κέντρο εκτελεί επίσης συνεργαζόμενες δραστηριότητες, όπως η καταπολέμηση της ”δυσπιστίας των εμβολίων”. Το τελευταίο περιλαμβάνει το  Έργο εμπιστοσύνης εμβολίων . Ο δηλωμένος σκοπός του Έργου  είναι  ”η παρακολούθηση της εμπιστοσύνης του κοινού στα προγράμματα ανοσοποίησης με τη δημιουργία ενός συστήματος παρακολούθησης πληροφοριών για την έγκαιρη ανίχνευση των ανησυχιών του κοινού σχετικά με τα εμβόλια, εφαρμόζοντας ένα διαγνωστικό εργαλείο σε δεδομένα που συλλέγονται για να προσδιοριστεί το επίπεδο κινδύνου των ανησυχιών του κοινού όσον αφορά τη δυνατότητά τους να διαταράξουν τα προγράμματα εμβολίων  και, τέλος, να παρέχει ανάλυση και καθοδήγηση για έγκαιρη ανταπόκριση και εμπλοκή με το κοινό για να εξασφαλιστεί διαρκής εμπιστοσύνη στα εμβόλια και τον εμβολιασμό. “

Ο διευθυντής του προγράμματος εμβολιασμού εμπιστοσύνης  είναι η καθηγήτρια LSHTM Heidi Larson . Για περισσότερο από μια δεκαετία ερευνά πώς να καταπολεμήσει την διστακτικότητα των εμβολίων. Το LSHTM  υποστηρίζει το έργο, το οποίο είναι επίσης μέλος του Δικτύου Ασφαλείας Εμβολίων του ΠΟΥ  .

Μερικά βασικά σημεία για μερικούς άλλους στα κύρια μοντέλα, τη Susan Hopkins και τον Neil Ferguson

Εδώ είναι περισσότερα σημεία που πρέπει να συλλογιστείτε:

– Η Δημόσια Υγεία στην Αγγλία (PHE) εξέδωσε την πρώτη λεπτομερή έκθεση για τη νέα παραλλαγή στα  τέλη Δεκεμβρίου 2020  και συνεχίζει να παρέχει ενημερώσεις. Οι αναφορές τους δεν ελέγχονται από ομοτίμους. Ένας από τους κορυφαίους συν-συγγραφείς των εκθέσεων PHE είναι η  Susan Hopkins . Είναι διευθύντρια της PHE και καθηγήτρια μολυσματικών ασθενειών στο  Imperial College London . Το κολέγιο λαμβάνει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως από το ίδρυμα Γκέιτς BMGF. Δείτε για παράδειγμα  αυτήν την επιχορήγηση  από το ίδρυμα στο Imperial College, και  αυτό ,  αυτό  και  αυτό. (Έστειλα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο τμήμα δημόσιων σχέσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Δημόσια Υγεία Αγγλία (PHE) για να ζητήσω συνέντευξη σχετικά με τις εκθέσεις του PHE σχετικά με τις νέες παραλλαγές. Το άτομο επικοινωνίας του PHE η Zahra Vindhani έγραψε: ”Ο Δρ Hopkins δεν θα έχει την ικανότητα για αυτό τις προσεχείς εβδομάδες και δεν υπάρχει κάποιοςάλλος  για να το επιβεβαιώσει αυτό.)

– Το PHE καθοδηγείται στην προσέγγισή του για τον εμβολιασμό από την ”Στρατηγική Προτεραιότητα 1” του PHE για την καταπολέμηση λοιμώξεων από ασθένειες το 2020-2025: ”Βελτιστοποίηση της παροχής εμβολίων και μείωση των ασθενειών που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια στην Αγγλία” (βλ. Σελ. 9 της Στρατηγικής για τη Λοιμώδη Νόσο του  PHE 2020- 2025 )

– Ο  Neil Ferguson  είναι συν-συγγραφέας των εκθέσεων PHE, καθώς επίσης και ενός σημαντικού  εγγράφου μοντελοποίησης της 31ης Δεκεμβρίου  σχετικά με την επικινδυνότητα του Β.1.1.7 Είναι αναπληρωτής διευθυντής της κοινοπραξίας εμβολιασμού εμβολίων που βασίζεται στο Imperial College  .

– Η μοντελοποίηση του Ferguson έχει αποδειχθεί καταστροφική ξανά και ξανά με την πάροδο των ετών. Αυτό έχει  τεκμηριωθεί , μεταξύ άλλων, από την ερευνητική δημοσιογράφο Vanessa Beeley.

– Για παράδειγμα, όπως έγραψε η Vanessa Beeley στο Μέρος 1  της διμερούς  της ερευνητικής έκθεσης, η μοντελοποίηση του Ferguson υπερεκτίμησε περίπου  τρία εκατομμύρια φορές  τον αριθμό των θανάτων από τη γρίπη των πτηνών, επίσης γνωστή ως H5N1, και στη διαδικασία πρόσθεσε πυρομαχικά στην ώθηση για εμβολιασμό εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων εναντίον αυτού, το οποίο προκάλεσε περισσότερο κακό παρά καλό.

– Ο Ferguson υπερεκτίμησε επίσης έντονα τις επιδράσεις της γρίπης των χοίρων ή H1N1. Ως αποτέλεσμα, σε εκατομμύρια ανθρώπους δόθηκε άσκοπα το Pandemrix τΗς Glaxo. Προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη, συμπεριλαμβανομένης της ναρκοληψίας και της καταπληξίας, σε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες λήπτες εμβολίων, κυρίως παιδιά. Ο φαρμακευτικός γίγαντας δεν παραδέχτηκε κανένα σφάλμα σε καμία αξίωση ζημίας . Ως εκ τούτου, η  βρετανική κυβέρνηση πλήρωσε περισσότερα από 60 εκατομμύρια λίρες (περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε τιμές μετατροπής του 2017) στα θύματα . (Όπως σημειώθηκε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, η  Glaxo και  άλλες φαρμακευτικές εταιρείες  προστατεύονται παρομοίως από την υποχρέωση αποζημίωσης σε άτομα που τραυματίστηκαν ή πέθαναν από τα εμβόλια της COVID-19. Αντ ‘αυτού πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι.)

– Ο Ferguson είναι επίσης μέλος, μαζί με τον Edmunds και άλλους, του  SAGE . Αυτή είναι η επιτροπή που εξέδωσε την  έκθεση της 21ης ​​Ιανουαρίου 2021, η οποία  δηλώνει ότι το B.1.1.7 είναι θανατηφόρο (όπως αναφέρεται στην αρχή αυτού του άρθρου).

– Ένα άλλο γκρουπ στο οποίο είναι μέλος είναι το πολύ επιδραστικό  NERVTAG  Είναι μέλος, παρόλο που υποτίθεται ότι  παραιτήθηκε την περασμένη άνοιξη  αφού είχε πιαστεί για την επίσκεψή του στην παντρεμένη εραστή του, όταν όλοι στην Αγγλία έπρεπε να έχουν επαφή μόνο με μέλη των νοικοκυριών τους (το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μοντελοποίηση του Ferguson και στην παρότρυνση της κυβέρνησης να κλειδώσει τη χώρα).

– Ο Ferguson είναι επίσης  μέλος  του δικτύου εμβολίων του  Ηνωμένου Βασιλείου , μαζί με τον Edmunds και άλλους, όπως ο κορυφαίος σύμβουλος της κυβέρνησης Covid-19, Chris Whitty, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του δικτύου. 

Η εστίαση του δικτύου, σύμφωνα με τον ιστότοπό του, ”να υποστηρίξει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εντοπίσει και να επιλέξει σύντομα τις στοχευμένες επενδυτικές ευκαιρίες για τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια και τεχνολογίες εμβολίων που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών στην επιδημία, και στην αντιμετώπιση διαρθρωτικών ζητημάτων που σχετίζονται με Ευρύτερη υποδομή εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο. “

Όλοι αυτοί οι δεσμοί δεσμεύουν τους Έντμουντς, Φέργκιουσον, Χόπκινς – και τα υπόλοιπα άτομα του μαφιόζικου χαρτιού μοντελοποίησης σε όλο τον κόσμο – με τις προσφορές των κυβερνήσεων, της Big Pharma, του Μπιλ Γκέιτς και άλλων ισχυρών παικτών. Εξυπηρετούν την ”μεγάλη δύναμη”, όχι το κοινό καλό.

Μετά την απόκτηση MSc στη μοριακή βιολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι, η Rosemary Frei έγινε ανεξάρτητος συγγραφέας. Ήταν ιατρική συγγραφέας και δημοσιογράφος για τα επόμενα 22 χρόνια. Στράφηκε ξανά στις αρχές του 2016 σε πλήρη, ανεξάρτητο ακτιβισμό και ερευνητική δημοσιογραφία. Ο ιστότοπός της είναι  RosemaryFrei.ca .

πηγή

The Modelling-paper Mafiosi

Πηγή

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *