ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ… ΑΝΤΡΟ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ!

1461189115434Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Άλλο ένα χαρακτηριστικό κρούσμα εξαθλίωσης και βεβήλωσης ενός ιερού χώρου στην σημερινή Κωνσταντινούπολη, αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα η ιστορική βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Πολύευκτου, χιλίων πεντακοσίων ετών που σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση ερειπίων, έχει γίνει το άντρο ναρκομανών και άλλων περιθωριακών και άστεγων που κάθε βραδύ μαζεύονται στα χώρο της και κάνουν τις «συνάξεις» τους.

Η ιστορική αυτή εκκλησία που σημερινή της εικόνα είναι εικόνα αθλιότητας, βρίσκεται κοντά στην Αγία Σοφία και μέχρι το 1960 ήταν άγνωστος ο χώρος κατασκευής της ώσπου κάποιες ανασκαφές βρήκαν τα ιστορικά της θεμέλια.

Από τότε όμως ο τόπος ουσιαστικά εγκαταλείφτηκε στην τύχη του και σήμερα έχει γίνει μέρος συγκέντρωσης διαφόρων περιθωριακών, ναρκομανών και άλλων, που ουσιαστικά όπως άλλωστε το αναφέρουν και τα τουρκικά δημοσιεύματα, βεβηλώνουν με τον πιο αισχρό τρόπο το ιερό αυτό μέρος.

Κατά τα άλλα εμείς θα ευλογούμε τους κάθε λογής αλλόθρησκους που θα εισβάλλουν ανεξέλεγκτα και θα εγκωμιάζουμε κάθε προσπάθεια απάλειψης της ελληνορθόδοξης ταυτότητας τας μας.

Και εις ανώτερα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *