ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ: ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ(Βίντεο)

5/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Σε μια νέα συνέντευξη, ο καθηγητής και ο βραβευμένος με Νόμπελ Μάικλ Λεβίτ(Michael Levitt) συζητά τις προβλέψεις που έκανε για τον κορωναϊό τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν πολλές δοκιμές που διεξάγονται αυτή τη στιγμή, κάτι που λέει ο Levitt ότι είναι τεράστια σπατάλη χρημάτων. «Θα πρέπει μάλλον να χρησιμοποιήσουμε όλα τα χρήματα για να βοηθήσουμε άτομα που έχουν γίνει άνεργοι ή άστεγοι. Είναι υπέροχο για τις φαρμακευτικές εταιρείες που πουλούν δοκιμαστικά κιτ, αλλά δεν μας έχει καμία χρησιμότητα ».

Ο καθηγητής Levitt τόνισε για άλλη μια φορά στο στούντιο του UnHerd ότι η γρίπη ήταν πιο επικίνδυνη από τον ιό της κορώνας. «Είναι λιγότερο εύκολο να ελέγξεις τη γρίπη. Ο ιός μεταλλάσσεται γρηγορότερα. Οι κοροναϊοί έχουν σχετικά μεγάλο γονιδίωμα, τρεις φορές το μέγεθος της γρίπης. Σχηματίζει ένα σύνολο, ενώ το γονιδίωμα της γρίπης αποτελείται από 7 μέρη. Ο ιός της γρίπης προκαλεί τεράστια θνησιμότητα κάθε χρόνο. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ένα σημαντικό κύμα κορώνας αυτό το χειμώνα ».

Prof Michael Levitt: Covid panic will shorten lives

Η τελική συγκατάθεση: Πρέπει να αφήσουμε μόνο τον ιό και να αποφύγουμε τον πανικό που σκοτώνει. Δεν είναι εύκολο, αλλά ξέρουμε πολλά περισσότερα τώρα. Για τη συντριπτική πλειοψηφία, το COVID είναι εξίσου θανατηφόρο με τη σοβαρή γρίπη που αντιμετωπίζουμε με κάθε χειμώνα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σώσετε ζωές, αλλά όχι με το κόστος της ίδιας της ζωής.

Ωστόσο, ο Levitt υποθέτει ότι η υπερβολική θνησιμότητα θα είναι δέκα φορές υψηλότερη επειδή έχουμε ανατρέψει την κοινωνία. «Οι άνθρωποι πεθαίνουν από φτώχεια, απόγνωση και ναρκωτικά. Τον τελευταίο μήνα έχουμε ήδη δει υπερβολικούς θανάτους από κατανάλωση αλκοόλ».

Όσον αφορά τον πανικό που προκαλείται από την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης, ο καθηγητής είπε: «Ο πανικός είναι επικίνδυνος και μειώνει τη ζωή τουλάχιστον ένα μήνα. Έγραψα νωρίτερα: «Τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε την εθελοντική αυτοκτονία του δυτικού πολιτισμού; Εάν θέλετε να μειώσετε τον αριθμό των περιπτώσεων-Corona στο μηδέν, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η παρακμή της δυτικής κοινωνίας θα επιταχυνθεί σημαντικά ».

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *